FC Eindhoven/av verslaat koploper Brabantia en sluit aan bij de top.

FC Eindhoven/av heeft de goede reeks van de afgelopen wedstrijden voortgezet. De ploeg van Peter Coumans was ditmaal ook te sterk voor koploper Brabantia. Door deze overwinning veroverde de amateurs van FC Eindhoven in de laatste zes wedstrijden zestien punten.

Alle wedstrijden voor zondag 9 februari zijn afgelast. De wedstrijd tussen beide Eindhovense ploegen stond gepland op de zaterdagavond en is een van de twee wedstrijden die dit weekend gespeeld is in onze regio. De andere wedstrijd op zaterdagavond was het treffen tussen FC de Rakt en VCO in de vijfde klasse E. Koploper FC de Rakt won de confrontatie tegen de nummer laatst in de competitie met 4-3.

Brede top in 1C
Beide ploegen begonnen wat onrustig aan de wedstrijd en gaven elkaar weinig toe. Voor rust waren er ook nauwelijks kansen te bespeuren. Na rust kwam FC Eindhoven/av beter uit de kleedkamer en kwam het al vrij snel op voorsprong. Na een aarzeling in de defensie van de bezoekers was het topschutter Jordi van Meurs die profiteerde en voor de 1-0 voorsprong zorgde.
Na de openingstreffer controleerde  FC Eindhoven/av de wedstrijd. Brabantia drong wel aan en ging op zoek naar de gelijkmaker maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Ernie Brandts niet. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte ‘goudhaantje’ Van Meurs zijn tweede treffer van de avond en de wedstrijd was beslist, 2-0.

Door deze overwinning sluit FC Eindhoven/av zich aan in de top van de Eerste klasse C. De verschillen in de top zijn minimaal.