Erehaag voor Marvilde bij Rood Wit V

Kampioensfeestweek breekt Marvilde op tegen Rood wit V

Het (onverwachte vroege) kampioenschap van vorige week in de blessuretijd tegen De Valk is de afgelopen week goed gevierd en werd vandaag, na de wedstrijd tegen Rood Wit V, nog een keer dunnetjes over gedaan met een toch door Veldhoven op de platte kar. Daarvóór speelden Marvilde en Rood wit V een derby waarbij beide teams niet wilden verliezen, maar elkaar gewoon lieten spelen. Van een echte derbysfeer was geen sprake. Niet verliezen leek voor beide te lukken totdat Rood Wit V in de blessuretijd toch nog met de overwinning aan de haal ging.

Marvilde begon sterk, met in de 2e minuut al een bal op het houtwerk van Sil van Herwijnen. Vijf minuten later scoorde de thuisploeg echter de 1-0. Michael Damman gaf voor vanaf rechts en Sam van Rooij moest deze over de lat tikken. De corner die hieruit ontstond werd van dichtbij ingekopt door Giovanni van Bladel, 1-0. Na 19 minuten was er een slechte breedtebal in de verdediging van Marvilde die opgepikt werd door Jan van Hout. Van Hout schoot vanaf 20 meter op de lat. Hierna werd Marvilde sterker en voetbalde gemakkelijker dan Rood Wit V. Op het half uur onderschepte Mark van Doorn op de middenlijn de bal en gaf deze op links diep op Ferry Aerts. In het strafschopgebied schoot Ferry diagonaal de 1-1 in het doel. Eén minuut later speelde Twan Demin de bal op Clint van Doorn. Aan de rechterkant in het strafschopgebied schoot Clint vanuit een moeilijke hoek op doel. Jesse Bertrams bracht redding, maar de rebound was voor Sil van Herwijnen. Met behulp van een verdediger kon Bertrams de bal uiteindelijk oprapen. Tien minuten voor de rust gaf Robbert Born de bal mooi over de verdediging op Anwar Janssen. Anwar speelde de laatste verdediger uit en schoot vanaf links op doel. De doelman kon redden. Weer één minuut later was er een balletje van Twan Demin op Sil van Herwijnen. Sil stuitte op doelman Bertrams, maar de rebound werd vanaf de rand van het strafschopgebied mooi in de uiterste hoek geschoten door Anwar Janssen, 1-2.

De tweede helft was van Marvilde kant beduidend minder. Zeker de eerste 10 minuten. In de 51e minuut mocht Giovanni van Bladel geheel vrijstaand bij de 2e paal een voorzet vanaf rechts van Stef Fasen intikken, 2-2. Eén minuut later schoot Jan van Hout vanaf links in het zijnet en weer één minuut later tikte Giovanni van Bladel de bal over Sam van Rooij en kon Nick van den Boomen nog net voor de doellijn wegwerken. Een doelpunt kon in deze minuten eigenlijk niet uitblijven en dat viel dan ook twee minuten later al. Jordan Evers had een prima actie aan de linkerkant en gaf in het strafschopgebied op Jan van Hout. Al vallend schoot Van Hout de bal in de verre kruising, 3-2. Op het uur kwam Marvilde voor het eerst weer gevaarlijk voor het doel. Twan Demin gaf op de as op Anwar Janssen, maar Bertrams kon zijn inzet weer stoppen. In de 66e minuut nam Yurjen de Jongh een corner vanaf rechts. Deze werd bij de eerste paal weggekopt, maar kwam bij Ferry Aerts op 14 meter midden voor het doel. Met een volley schoot hij de 3-3 in de kruising. Tien minuten voor het einde moest Sam van Rooij nog een keer redden op een inzet vanaf rechts van Stef Fasen die in de korte hoek schoot. Hiermee leek de wedstrijd op 3-3 te gaan eindigen, maar in de 93e minuut mocht Michael Dammen nog geheel vrij opkomen aan de rechterkant. In het strafschopgebied aangekomen schoot hij de 4-3 in het doel. Waar Marvilde in de afgelopen wedstrijden geregeld de overwinning pakte in de laatste minuten was het nu dus de tegenstander die dat deed. In de stand maakt dat uiteraard niet uit voor Marvilde, maar verliezen tegen Rood Wit V, of elke andere derby,  is eigenlijk nooit de bedoeling.

De spanning is er een beetje af na het behalen van het kampioenschap vorige week. Dat zal net een paar procenten schelen in de felheid en dat zal vandaag mogelijk de beslissing zijn geweest. Het is voor Marvilde te hopen dat dit geen voorbode is voor de resterende vier wedstrijden. A.s. donderdag kan het al laten zien dat deze wedstrijd een incident is geweest in de uitwedstrijd in Beek en Donk bij Sparta’25 (20:00 uur)