Geen kans geroutineerd UNA tegen Jong ADO Den Haag

Binnen half uur al met 3-0 achter
(Door Thieu Vlemmix) Even een voorafje. Sten Senders zat vorige week bij de thuiswedstrijd van UNA tegen Blauw Geel ’38 op de reservebank. Dat wekte bij de supporters langs de kant nogal wat verbazing. En ook bij mij. Van het waarom, was ‘de pers’ vooraf niet op de hoogte; noch Wil van den Heuvel (ED), noch Huub de Ruijter (verslag UNA site), noch ondergetekende (AmateurvoetbalEindhoven). Jammer. Simpelweg een andere keuze door de trainer, zo was onze veronderstelling. Begrijpelijk misschien, maar – wat mij betreft - ook wat voorbarig. Achteraf blijkt het jeugdige talent Senders dat zo sterk presteert, een paar dagen in winterse oorden door de sneeuw te hebben geploegd. En daar past het vervolgens presteren op een kunstgrasveld kennelijk niet bij. Fouten maakt iedereen. Ik zeker. En aan de enkele kniesoor die daarover valt: ik verschuil me niet achter een naamloos bericht en geef zelfs deze kleine verkeerde inschatting openlijk toe; zoals je van mij gewend bent. Een knipoog naar het UNA feestje van vorige week: Proud2bfout? Nee, da’s een brug te ver.

Winnend team intact
Tot zover vorige week. Dan over naar vandaag, Den Haag. Om maar meteen mee te beginnen: Sten Senders moet nog minstens een week meer wachten om te beginnen (hij zal later in de wedstrijd echter nog wel ‘een punt’ maken). Harrie Gommans laat het winnende team van vorige week intact. Pakken die van Zeelst bij hun derde wedstrijd na de winterpauze, voor de derde keer de volle buit tegen de ploeg die maar een punt minder heeft, met een wedstrijd minder?

Bliksemsnel
Het antwoord wordt in feite al bliksemsnel gegeven. En dat doet meteen terugdenken aan de vorige wedstrijden waarin het eveneens bliksemde.

Bij Groene Ster maakte UNA er in blessuretijd twee in enkele minuten tijd, terwijl het direct na de rust tegen Blauw Geel binnen zeven razende minuten zelfs 3x raak was. Nu zijn feiten echter omgedraaid en krijgt de Veldhovense ploeg er zelf binnen zeven minuten twee om de oren. In minuut drie geniet Seedorf veel vrijheid en schiet de 1-0 binnen. Vier minuten later is ook Van Kleef namens de thuisploeg succesvol: 2-0. UNA staat erbij en kijkt ernaar. En binnen het half uur is voor Jong ADO in feite de klus geklaard, als de ongrijpbare Seedorf met zijn tweede goal de 3-0 aantekent. Het optimisme dat de afgelopen weken had postgevat, was met deze gang van zaken behoorlijk de grond in geboord.

De mooiste
Na de hervatting is het UNA’s machteloosheid, tegenover veel meer dan alleen maar Haagse bluf. Dat bewijst de handige topschutter Botermans na drie minuten in de tweede helft met de 4-0. De intussen ingevallen Sten Senders, zorgt voor wat meer leven in de slappe brouwerij. En zelfs meer dan dat. Zijn treffer (4-1) – met een fraaie stiftbal neemt hij keeper Schoonderwaldt te grazen - is de mooiste van de wedstrijd. Die goal kan ‘t tij natuurlijk niet meer keren.

Maar het heeft wel iets weg van een statement en is zeker een nieuwe bevestiging van de bijzondere kwaliteiten van de 19-jarige.