Oud-prof Eric Viscaal nieuwe trainer Bladella

Deelacties:

BLADELLA IN ZEE MET ERIC VISCAAL

Persbericht Bladella
Bladella is er in geslaagd om voor het komend seizoen Eric Viscaal als nieuwe hoofdtrainer vast te leggen. De 54-jarige inwoner van Houthalen (B) volgt bij de Bladelse derdeklasser Jurgen Elbers op.

Eric Viscaal is vooral bekend als voormalig profvoetballer. Begonnen bij vv Tongelre maakte de oud-Eindhovenaar in seizoen 1986/1987 zijn debuut bij PSV. Tweemaal kampioen van Nederland en ook de gewonnen Europacup I finale in Stuttgart (1988) tegen Benfica maakte hij daar mee.

De grote doorbraak van zijn voetbalcarrière beleefde hij daarna in België. Na SK Beveren en Lierse SK speelde de getruukte spits vijf seizoenen lang bij AA Gent (57 doelpunten). In die periode werd hij ook vijfmaal voor het Nederlands Elftal geselecteerd. De creatieve aanvaller voetbalde nog een half seizoen in Zwitserland bij Grasshoppers, voordat hij bij De Graafschap terecht kwam. Na drie succesvolle jaren (en 56 doelpunten) verliet deze ongekroonde koning van de kapbeweging in 2000 De Vijverberg om zijn profcarrière af te sluiten bij KV Mechelen. Vanaf 2003 fungeerde Eric Viscaal nog enkele jaren als trainer/speler bij de amateurs van Dilbeek Sport en VK Weerde.

Na zijn spelerscarrière rolde Viscaal bij Germinal Beerschot Antwerpen het trainersvak in. Eerst als jeugdtrainer, daarna als assistent en zelfs nog een week als interim-trainer. Bij de KNVB in Zeist volgde hij de cursus Oefenmeester I en liep daarvoor stage bij De Graafschap A1.

Vanaf 2010 bekleedde Viscaal diverse technische functies in het Midden-Oosten (Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en weer Saoedi-Arabië). In 2012 onderbroken door een jaar Chivas Guadalajara in Mexico. Voor dat Mexicaans project werd hij destijds benaderd door Johan Cruijff.

Van al die verzamelde kennis én ervaring mag de jeugdige Bladella selectiegroep komend seizoen gebruik maken!Eric Viscaal: “We gaan er iets moois van maken! Ik kijk er naar uit !!”

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

John
19 juli 16:14
Ik als buitenstaander ben niet echt op de hoogte van wat er echt gebeurd is daar in Bladel maar als ik de reacties hier lees is het een tweespalt tussen…….. Ja tussen wat?
Blaalse Wend
19 juli 13:57
Welke kant willen ze uit?
Hans adams
19 juli 13:17
Succes Eric .viscaal
Hans adams
19 juli 13:12
Nu nog een fatsoenlijke bank dan komt het wel goed
Supporter
19 juli 13:03

Waar is Wil Jansen trots op ? Ze hadden het met Jürgen Elbers netjes af moeten werken, Wat bedoelt hij met het valt zeker wel mee ? 

Daan
19 juli 12:17

Waarom is dat een pluspunt??????????????????????

Jan van Herk RSP.
19 juli 12:09
Ja weet je wat het is een oud PSV er dus dat is een pluspunt Veel succes Eric
Gerard vd Heuvel
19 juli 10:42
Mooie aanstelling voor de club. Knap dat ze deze trainer in deze tijd hebben kunnen strikken. Bladella kan een nieuwe start maken en wat er alkemaal gezegd wordt en gebeurt is achter zich laten. Een mooie nieuwe uitdaging ligt klaar voor de spelersgroep en de nieuwe trainer
Netersel supporter
19 juli 10:18
Lekker positief bezig zijn jullie dat durft zig bladella supporters te noemen
Wil Janssen
19 juli 9:56
Wij zijn er trots op dat we Eric hebben kunnen binnenhalen. Dit, samen met een talentvolle jonge groep, zorgt er voor dat we er heel veel vertrouwen in hebben. Wat dat betreft valt het zeker wel mee !!
Sup
19 juli 9:45
Toch geweldig dat een oud prof trainer is geworden bij Bladella. Ik wens Viscaal veel succes en dat gezeur over de selectie moet maar eens de kop ingedrukt worden. Goede talentvolle groep wat moet gaan voor de titel.
Supporter Bladella
19 juli 9:33
Nu nog een andere selectie......
Blaal supporter
19 juli 7:50
Succes Eric! het zal niet meevallen!