'Geen kampioen, maar toch bier!'

Deel dit bericht via:

Henri van den Braak, trainer van Hilvaria, maakt een ludiek gebaar naar EFC voor het mislopen van het ‘bijna zekere’ kampioenschap. Hij oppert het idee om de Eerselnaren een schrale troost te schenken.

Van de Braak: “Ik zit op een vrije zondag om 14.28 uur thuis in de tuin, in plaats van dat ik de normale wandeling naar de dug-out maak. Vandaar dat ik tijd over heb om eens iets in de stille voetbalwereld te gooien. We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje en het abrupte einde van de competitie blijft heel bijzonder. Ik kan me vanwege de gezondheidsoverwegingen ook vinden in de beslissing van de KNVB, maar het blijft toch erg zuur voor de clubs die er bijzonder goed voor stonden en waarvan de spelers zich al stilletjes waanden op een platte kar. Onder het genot van een lekker koud biertje en een feest dat een paar dagen in beslag zou nemen."

Als trainer van Hilvaria had Van de Braak overigens iets anders aan mijn hoofd, want zijn ploeg moest alle zeilen bijzetten om handhaving in de tweede klasse te realiseren. "En met ons waren dat er meerdere. Ik ben als trainer en speler best vaak in de gelukkige omstandigheid geweest om te promoveren en kijk daar nog altijd met geweldige gevoelens op terug. Bij promoties horen feestjes en dit werd meestal niet met één avondje afgedaan. Ik wil bij deze dan ook een voorstel doen aan de clubs uit de tweede klasse F, om per vereniging twee kratten bier te schenken aan de trotse koploper EFC! Zij gingen met een ruime voorsprong op een bijna zeker kampioenschap af."

Van de Braak snapt dat het een schrale troost is, maar hij hoopt dat het EFC een klein beetje vreugde zal geven op een leuke feestavond. "Zo kunnen zij - als we weer in een Corona-vrije tijd zijn aangekomen - genieten en proosten op het 'bijna zekere kampioenschap' dat er door dit vervelend virus niet kwam. Ik heb namens Hilvaria de twee kratten bier (en één fles Cola zero voor de trainer, want die drinkt geen bier) overhandigd aan EFC-trainer Roland Schuermans en hoop dat de clubs in onze klasse dit voorbeeld volgen. Blijf gezond, zorg goed voor elkaar en wellicht tot snel op en rondom de velden!"

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Corona
11 april 23:55
Hallo 1,5 meter afstand. Wat is nu belangrijker !!!!
Joop
10 april 21:25
Echt een leuk idee !
Piet en Very
10 april 14:47
fantastisch. Henri ten voeten uit!!!
Mike Sepp
10 april 12:53
Zeker mooi gebaar. En rivm je heb gelijk. In de enthousiasme vergeten denk ik.
Jolanda Veulings
10 april 11:55
Dit is een sportief mooi gebaar in deze zware tijden. Petje af voor de trainer van Hilvaria!
RIVM
10 april 10:56
Zou je dan 1,5 meterafstand willen houden zoals het afgesproken is. Slecht voorbeeld maar wel een mooi gebaar van de kratten bier.
Frank
10 april 10:44
<p>Want in 9 wedstrijden kunnen die 7 punten niet goed gemaakt worden?</p>
Sparta
10 april 10:29
De kratten komen er aan! Leuk initiatief
John
10 april 10:28
Echt een mooi gebaar.!!
Marcel Blox
10 april 10:16
Beste Henri,
Wat een prachtig en leuk gebaar. Gezondheid boven alles maar inderdaad wat zuur voor EFC. Wij zullen op een gepast moment echter genieten van je biertje. Blijf gezond !