Flitsende ‘overval’ na rust bezorgt UNA dikke winst

Deel dit bericht via:

In zeven minuten van 1-1 naar 4-1
(Door Thieu Vlemmix) Op zaterdag 24 augustus opende UNA dit seizoen in Veghel. Het werd een smadelijke 3-0 nederlaag, die daarna nog lang zou doordreunen. Geen gevalletje van pech of toeval. Maar het was de voorbode van een dramatisch slechte seizoensstart, die ze in Zeelst niet echt hadden zien aankomen; na vijf wedstrijden nog geen enkele  partij gewonnen! En vooral sommige mannen met veel strepen op de mauw lieten het afweten.      

Nu we bijna vijf maanden verder zijn is het tijd voor de return, Blauw Geel ’38 komt naar Veldhoven. UNA zint op revanche. In Lienden was er vorige week een gelukte opmaat naar de tweede seizoenshelft: eindelijk een zege op vreemde bodem. De achterstand op Veghel bedraagt vier punten. Het mooie vooruitzicht van ‘t Proud2bfout feest na afloop in de kantine, lijkt een extra stimulans om eerst een goeie sportieve prestatie neerzetten voor eigen publiek. Daarmee kan het gat naar de subtop verder worden gedicht, om daarna ‘proud’ los te gaan in de eigen feesttempel.

Voor rust ongeïnspireerd  
Aanvankelijk wordt die inspiratiebron door UNA niet aangeboord. Blauw Geel is wel bij de les. En nadat Ritchie Sam Anpong namens UNA de bal al eens een keer van de lijn heeft gehaald, gebeurt in de 25e minuut het welhaast onvermijdelijke: via Ben van den Nieuwenhof maken de bezoekers 0-1 en dat is verdiend. Tot dan lijkt UNA ongeïnspireerd. Het grossiert in foute passes en misverstanden. Vlak daarop mist Thomas Horsten een riante kans op de gelijkmaker. Dat blijkt toch een voorzichtig  teken van beterschap. Wat even later wordt bevestigd, als Ritchie Sam Anpong koppend gebruik maakt van verwarring achterin bij Blauw Geel (1-1)

Evengoed had Veghel vlak voor rust toch weer de leiding in handen gehad, maar de paal verhindert dat. In de rust moet er zo her en der een hartig woordje bij de Zeelstenaren gesproken zijn, of misschien is de muziek van het Proud2bfout feest al doorgedrongen tot in het kleedlokaal. Feit is, dat de zaken nu wel meteen energiek worden aangepakt. Wat heet. Het spel heeft iets van een overval. En de nieuwe aanjager op links heet daarbij Bob Groeneveld.

Zowel bij de 2-1 van Brian Boogers, als de 3-1 van Mart van de Gevel, staat de debutant aan de basis. Voor Brian Boogers is de opluchting groot, na maandenlange droogte. En zijn  spel (na rust wat meer teruggetrokken) krijgt iets van de oude glans. En tenslotte meldt ook Rob van Boekel zich bij de feestvarkens van de avond met de 4-1.

Dan is de overval voorbij. Bijna even snel al deze begonnen is. En als een dief in de nacht verdwijnt het flitsende aanvalsspel van de Zeelster ploeg weer, de duistere avond in. Het is in ieder geval genoeg voor een royale zege en betekent ook dat langzamerhand aansluiting is gevonden met de subtop in de Derde Divisie.  

Beginopstelling
Tenslotte nog een aantal opmerkelijke feiten wat de beginopstelling betreft. Allereerst is het vooraf de vraag hoe het verdedigingscentrum zal worden ingevuld. Joey Verhoeven bleef vorige week vanwege een lichte blessure aan de kant. Maar de jonge centrale verdediger (20) speelde tot dan toe wel alle wedstrijden en tot tevredenheid. Het centrale duo van vorige week in Lienden, barst bijna uit z’n voegen van de routine: Sjors Paridaans (33) en Ritchie Sam Anpong (31); zij deden het goed in de Betuwe en bovendien won UNA met hen voor het eerst een uitwedstrijd. Wie stelt Harrie Gommans nu op? Antwoord: De Limburger kiest voor de geroutineerde jongens. Verder is op linksachter Bob Groenendijk - die vorige week liet zien, er klaar voor te zijn - de logische vervanger voor de geblesseerde Louis Ben Jagt. Vanavond heeft de oud PSV-er dat nog eens dunnetjes overgedaan met een uitblinkende rol. Verbazing wekt alom en tenslotte, de reserverol van Sten Senders. Het net 19 jaar geworden talent is/was bezig met een volledige ontbolstering en speelt dit seizoen regelmatig een dominante rol. Maar ook hier gaat de voorkeur dus uit naar de routine. Het bekende gezegde ‘wie wint heeft gelijk’, kan daarmee weer van stal worden gehaald.                  

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.