Eventueel faillissement EHC kan consequenties hebben voor stand in eerste klasse F

Deelacties:

Eersteklasser EHC heeft faillissement aangevraagd. Volgens de regionale zender L1 verkeert de club uit Hoensbroek al enige tijd in financieel zwaar weer.

Wat precies de gevolgen zijn, is dit op dit moment nog niet duidelijk. Als EHC nog vóór het einde van het lopende seizoen het eerste elftal terugtrekt uit de competitie, heeft dit zeker consequenties voor de stand in de eerste klasse F.

De zou namelijk kunnen betekenen dat de ploegen die hun wedstrijden tegen EHC hebben gewonnen of gelijk hebben gespeeld, punten in mindering krijgen. Dit geldt onder meer voor Mierlo-Hout, Volharding en Susteren. Deze clubs zijn alledrie in de race voor het kampioenschap. Grote winnaar is in dit geval Valkenswaard. De koploper verloor van EHC (2-0) en heeft er dus geen 'last' van als de Limburgers zich terugtrekken.

Valkenswaard zou op 35 punten (uit 16 wedstrijden) blijven staan, maar Susteren (31 uit 16), Mierlo-Hout (30 uit 15) en Volharding (29 uit 16) raken dan enigszins achterop. Het is de vraag wat de KNVB beslist en of de benadeelde clubs hier zonder slag of stoot mee akkoord gaan. Overigens worden de teams van EHC pas uit de competitie genomen, als de rechter een faillissement heeft uitgesproken. 

Nieuwe vereniging

Op de achtergrond gaat het interim-bestuur van EHC met de KNVB in de slag om een nieuwe vereniging op te richten. Voorzitter Remco Offermans: "Dan moet je minimaal drie teams kunnen samenstellen, waarvan één bij de senioren en moet je over een volwaardige accommodatie beschikken. Vóór 1 mei moeten we alles bij de bond aanleveren. Als de KNVB akkoord gaat, dan mogen we in het nieuwe seizoen meedoen en beginnen we in de vijfde klasse."

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Regio Helmond
04 april 17:30
@rregiohelmond, jazeket zeg het maar eens: amateurvoetbalvalkenswaard!
@regio helmond
04 april 13:00
wel leukere namen als dat jouw regio bekend om staat
Regio Helmond
04 april 11:43
Bosuilen, Valken, lijkt wel een site van Freek Vonk.
Rene Grooten
02 april 21:11
https://www.zo-nws.nl/noodlijdend-ehc-passart-vkc-verbaasd-van-der-luer-teleurgesteld?fbclid=IwAR2Te_EuNybFeKR230uaZYYW_2x9iA6n4rKgLH-XrYekIt9EN6QrNs-V_rE
@Rene Grooten
02 april 20:26
Je hebt gelijk maar de KNVB kan geen duidelijkheid verschaffen zolang als EHC nog niet failliet verklaard is! De heer Ooms geeft alleen aan wat er in de regels staat. Mocht EHC er toch uit gehaald wordt zouden te wedstrijden dus punten vervallen en zou EHC de eerste degradant zijn en verder veranderd er niets met betrekking tot de nacompetitie die blijft hetzelfde als dat hij nu is.
Rene Grooten
02 april 18:48
Inhoudelijk is uw artikel volledig juist. Jammer genoeg hebt u uitsluitend aandacht voor de teams, die in aanmerking komen voor promotie. Er moeten echter ook 2 elftallen degraderen en maar liefst 3 clubs moeten naar de nacompetitie met de periodewinnaars uit de 2e klasse. Het is van het grootste belang, dat z.s.m. duidelijkheid komt en de competitieleider duidelijkheid verschaft.
John Ooms
02 april 18:23
Voor alle duidelijkheid ik ben een heel echte "Bosuil" maar ik hoop echt dat de competitie op het veld wordt beslecht en dat SC Susteren, Mierlo Hout, Volharding en mijn club het nog spannend kunnen maken. De interim voorzitter heeft in een interview met L1 aangeven dat hij pas gaat handelen als het faillissement juridisch is vastgelegd.
John Ooms
02 april 18:05
"leesvoer". Dat het raar is duidelijk, en het zeker geen situatie die ik toejuich. Van mij mogen ze hun sportieve plicht blijven doen. Maar de diverse Reglementen van de KNVB zijn daar duidelijk in. Ps: reageren onder de echte naam mag ook!
Leesvoer
02 april 16:25
En de teams die meedoen voor het kampioenschap? Die moeten maar accepteren dat ze hun behaalde punten tegen EHC kwijt zijn? Gewoon uitspelen zoals het hoort en hopelijk daarna opnieuw beginnen, want voor de club EHC is het heel vervelend!
John Ooms
02 april 14:05
Nu uitstappen en vrijwillig degraderen, zoals zij in Jan 2023 in de toen nog Hoofdklasse hebben gedaan. Dan red in ieder geval zich 1 club uit de nacompetitie. Volgens het reglement Amateur Voetbal, artikel 11, kan een vereniging een team uit de A cat niet uit de competitie terugtrekken. Echter de licentie commissie kan op basis van Artikel 15 van het licentie reglement Amateurvoetbal op grond van lid 1, e dit wel doen. Voor wat leesvoer zie al deze Reglementen.
@knvb advies
02 april 13:58
Laat er dan 1 direct degraderen ipv 2 en nr 12,11,10 nacompetitie, als nr9 zijnde nog in nacompetitie spelen is sowieso bizar. Nu degradeer je , waarschijnlijk, terwijl zo’n prutsploegje zn zaken niet op orde heeft en toch verdwijnt
RSM
02 april 13:20
Maakt wel degelijk iets uit. De motivatie van EHC zal richting nulpunt gaan, clubs die nu nog tegen EHC moeten spelen, zullen de punten vrijwel cadeau krijgen
@ Nacompetitie
02 april 11:52
Voor de nacomp. zal niets veranderen. Doorschuiven zal pas na de nacomp plaatsvinden.
EHC
02 april 11:48
Een club waar je niks aan hebt. Zijn in 2008 ook al eens op het randje van failliesement door de gemeente Heerlen uit de brand geholpen
Nacompetitie
02 april 11:07
Als EHC sowieso verdwijnt uit de 1ste klasse komend seizoen, komt er toch 1 plekje vrij? Benieuwd of het nacompetitie programma veranderd
@Opmerking
02 april 10:54
Gaat moeilijk als je failliet bent
opmerking
02 april 10:37
Misschien een keertje nadenken en stoppen met betalen van spelers. Nu gewoon seizoen afmaken om competitievervalsing te voorkomen