Ernie Brandts wil op twee fronten meedoen

Deel dit bericht via:

Naast trainer van eersteklasser Brabantia, is Ernie Brandts ook hoofdcoach van eerste divisionist FC Eindhoven. Deze dubbelfunctie blijkt uitstekend te werken, want beide teams doen het naar behoren. Zondag speelt Brabantia tegen HVCH.
Met D’n Brab heeft Brandts nog geen wedstrijd verloren. Sterker nog, op het oefenduel tegen Jong FC Eindhoven na, hebben de roodblauwen alles nog gewonnen. “Onze seizoenopening is inderdaad heel goed verlopen”, lacht Brandts. Het klikt tussen de spelersgroep en mij en iedereen is uiterst gemotiveerd. In het begin hadden we zo’n 35 spelers op de training, onder wie diverse nieuwelingen. Het was dus een hele klus om uiteindelijk de selectie van het eerste elftal te vormen. Maar het is gelukt. Iedereen wil zich bewijzen en we hebben ze allemaal een eerlijke kans gegeven.”

Brandts kwam blanco binnen bij Brabantia. Hij kende weliswaar de club en had enkele jongens wel eens zien spelen, maar iedereen begon voor hem op nul. Daarnaast promoveerde hij bij FC Eindhoven van assistent-trainer tot hoofdtrainer, dus het werd plotseling een zeer drukke voorbereiding. “Bij FC Eindhoven gingen ze gelukkig akkoord dat ik ook trainer bij Brabantia mocht blijven (de leiding van de club had eerder al toegestemd, toen Brandts nog assistent was David Nacimento, red.) en het bleek prima te combineren zijn. Bovendien heb ik geluk dat mijn vrouw ook een grote voetballiefhebber is!”

Schakelen
Zeven dagen per week is de oud-prof van onder meer De Graafschap en PSV en oud-international bezig met ‘het spelletje’. Naast FC Eindhoven en Brabantia is hij één keer in de twee weken ook nog rapporteur van de Telegraaf. “Dan bezoek ik een wedstrijd in de eredivisie en geef ik cijfers aan spelers, trainers en scheidsrechter. Heel leuk om te doen. Ik kan heel goed schakelen. Eigenlijk is er niet zo veel verschil tussen het trainen van een betaald voetbalclub en een amateurvereniging. De beleving is hetzelfde en iedereen wil even graag winnen.”

Bij Brabantia verdwenen aan het einde van het seizoen nogal wat spelers (onder wie sterkhouders als Ferry Aarts en Jesse Renders, red.), maar er kwam ook een heel contingent voor terug: Steven Baggermans (EMK), Shane van Bosstraten, Konstatinos Traintos, Pawel Drabik (alle drie Unitas'59), Josemar Makiavala, Jean Marc Clare (beiden De Valk), Wesley de Turck (DBS), Irfan Gadzo, Tarik Ouzallah (beiden Gestel), Corne Dikonda (Rood Wit W.), Charif Chahid (SV Meerle), Kaleem Sahebali, Erdinc Bostanci (beiden HSE) en de jeugdspelers Mitchel Mollen, Samer Khairallah, Dogukan Kurban, Adam Naciri, Tamir Qualkied, Colin Tan en Osman Jallo.

Wat Brandts betreft gaat hij zowel bij FC Eindhoven als bij Brabantia meedoen om de prijzen. “We willen zo hoog mogelijk eindigen en minimaal een periodetitel winnen. Als ik me even toespits op Brabantia: ik denk dat we heel goed elftal hebben. Niet alleen kwalitatief, maar ook qua mentaliteit. Iedereen heeft er plezier in en dit stralen we ook uit. Afgelopen zondag hebben we het uitstekend gedaan tegen NEC/av. Ik ga altijd uit van onze eigen kracht. HVCH is ook goed aan de competitie begonnen (4-1 winst op Best Vooruit, red.), maar wij moeten thuis gewoon (nog) de drie punten pakken.

Bart Kruizinga
Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt Bart Kruizinga gehuldigd voor meer dan 250 gespeelde wedstrijden in het eerste elftal van Brabantia.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)