Feest in โ€™t Loo: Terlo viert kampioenschap vijfde klasse (Update)

Na vijftig jaar verlaat Terlo de krochten van het amateurvoetbal. Op zondagmiddag stelde de groenroodzwarten het kampioenschap binnen met een krappe 3-2 overwinning op EMK. “We hebben de hele week vrij gepakt om het te vieren.”

Door Nick Dierkcx

“Natuurlijk ben ik super blij,” is trainer Peter Geurts zijn eerste reactie na de wedstrijd. “In mijn ogen is het over het hele seizoen een terecht kampioenschap. We hadden na de 2-0 voorsprong het niet meer zo spannend moeten maken, maar we gaan te onzorgvuldig om met de kansen. Het is het hele seizoen al een probleem.”

Terlo begon, zoals Geurts al aankaartte, voortvarend aan het treffen met EMK. Al na vier minuten was het raak voor de thuisspelende ploeg. Een corner van Erwin Isbouts werd door Thijn Gevers hard binnengekopt bij de eerste paal. Terlo was daarna heer en meester; de uitploeg kwam nauwelijks in balbezit en áls de bal veroverd werd, was dat vaak niet voor lang.

Na enkele gevaarlijke voorzetten die gemist werden, was het in de 22e minuut alsnog raak. Een indraaiende voorzet vanaf de rechterkant werd door Jari Kok binnengekopt – al moet daarbij wel vermeld worden dat de keeper deze goal zichzelf mag aanrekenen. Na een kwart wedstrijd lag Terlo al op koers richting het kampioenschap, althans: dat was de gedachte langs de lijn.

Na de 2-0 zakte het tempo flink. EMK kwam steeds vaker aan de bal, Terlo leunde wat terug. Het duurde dan ook niet lang voordat de bezoekers uit Nuenen voor het eerst gevaarlijk werden. Een voorzet van uitblinker Rick van den Bogaard werd door de aanvaller van EMK richting doel gekopt, maar Terlo-doelman Timo van de Loo hield knap tegen. De keren dat Terlo voor het doel van de tegenstander kwam, was het iedere keer weer gevaarlijk. Zo kreeg Freek Lommers enkele minuten voor rust een goede kans, maar zijn schot ging voorlangs. Ook Mike van Gestel kreeg een niet te missen kans op slag van rust, nadat de bal uit de kluts pal voor zijn voeten lag op vijf meter van het doel, maar toch kreeg hij de bal naast het doel van Triantos Konstantinos.

Met twee verse krachten aan de zijde van EMK begonnen de bezoekers een stuk scherper aan de tweede helft. Na nog geen tien minuten spelen de zekerheid van het kampioenschap van Terlo ineens een stuk verder weg. Eerst was het Daan de Jong die een zwakke redding van de Terlo-doelman afstrafte en van dichtbij binnen kon tikken om voor 2-1 te tekenen. Daarna was het een perfecte voorzet van Van den Bogaard die door Teun Vereyken werd binnen gewerkt in de verre hoek. 2-2 op het bord, nadat Terlo in de eerste helft had verzuimd om de score uit te breiden. “Zij hebben het in de rust net wat omgezet, waardoor Van den Bogaard naar de zijkant ging,” verklaart Geurts het weggeven van de voorsprong. “Het kostte ons helaas net te lang voordat we het weer goed hadden staan, waardoor we dus die twee doelpunten tegen kregen.”

Stress voor het mogelijke kampioenschap? Het zou goed kunnen. Terlo creëerde voldoende kansen, maar steeds mislukte het laatste en belangrijkste deel: de bal in het netje krijgen. Zo kreeg Lommers een goede kans na een knappe actie van Kok langs de zijlijn, maar hij stuitte op de handen van de EMK-doelman. Niet veel later was het Sebastiaan Kromwijk die met een acrobatische volley probeerde de doelman te verschalken, maar zijn inzet viel naast het doel.

In de 70e minuut viel daar dan eindelijk de verlossende treffer. Lommers stak Kok met een werkelijk perfecte steekbal weg, waarna laatstgenoemde de bal koel voorbij doelman Konstantinos schoof. De 3-2 werd met de supporters in de hoek gevierd, waarbij meerdere supportersnummers werden ingezet door de fanatieke aanhang. Maar, net als na de 2-0 in de eerste helft, zakte Terlo ook nu steeds verder in, waardoor EMK zich terug kon vechten in de wedstrijd. De geelzwarten kwamen echt niet verder dan een goed ingeschoten vrije trap door Van den Bogaard, maar Van de Loo kon de bal uit de hoek tikken. Aan de andere kant kreeg Terlo nog flink wat kansen om de score verder uit te breiden, maar deze waren niet besteed aan onder anderen invaller Cas Noten, Van Gestel en Lommers. Nadat de scheidsrechter na ruim 96 minuten voetballen voor het laatst op zijn fluit blies, barstte het feest los in ’t Loo met een ware pitch invasion.

