Geen doelpunten in de topper tussen EFC en Marvilde

De topper in de tweede klasse F tussen EFC en Marvilde is geëindigd in 0-0 gelijkspel. Beide ploegen creëerde wel een aantal kansen maar de scherpte ontbrak. Door het gelijke spel blijft De marge tussen koploper EFC en nummer vier Mavilde vijf punten.

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen in het begin van de competitie eindigde ook al in een gelijkspel (3-3). Toen was EFC de betere ploeg en vandaag maakte de koploper  ‘wederom’ de meeste aanspraak op een overwinning.

Op een doorweekt en hobbelig veld brachten beide ploegen toch aardig voetbal op de mat. Voor rust had EFC het betere van het spel en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Marvilde. Zo was het Max van Limpt die uit een voorzet de bal rakelings over kopte en profiteerde Gijs Wuyts van een misstapje van Mark van Doorn. De verdediger van Marvilde verslikte zich in het hobbelige veld waardoor Wuyts kon uithalen, maar doelman Sam van Rooij  bracht redding.

Even later was Rik Strijbosch namens de thuisploeg dichtbij een treffer. Uit een vrije trap bokste de doelman van Marvilde de bal weg voor de voeten van Strijbosch die vervolgens zijn inzet door Ties Bazelmans tot corner zag verwerkt.

In de tweede helft zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld.  Beide ploegen streden voor elke meter en probeerde voetballend het vijandelijke doel te bereiken. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het speelveld alsmaar slechter en EFC ging daar het beste mee om.

Toch was het Marvilde dat in de 55e minuut de kans kreeg om de score te openen.  Na een prima individuele actie gaf Max van den Akker, aan de rand van de zestienmeter, Salim Zeroual de mogelijkheid om de gasten op voorsprong te brengen. Maar het vizier van Zeroual stond niet op scherp en hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.  Daarna was het EFC wat een aantal goede kansen kreeg, maar ook de thuisploeg wist deze niet om te zetten in doelpunten.

Opstellingen

EFC: 1. Jesse Theuws, 2. Tim de Bie, 3. Jesse van Gerwen, 4. Luc Steevens, 5. Dennis van Sambeek, 6. Mike Thijssen, 7. Samin Yusofi, 8. Joni Hooyen, 10. Max van Limpt, 11. Rik Strijbosch, 16. Gijs Wuyts

Marvilde: 1. Sam van Rooij, 3. Wouter van Vark, 4. Mark van Doorn, 6. Clint van Doorn, 7. Jelle Born, 9. Max van den Akker, 11. Tayfun Yilmaz, 12. Ties Bazelmans, 16. Twan Demin, 26. Salim Zeroual, 28. Robbert Born