FC Eindhoven/AV en Azmani pieken op juiste momenten

Door Willem-Jan Schampers

Als je met 4-1 wint, lijkt er geen vuiltje aan de lucht, toch was het zondagmiddag lange tijd geen vanzelfsprekendheid dat FC Eindhoven/AV zo maar even zou winnen van Woezik. Pas nadat Abdelauoli Azmani, de opvallendste speler bij de blauwwitten, na rust op prachtige wijze voor 2-0 zorgde, ging FC Eindhoven vrijer spelen en werd de tegenstander definitief verslagen. Tegenvaller was het uitvallen van Jordi van Meurs, met een hamstringblessure.

Vanaf de eerste minuten maakte FC Eindhoven duidelijk dat het zich wilde revancheren voor het onnodige gelijkspel tegen TOP. Met soepele aanvallen zetten het Woezik vast op eigen helft en reeds in de 3de minuut had Van Meurs moeten scoren, op aangeven van Gino de Wijs. Ook de tweede grote kans voor de thuisclub was voor Van Meurs. Ferd Pasaribu zette zijn aanvalsmaatje vrij voor doelman Floris Mareno, maar deze treuzelde te lang, waardoor de verdediging van Woezik de bal kon wegwerken.

In de 22ste minuut was het alsnog raak. Opnieuw was er een prima voorzet van Pasaribu en nu bleef Van Meurs zeer beheerst en rondde knap af: 1-0. Niet veel langer moest de aanvaller geblesseerd naar de kant. “Ik was al niet helemaal fit en dacht dat ik op de bank zou beginnen. De trainer besloot me toch te laten beginnen, maar tijdens de warming-up had ik al wat last. Jammer dat ik nu moest uitvallen, want daardoor moesten we anders gaan spelen en gaven we de tegenstander de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen.”

Vat
Daarmee had Van Meurs een punt, want de diepte was uit het spel van FC Eindhoven en Woezik werd een stuk sterker. Tot echte kansen leidde dit nog niet, maar de gasten uit Wychen kregen wel steeds meer vat op de wedstrijd. Met name spits Stefan de Jong en de supersnelle Joshua Isibor verschenen in kansrijke positie voor het doel van Cas Peters. In de 40ste minuut moest de lange doelman vol aan de bak om een vrije trap van Bjorn Arts te pareren. Twee minuten later verscheen De Jong vrij voor Peters, maar opnieuw was de doelman de winnaar.

Na de rust opende Woezik zeer sterk en leek het een kwestie van tijd voordat het gelijk zou worden. Gijs Diebels stuurde De Jong diep, die wederom Peters op zijn weg vond. Een belangrijke redding, want niet veel later schoot Azmani zijn ploeg knap naar 2-0. Plotseling werd FC Eindhoven sterker en via Azmani was de ploeg van trainer Peter Coumans dicht bij de 3-0. Woezik vocht duidelijk voor zijn laatste kans en het werd wat onvriendelijk. Scheidsrechter Maik Opsteen moest het kort houden en deed dit naar behoren.

In de 75ste minuut besliste FC Eindhoven de wedstrijd. Uitblinker Pasaribu speelde invaller Soufyan Oulaidi vrij en die kon bij de tweede paal simpel binnentikken: 3-0. Woezik gaf zich gewonnen en via Michael Fecunda werd de score naar 4-0 getild. Hij mocht vrij oprukken naar het doel van Woezik, na een lekker dieptepass van Azmani. Dat het in de slotfase nog 4-1 werd, vond eigenlijk alleen doelman Peters vervelend. Furkan Alakmak was de doelpuntenmaker.

Ervaring
‘Appie’ Azmani was na afloop een tevreden man. “Nadat Jordi geblesseerd moest afhaken, hadden we het even moeilijk, maar echt veel kansen heeft Woezik ook weer niet gehad. Op het moment dat wij de 2-0 maakten, was de wedstrijd gespeeld. Dan hebben wij genoeg ervaring om het op slot te gooien. Bovendien hebben we voorin genoeg snelheid om de tegenstander onder druk te houden. Na twee wedstrijden hebben we vier punten. Prima toch?!”

Opstellingen

FC Eindhoven/AV: 1. Cas Peters, 2. Stephanus Reker (11. Maksym Sushko), 4. Justin de Vos, 5. Ferd Pasaribu, 6. Nick van de Berk, 7. Jordi van Meurs (17. Michael Fecunda), 8. Lars van Stipdonk, 9. Abdelauoli Azmani, 12. Gino de Wijs (24. Soufyan Oulaidi), 15. Sander Heesakkers, 19. Colin van Gool.

Woezik: 1. Floris Mareno, 4. Luuk van Raaij, 7. Bram van Summeren (20. Julian Willems), 8. Bas Elemans, 9. Stefan de Jong, 10. Gijs Diebels, 11. Joshua Isibor (29. Furkan Alakmak), 12. Bjorn Arts, 16. Floris Florussen, 17. Renzo Hendriks, 31. Thijs van der Velden.