Geen versoepelingen voor het Amateurvoetbal. Regiocup lijkt ver weg!

Deelacties:

Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet heeft in persconferentie van dinsdagavond 20 april geen versoepelingen voor het amateurvoetbal aangekondigd.

Voor alle buitensporten in groepsverband blijft het onmogelijk boven de 26 jaar in groepsverband te trainen waardoor ook het spelen van wedstrijden onmogelijk blijft. De RegioCup die de KNVB wilde organiseren lijkt daardoor ook steeds verder weg.

Druk
Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

Datum
De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april aan. De KNVB heeft voor haar eigen Regiocup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Harm van Faassen.
21 april 19:24
Ja te gek voor woorden, vaccineren maar zodat we weer kunnen voetballen en kijken op Zaterdagmiddag.!
Albers
21 april 18:54
De minste besmetting loop je in de buitenlucht op.
Terassen gaan open, winkels compleet open, maar de amateurvoetbal ho maar.
Dit is zeer slecht voor het voetbal en andere buitensporten.
Geef ook de buitensporten vrij, en schiet op met het vaccineren.