Frans Adelaars gaat met pensioen maar niet bij VV Acht

Deelacties:

Frans Adelaars is onlangs met pensioen gegaan bij zijn werkgever. Maar dat geldt niet voor zijn functie bij VV Acht. Adelaars is al ruim negentien jaar verzorger van de club en wil dit - zolang de gezondheid het toelaat - blijven doen.

In 2002 belandde Adelaars bij de vierdeklasser. Na één seizoen Woenselse Boys, volgde hij destijds Frans Jonge op, die de overstap maakte naar DBS. In de negentien jaar als verzorger van de club heeft Adelaars het nodige meegemaakt.  De club kent een ‘eigen cultuur’, waarin sfeer en prestaties goed  samengaan.

Periode
In zijn lange periode als verzorger zijn er ook heel wat trainers en spelers voorbij gekomen. Een ieder met zijn eigen werkwijze en karakter. Adelaars heeft ze allemaal van dichtbij meegemaakt en kan er ongetwijfeld zijn verhaal over doen.

We stellen de 66-jarige Adelaars een aantal vragen over zijn rijke periode als verzorger bij VV Acht:

Al negentien jaar verzorger van deze mooie club, hoe kijk je terug op deze periode?
"Na jarenlang verzorger te zijn geweest in het zaalvoetbal, in combinatie met het veldvoetbal,  heb ik uiteindelijk een keuze gemaakt voor het veldvoetbal bij Acht. Twee clubs dienen was een beetje te veel van het goede. Ik kan terugkijken op een mooie tijd, met promoties en degradaties, iets dat bij veel clubs hoort. We spelen momenteel in de vierde klasse, maar de derde klasse moet voor Acht zeker haalbaar zijn. Mochten we weer terugkeren naar deze klasse, dan is dat hopelijk langer dan voor één seizoen. Naast de wens om in de derde klasse te spelen, heeft de vierde klasse ook zijn charmes. Zeker de Kempische vierde klasse, waarin we leuke wedstrijden hebben gespeeld, met name tegen VV Vessem. Met deze club hebben we een goede band opgebouwd. Met de derde helft als hoogtepunt. Daarnaast is Acht een club die de doorstroming van de eigen jeugd richting de selectie hoog in het vaandel heeft staan. De jeugdopleiding is natuurlijk heel belangrijk en de club doet er alles aan om de opleiding in goede banen te leiden."

Hoe lang wil je nog verbonden blijven aan de club als verzorger?
"Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen. Net zoals de spelers die fit moeten blijven, moet ik dat natuurlijk ook. Ik probeer met fietsen en lopen de conditie op peil te houden. Enkele jaren geleden zou ik al stoppen. Maar toen hebben ze een handtekeningenactie gehouden om mij langer aan de te club te binden. Dit was natuurlijk superleuk. Twintig jaar volmaken in goede gezondheid. Dat gaat - als het aan mij ligt - zeker gebeuren."

Wat zijn je mooiste momenten uit deze periode?
"We hebben in totaal zes keer de finale gehaald in de nacompetitie, waarvan we er drie winnend wisten af te sluiten voor promotie naar de derde klasse. Dat was tegen Waalre, EMK en Beerse Boys. Tegen Waalre waren we de hele wedstrijd de mindere, maar Paul Purchel maakte in de 92ste minuut - in zijn laatste wedstrijd voor Acht -  de winnende goal. Tegen Beerse Boys was het een ander verhaal. Tegen oud Acht-speler en -trainer Peer van Kemenade lag deze wedstrijd onder een vergrootglas. Na een spannende wedstrijd, die uitliep naar een verlenging, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Onze keeper Dennis Klaassen zei voor de strafschoppenreeks: 'Maak je niet druk, ik pak er minimaal twee en scoor zelf de laatste'. Zo gezegd zo gedaan, dus weer promotie! We hebben toen een week lang niets meer gehoord van lange Peer...!"

"Naast het sportieve hebben we ook vele mooie momenten meegemaakt tijdens de weekendjes aan het einde van het seizoen. Onder meer in Meijl, waar we in een feesttent met meer dan vierhonderd bezoekers aanwezig waren. De sfeer was al top, maar ik dacht: 'Dat kan nog beter!'. Ik ben naar de organisatie gestapt en heb gezegd: 'We komen uit Eindhoven en we hebben drie zangers bij ons. Is het mogelijk dat ze een nummer mogen zingen?'. Dat was geen probleem. Pieter van Kemenade, Bart van de Hurk en Robin Bloks pakte de microfoon met een SUPER feest als resultaat. Dat zijn natuurlijk dingen die we nooit meer vergeten. Zo hebben we meerdere weekenden gehad, waarin de vroege uurtjes werden gehaald."

