Erwin Isbouts: ‘We willen ’t Loo op z’n kop zetten met kampioenschap’ (Update)

Deelacties:

Netersel-Terlo in de vijfde klasse C is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. Eerder werd deze topper afgelast, omdat het veld door de regen onbespeelbaar was. In onderstaand artikel een interview met Erwin Isbouts, spelbepaler van Terlo. Hij vertelt over de kampioenschapswedstrijd van komende zondag, de combinatie van werkers en voetballers en de rol van de trainer.

Door Willem-Jan Schampers
Ingeklemd tussen Bergeijk en Luyksgestel ligt het kerkdorp ’t Loo. De plaatselijke voetbaltrots Terlo speelt al sinds jaar en dag in de vijfde klasse en dan ook nog meestal in de onderste regionen. Dit seizoen is echter alles anders. Met de komst van enkele aanwinsten, onder wie Erwin Isbouts, Jari Kok en Thijn Gevers, én het aanstellen van trainer Peter Geurts, is Terlo plotseling een heuse titelkandidaat. De roodzwartgroenen kunnen zondag kampioen worden. Als ze winnen bij Netersel.

Erwin Isbouts vertrok met de nodige bombarie bij tweedeklasser SV Valkenswaard, om hierna – toch wel verrassend – neer te strijken bij Terlo. Hier combineert hij de functie van assistent-trainer met die van speler. “Wat ons geheim is? Ik denk de saamhorigheid binnen de selectie en het feit dat iedereen voor elkaar voor het vuur wil gaan. Als nieuwelingen werden we niet gezien als ‘indringers’, maar meteen opgenomen in de groep. We kennen elkaars kwaliteiten en de werkers zijn bereid een stapje extra te zetten voor de voetballers. Bovendien hebben we een trainer die de zaak kan motiveren en ook tactisch zeer sterk is."

Verrassing
Eerlijkheidshalve had Isbouts niet verwacht dat het al zo snel zou gaan lopen. “Ik wist dat we best wel wat kwaliteit hadden. Zeker voor in de vijfde klasse. Maar dat we het al meteen zo goed zouden doen, is ook voor mij een verrassing. En voor een club die jarenlang onderin heeft gespeeld, is het helemaal mooi om weer eens mee te maken. Weet je, er waren totaal geen verwachtingen en dan is het wel lekker voetballen. We spelen sowieso nacompetitie, dus wat dit betreft, is het seizoen al geslaagd. Nu we echter ook serieus meedoen om het kampioenschap, gaan we ook voor het allerhoogste.”

Het zit Terlo dit seizoen ook zeker niet tegen, geeft Isbouts toe. “Toen we de periodetitel wonnen, vielen alle uitslagen heel gunstig uit. Dat geluk moet je ook hebben. Tegelijkertijd is het geen gemakkelijke klasse. Ik heb op vrijwel alle niveaus gespeeld en ik had gedacht dat het veel meer fysiek zou zijn. Ik moet echter zeggen dat – zeker bij de eerste zes ploegen op de ranglijst – het me voetballend niet tegenvalt. De Bocht'80, Casteren, DEES en DOSKO'32 hebben een heel aardig elftal. En onze directe concurrent, Netersel, staat niet voor niets zo hoog.”

Dicht bij elkaar
Met nog drie wedstrijden te gaan, is Terlo koploper, met 47 punten uit 19 duels. Netersel is tweede, met - na het 3-2 verlies tegen EMK - 42 punten. De Bocht'80 is derde, met 38 punten. "We hebben het dus volledig in eigen hand", concludeert Isbouts. "Thuis verloren we met 1-2 van Netersel, dus we zijn sowieso uit op revanche. En de bonus is dus dat we bij winst kampioen zijn. Dan gaat het dak er af bij Terlo!"

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


William Hoeymans
04 mei 19:30
Heel veel succes Terlo en ik had jullie na het bekerduel tegen Dommelen al bestempeld als titelkandidaat, laat het maar uitkomen dan 👌💪
Opa charlie
04 mei 8:59
Zigge zagge alleen de winst telt zondag op een uitverkocht accommodatie supporters van beide teams laten we er een mooie wedstrijd van maken
Dolopvoetbal
04 mei 8:20
Dorpssprookje buiten categorie, zou echt heel mooi zijn voor deze sympathieke club. Heb Terlo ook meegemaakt in mindere, sportieve tijden ( na nederlaag tegen Edn'56, Tobardia in de roman De Erfenis van Karlijn ), maar ook toen zat er de stemming heerlijk, fantastisch in en gingen de meeste pas tussen 22 en 23.00 uur huiswaarts. De gunfactor is er dus absoluut (en wat zal Jos Kaal glimmen).
IssieMat
03 mei 19:37
Veel succes ut Loo en Erwin
Mario van dinter
03 mei 19:22
Succes Terlo, pak het kampioenschap en vier dit uitbundig.