Frank Weijers met Marvilde op jacht naar koppositie Oirschot Vooruit

Deelacties:

Door Willem-Jan Schampers
Frank Weijers verruilde afgelopen zomer op het allerlaatste moment SV Valkenswaard voor Marvilde. De Veldhovenaar zag bij de blauwwitten simpelweg meer sportieve mogelijkheden dan bij de Bosuilen. Zijn overgang zorgde voor de nodige commotie, maar de rust is inmiddels wedergekeerd, zo lijkt het. “We mogen niet mopperen. Als we de komende wedstrijden winnend weten af te sluiten, staan we gewoon bovenaan.”

Morgen staat de inhaalwedstrijd tegen Someren op het programma en zondag speelt Marvilde thuis tegen koploper Oirschot Vooruit. Qua resultaten waren we de eerste competitieduels zeer tevreden, maar het vertoonde spel moest écht nog verbeteren. Tegen Mierlo Hout zag ik voor het eerst het Marvilde dat ik voor ogen heb en ook voor de beker tegen Hapert speelden we uitstekend. Niet alleen houd ik van aanvallend voetbal, maar ik wil ook graag domineren. Dit betekent dat we in alle linies scherp moeten zijn. We hebben er de spelers voor! Beweeglijk en met veel loopvermogen.”

Voorafgaand aan de competitie werd Marvilde, samen met Mierlo Hout en Sparta’25, getipt als een van de kampioenskandidaten. Weijers: “Wij hebben zelf niet meegedaan aan het aanwakkeren van die hoge verwachtingen. De buitenwacht ziet ons blijkbaar als titelfavoriet, maar ik vind persoonlijk dat Mierlo Hout de belangrijkste kandidaat is. Hartstikke mooi dus dat wij onlangs van hen hebben gewonnen. Bovendien hebben we een hele jonge ploeg, dus het zou zo maar kunnen zijn dat we nog tegen een zeperd oplopen. Samen met mijn assistenten Ralf Manders en Richard Prinsen is het echter fijn werken met deze spelersgroep.”

Geen druk
Weijers benadrukt dat er totaal geen druk ligt op de technische staf en de spelersgroep. “Natuurlijk wil iedereen graag goed presteren en als we de kans krijgen om te promoveren naar de eerste klasse, lopen we daar uiteraard niet voor weg. De combinatie tussen plezier en prestatie lijkt bij Marvilde uitstekend te werken. We willen in ieder geval meedoen voor een periodetitel en als we tot het einde toe kunnen meestrijden om het kampioenschap, gaan we er vol voor! Na Someren en Oirschot Vooruit weten we meer. Dan is een stukje duidelijker hoe de verhoudingen zijn.”

Op de ranglijst is Oirschot Vooruit momenteel de koploper, met zestien punten uit zeven wedstrijden. Sparta’25 is tweede, met veertien punten uit zes duels. Op de derde plek staat Marvilde. De ploeg van Weijters heeft uit vijf wedstrijden dertien punten behaald. “We hebben dus de minste verliespunten en kunnen bij twee overwinningen de koppositie van Oirschot overnemen. Jammer dat we zonder toeschouwers moeten spelen, want mét is gewoon zoveel leuker. Overigens moet ik toegeven dat het voor mij als trainer de eerste keer word. Als speler heb ik met FC Eindhoven een keer tegen Cambuur Leeuwarden zonder publiek gespeeld. Dat vond ik helemaal niks. Dus laat het maar snel over zijn!”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.