FC Cranendonck meest effectief tegen DOSL

Trainer Ronny Everaerts gaf eerlijk toe dat hij met een zwartblauwe bril had gekeken en daarom vond dat FC Cranendonck verdiend had gewonnen. De thuisploeg was in een tumultueuze wedstrijd met 2-1 te sterk voor DOSL. Scheidsrechter Jack Peymen was de gebeten hond bij de Leendenaren, maar het moet worden gezegd dat DOSL de nederlaag toch vooral aan zichzelf te wijten had. Ondanks de zeer povere leiding.

De bezoekers brachten aanvallend gewoonweg te weinig en hadden de pech dat doelman Harm Verstappen een mindere dag had en persoonlijk verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt van FC Cranendonck. Een hoekschop van Driek van de Vorst werd door de ervaren en doorgaans zeer betrouwbare keeper in eigen doel geslagen. Tot afgrijzen van trainer William Hoeymans, die zijn ploeg net op 1-1 had zien komen en het idee had er meer in zat. Het tegendeel was echter waar.

Zijn collega Everaerts zag ook dat DOSL na de gelijkmakers sterker werd, maar kon tot zijn opluchting constateren dat de roodwitten nauwelijks gevaarlijk werden. “Ze drukten niet echt door en ik denk dat onze doelman niet echt in de problemen is geweest. Daarbij is het lekker dat we juist in die fase opnieuw op voorsprong kwamen.” En over de rol van de scheidsrechter: “We wisten dat we niet te veel tegen hem moesten praten, want daar houdt hij niet van. Juist dat deed DOSL wel en dit was zeker niet in ons nadeel.”

Strafschop
Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Cranendonck op 1-0. Een verdediger van DOSL kreeg in de 5de minuut de bal tegen de arm en Peymen wees naar de stip. De strafschop werd zwak ingeschoten, maar Ralph van Meijl zag de bal toch voorbij Verstappen gaan. Tom van Happen, doelman van FC Cranendonck: “Misschien had DOSL net van tevoren aan de overkant een hoekschop moeten krijgen, maar ik riep dat het achterbal was en de scheidsrechter ging hier gelukkig in mee. Tja, soms moet je een beetje mazzel hebben.”

Na de snelle tegentreffer ging DOSL op jacht naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam het niet. Het spel was te stroperig en FC Cranendonck verdedigde fel. Bovendien was de thuisclub gevaarlijk in de tegenaanval en moest de verdediging van DOSL op haar hoede blijven. Met name Guus Teunissen speelde uitstekend en bezorgde zijn directe tegenstander het nodige werk. Vóór de rust werd er echter niet meer gescoord, ondanks nog twee kansen voor Van Meijl, die Verstappen op zijn weg vond.

Doordrukken
In de tweede helft kwam DOSL goed uit de startblokken. Binnen een minuut was de stand weer gelijk. Een prima aanval, met als eindstation Rick van Hooff, betekende de 1-1. De bezoekers voelden dat ze nu moesten doordrukken, maar het voetbal was niet goed genoeg om FC Cranendonck verder in de problemen te brengen. Aan de andere kant was het in de 61ste minuut wel raak. Verstappen verkeek zich op de scherp ingedraaide hoekschop van Van de Vorst en plotseling leidde de formatie van Everaerts met 2-1.

Ook hierna was het voetbal bijzonder matig en waren er nauwelijks kansen te noteren. In de 78ste minuut had Van Meijl zijn ploeg op 3-1 moeten zetten, maar hij verzuimde van een meter of vijf de bal voorbij Verstappen te plaatsen. Ook DOSL had nog kunnen scoren. In de 80ste minuut werd een voorzet van Jay Leuverink door Ruben van Meijl overgeschoten. Zes minuten later verscheen Ralph Geelen alleen voor doelman Van Happen en redde de goalie van FC Cranendonck knap. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 en deden de zwartblauwen goede zaken in de eerste periode.

FC Cranendonck: 22. Tom van Happen, 2. Loek Smits, 4. Sil Driessen, 5. Driek van de Vorst, 6. Daan Driessen (7. Sam Cummins), 8. Rik Feijen, 10. Ralph van Meijl, 13. Guus Teunissen, 14. Klaas van de Wildenberg, 19. Rob Slenders, 20. Martijn Mommers (3. Dré de Leest).

DOSL: 1. Harm Verstappen, 2. Robin Loeff, 3. Willem Bax (7. Reinier Steenmetz), 4. René Bolster, 6. Ralph Geelen, 8. Martijn Bax (5. Mark Evers), 9. Frank Bax, 10. Rick van Hooff, 13. Jay Leuverink, 14. Ezra Biolek (12. Ruben van Meijl), 16. Menno Bekkers.