FC Eindhoven/av nog altijd puntloos na vijfde nederlaag op rij

DE VALK NEEMT PAS LAAT AFSTAND VAN EINDHOVEN AV

De Valk heeft haar eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen, na twee keer een gelijkspel werden bij Eindhoven AV de drie punten meegenomen. Vlak voor de rust was Appie Azmani trefzeker, pas in de slotminuten gaven Gideon Pieschel en Joran Vermeulen de overwinning wat meer glans.

Door Marc Jansen

In de openingsfase was De Valk gelijk gevaarlijk, een lage voorzet van Aart Verberne werd door Joran Vermeulen bijna afgerond. Na ruim een kwartier spelen raakte Joran Vermeulen de lat, nadat de aanvaller zich aan de rand van het strafschopgebied had vrijgespeeld. Niet veel later zette Antonio Balta met een steekbal Joran Vermeulen weer in scoringspositie, maar doelman Bas Workel hield Eindhoven AV op de been. Ook een indraaiende vrije trap van Antonio Balta werd door Alberto Puts hard over het doel geschoten. In de slotminuut was het dan toch raak voor de bezoekers, een afgemeten voorzet van Dion Vermeulen werd door Appie Azmani eenvoudig ingekopt voor de 0-1 voorsprong.

In de tweede helft liet Eindhoven AV aanvallend wat meer van zich doen spreken met het inbrengen van Patrick N'Koyi. Na een paar minuten kwam het eerste gevaar van de thuisploeg met een schot van Luca Claassen dat net naast ging. Vlak daarna leek De Valk een strafschop te krijgen na een overtreding op Joran Vermeulen, maar scheidsrechter Ramcharan uit Den Haag wuifde dit weg. Doelman Dennis Verhoeven moest daarna handelend optreden op een venijnig schot van middenvelder Sander Gruijters.

Antonio Balta had daarna dé kans op de 0-2, maar zijn inzet ging na beide palen te hebben getoucheerd er niet in. De Valk liet Eindhoven AV in de wedstrijd en kwam goed weg toen een schot van Patrick N'Koyi knap uit de hoek getikt kon worden door doelman Dennis Verhoeven. Eindhoven AV ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en gaf daardoor ook meer ruimte weg. En daar profiteerde Gideon Pieschel van na een afgemeten voorzet van Sam Poos, de invaller schoot de bal onder doelman Bas Workel door in het doel voor de bevrijdende 0-2. Eindhoven AV was geknakt en in de blessuretijd kon Joran Vermeulen op aangeven van Dion Vermeulen ook nog de 0-3 tegen de touwen schieten en was de overwinning binnen voor de koploper.

Door deze overwinning blijft De Valk met elf punten uit vijf gespeelde wedstrijden de koploper in de 2de Klasse D. Volgende week zondag speelt een thuiswedstrijd tegen de sterk presterende promovendus Reusel Sport.