Meest bijgebleven spelers?
"Wat zo in me opkomt, zijn dat Evert Spitters, Dennis Klaassen, Dennis Asveld, Paul Purschel, Dick van de Linden, Eric van Gerven, Robin Bloks, Hassan Bengayou, Dominique van den Wildenberg, Erwin Koeman en Frans-Jan Teurlings (de gekste). Ik zal er ongetwijfeld een aantal zijn vergeten.  Enkele van deze spelers lag geregeld (3x per week ) bij mij op de bank. Het plezier en de gesprekstof tijdens de behandelingen zijn leuke dingen die je als verzorger meemaakt."

Meest bijgebleven trainers?
"Nanko Verrijt, Marty van den Tillaar, Lange Peer, Coen Vos en Marco van de Braken. Dat zijn de trainers waar ik mee gewerkt heb. Ik mag zeggen dat ik met al deze trainers goed heb kunnen samenwerken."

Tot slot

Hoe omschrijf je VV Acht als club?
"Als een warme en gezellige club, de sfeer is er altijd goed en waar de derde helft hoog in het vaandel staat. Dit is natuurlijk niet alleen bij Acht het geval. Ook bij andere clubs, waar de sfeer na de wedstrijd leuk en gezellig is, is er meestal een goede afsluiting van de zondag. Volgend jaar bestaat de club 75 jaar. Het zou natuurlijk mooi zijn als we dan promoveren naar de derde klasse met een kampioenschap . Hopelijk dan voor een langere periode."

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Leo van Kemenade
11 juni 20:35
Als je nu evenveel gaat genieten zoals op de zondagen, dan komt alles goed. Geniet ervan. Groetjes Leo
Jan Vogels
10 juni 7:44
Franske, topper. Ook nog in de zaal actief geweest bij ons. Fijne verzorger maar bovenal een fijn mens.
Frank van Zuijlen
10 juni 7:24
Mooi stukje Frans๐Ÿ‘
Eric van Gerven
09 juni 20:32
Franske!

Leuk stukje. En heb ook zeer vaak mogen genieten van die fijn ingeoliede handjes๐Ÿ˜‰.

Bedankt en geniet van je vrije tijd!
Sabrina Meester
09 juni 14:14
Top Frans ๐Ÿ‘๐Ÿ’ฏ
Jean Paul Vanderfeesten
09 juni 14:13
Mooi mens Franske!
Marcel van de Kamp
09 juni 13:40
Topper ๐Ÿ˜‰
Dennis Klaassen
09 juni 11:49
Geweldige verzorger en een geweldig mens!
Oetje Weismann
09 juni 11:49
Top Frans en nou genieten van het leven
Willem Lokhorst
09 juni 11:48
Leuk stukje Frans. Die mannen houden ons jong.
Fijn dat je zo wordt gewaardeerd topper
Anil Badloe
09 juni 11:42
Frans, fijn om met je te hebben samengewerkt en altijd op je terug mogen vallen... ik herken je verhalen en geniet er van. ๐Ÿ™๐Ÿฝ
Frans-Jan
09 juni 10:41
Fransie!

Mooie mens! Wat lag ik toch met plezier op je tafel. Ontzettend fijn persoon en zijn vrouw idem. Goed dat je zo lang bij VV Acht actief bent.

Ik denk nog vaak aan je. Maar nog vaker aan je dochter! ;-)

Het ga je goed naamgenoot.
Groetjes Frans-Jan
bert wildenberg
09 juni 10:29
mooi verhaal van n mooie mensch
Coen Vos
09 juni 9:47
Frans, een geweldige positieve en kundige verzorger waarmee ik heel fijn heb samengewerkt. vv Acht mag trots zijn met zo'n kracht binnen de gelederen. Nog veel gezonde jaren, geniet van je vrije tijd en het voetbal en de feestjes bij vv Acht.
Marco van den Braken
09 juni 9:31
Frans, een geweldige TOPPER waar iedere selectie jaloers op is. Acht en Frans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden al bijna 20 jaar en hopelijk nog jaren erbij. In twee periodes Acht een steunpilaar voor mij als trainer. Geniet van je "werk" pensioen en op naar een succesvol jaar met de club, het is jou gegund!!!!
Gerard van Leerdam
09 juni 9:18
Geniet van je pensioen Frans en zeker ook bij vv Acht