Man van de wedstrijd Jari Kok, sowieso een van de smaakmakers bij Terlo dit seizoen, geniet overduidelijk van het kampioenschap. “Dit is prachtig. We weten nog niet precies hoe de komende week eruit gaat zien, maar we hebben allemaal vrij gepakt. Dit moeten we flink gaan vieren.” Het zal nog lang onrustig blijven op het sportpark van Terlo om deze historische prestatie van het elftal te vieren.

Opstellingen

Terlo: 1. Timo van de Loo, 3. Arjan Koolen, 4. Kwint Witteveen, 6. Fitim Maloku, 7. Thijn Gevers (21. John Vosters), 8. Erwin Isbouts, 9. Sebastiaan Kromwijk, 10. Freek Lommers (2. Cas Noten), 15. Peter Verhoeven, 16. Jari Kok (11. Chris van Gerven), 19. Mike van Gestel

EMK: 1. Triantos Konstantinos, 2. Sietse Romijn, 3. Lucas van der Leij, 4. Teun Vereyken, 5. Stan van den Dungen (22. Steve de Ronde), 6. Finn van Dooren (17. Thijs Aldenhoven), 7. Daan de Jong, 8. Kevin Aarts, 10. Rick van den Bogaard, 11. Tayfun Yilmaz, 12. Lorenzo Sneijers

Suat Tasci
16 mei 14:21
Mannen namens de bocht 80 gefeliciteerd met het kampioenschap. Geniet ervan en succes in de 4e klasse.
VV Vessem
16 mei 12:44
Terlo, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Maak er mooie feestweek van. Succes in de 4e klasse!
Mr.K.R.O.M. de Krijter
16 mei 12:41
Machtig seizoen passend afgesloten. Goed werk mannen en gefeliciteerd
super wp
15 mei 19:39
Terlo , gefliciteerd met het kampioenschap , suc6 in de 4e klasse.
Edn'56
15 mei 19:06
Heerlijke wedstijden en derde helften altijd tegen Terlo. Razend knap Kampioenschap, de muziek zal daar nog dagen nadreunen.
Supportersclub D'N Aonhang RKVV Bergeijk
15 mei 17:37
Proficiat met het behalen van het kampioenschap
Knegselse Boys
15 mei 15:30
Proficiat met het behaalde kampioenschap en feest ze.
Ronny Everaerts
15 mei 10:49
v.v. Terlo gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap
R.K.S.V. de Weebosch
15 mei 10:45
Van harte gefeliciteerd kampioenen. Maak er een geweldig feest van.
Anny en Noud van Buul
15 mei 7:36
Heel Terlo van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 's Avonds nog even sfeer geproefd op een sprankelend feest.
Jeroen Vermaas
15 mei 7:06
Peter, overige staf, spelers en Terlo van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Geweldige prestatie.๐Ÿ‘๐Ÿป
Marc Post
15 mei 1:31
Peter, rest v.d.TS, en v.v. Terlo, van harte proficiat met jullie behaalde kampioenschap en promotie naar de 4e klasse!
Dolopvoetbal
14 mei 21:10
Super knap en fijn
Kiske Sik
14 mei 21:08
ZiggeZagge Van harte gefeliciteerd Terlo Veel succes in de 4de klasse met vele derby,s
Woenselse Boys
14 mei 21:05
Peter en Terlo van harte gefeliciteerd met de titel en promotie
Leo Vlemmix
14 mei 20:13
Hartelijk Gefeliciteerd met het behalen van het Kampioen schap!!!!!
Gerard Hoeks
Terlo, gefeliciteerd met jullie kampioenschap.โšฝ๏ธ๐Ÿ‘
Noud van Beek
14 mei 20:06
Proficiat, en hopelijk tot volgend seizoen in de 4e klasse.
Theuws Fijnmechanische Industrie B.V
14 mei 20:05
ยท VV Terlo gefeliciteerd met het kampioenschap.
Erik van rooij
14 mei 20:00
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ook namens sv budel
Opa charlie
14 mei 19:34
Terechte kampioen maak er een feest week van en volgend jaar jullie huid duur verkopen .
Charles
14 mei 19:29
Gefeliciteerd Terlo met deze waanzinnige prestatie.PROFICIAT
Rkvvo
14 mei 19:25
Terlo van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Worden 2 mooie potjes volgend jaar.