Geen historische promotie, maar trainer Everaerts kijkt met trots terug op seizoen van FC Cranendonck

Deel dit bericht via:

(partner/bron: cranendonck24.nl)
FC Cranendonck lag op ramkoers voor promotie naar de derde klasse, maar corona gooide roet in het eten. Weg titelkansen en de ambities kunnen voorlopig de ijskast in. Maar trainer Ronny Everaerts kijkt immens trots terug op het afgelopen seizoen. We kijken met hem terug op de afgelopen periode en kijken naar de toekomst.

Dertien van de zestien wedstrijden stond FC Cranendonck aan kop van de ranglijst. Het hoogtepunt: de periodetitel in november. Niet alleen omdat het een mooie prijs is, maar ook omdat het uitzicht geeft op promotie. De periodetitel is namelijk een ticket naar de play-offs, waarin gespeeld wordt om een plekje hogerop.
Een groot feest in de kantine volgt na het binnenharken van de prijs. Maar die vreugde vervliegt als corona een aantal maanden later om de hoek komt kijken en de KNVB beslist dat alle amateurcompetities komen te vervallen. Niemand degradeert, maar ook niemand promoveert. En zo gaat een historische plek in de derde klasse aan de neus van FC Cranendonck voorbij.

Jullie draaiden een geweldig seizoen. Waar kwam die goede vorm vandaan?
Ronny Everaerts: "Het is een proces. Sinds ik hier begonnen ben, wil ik er met een mix van jong en oud wat moois van maken. Daarbij wilde ik ook kijken wat er nog meer mogelijk was dan het zijn van een stabiele vierdeklasser.
Op mijn manier ben ik dat vanaf dag één gaan doen. We wilden als team beter worden en dat met plezier. Dat is ook belangrijk. Vanaf het begin pakt het proces goed uit. Ik wist toen ook niet waar we stonden. Aan het einde van de rit hadden we de punten die we verdienden. Daar kwam de periodetitel uit voort."

Hoe reageerden jullie toen de competitie als 'niet gespeeld' werd beschouwd?
"We zagen het wel een beetje aankomen, toen de competitie werd stilgelegd. Maar het was alsnog echt heel zuur. We waren aan iets heel moois bezig. We hadden een hele mooie plaats kunnen behalen. Daar waren we ons van bewust.
Ik had het anders gedaan, als KNVB zijnde. Iedereen heeft één keer tegen elkaar gespeeld. Ik dacht: ze houden het misschien bij een halve competitie en kiezen daar de winnaars en verliezers uit. Maar zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wel jammer dat ze geen gevolg geven aan onze prestatie. Ik had de stap om een klasse hoger te spelen aangedurfd met deze groep."

Jullie hebben ervoor gekozen geen verzoek tot promotie in te dienen. Waarom niet?
"We wilden echt graag promoveren hoor, maar wel op een sportieve manier. Niet door een papiertje in te dienen en dan een stap hogerop te gaan. Het zou me niet verbazen als de KNVB bij FC Cranendonck aanklopt om alsnog stapje hogerop te gaan. Omdat rechts en links clubs wegvallen of fuseren en er misschien plaatsen vrijkomen in hogere competities. Als dat niet zo is, dan proberen we het volgend jaar opnieuw."

Maar dan begin je weer vanaf nul. Hoe groot is jullie vertrouwen?
"Het zal alleen maar moeilijker worden. Maar we hebben de groep ervoor en die blijft intact. Een of twee spelers hebben lichte twijfel. Maar er komen ook nieuwe spelers, jonge spelers. Nory Saanen komt bijvoorbeeld over van VV De Valk. Die heeft hier veel vrienden. En ook Klaas van den Wildenberg is er vanaf de start van de volgende competitie weer bij. Hij is bijna het hele afgelopen seizoen geblesseerd geweest. Had een schouder uit de kom en zit nu in de herstelperiode.
Maar we hebben geen garantie volgend seizoen. Als we er iets uit hadden kunnen halen, dan had het dit jaar moeten zijn."

Is dit dan een van je grootste teleurstellingen als voetbaltrainer?
"Nee, zo zie ik het niet. Het gevoel wat bij mij heerst is dat het een geweldig seizoen was. De teleurstelling is dat we niet beloond worden. Wat me bijblijft is de periodetitel en het feest. Maar ook de drie minuten tegen Lierop. Dat je die wedstrijd met een achterstand omzet in een overwinning. Dat zijn dingen die blijven hangen. Ik hoop dat we hier ook sterker uitkomen. Ik kijk er niet negatief tegenaan. Als er dit soort dingen als corona gebeuren, dan is voetbal maar bijzaak."

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?