Er is te weinig tijd om de competitie zaalvoetbal uit te spelen. Directeur Anil Badloe: ‘Ik weiger dit te geloven’

Deel dit bericht via:

Op woensdag 10 maart maakte de KNVB bekend dat de Eredivisie Zaalvoetbal niet meer wordt hervat. Vanwege de verlengde coronamaatregelen zou er te weinig tijd zijn om de competitie uit te spelen. Wel is er nog hoop op play-offs en volgens algemeen directeur Anil Badloe zijn er genoeg redenen om dit te verwezenlijken.

NOC/NSF
Anil Badloe geeft aan dat volgens de NOC/NSF de competitie hervat mag worden onder voorwaarden zoals testen. Deze voorwaarden zijn reeds doorgenomen met de eredivisieclubs. ‘Het is te organiseren op een verantwoorde manier. Basketbal is bijvoorbeeld ook een binnensport en is inmiddels wel weer begonnen.’

EK 2022
In 2022 vindt het EK plaats in Groningen en Amsterdam. ‘De zaalvoetbalsport kan zich profileren door een play-offs event weg te zetten en hier via nationale media aandacht voor te krijgen, vooral met het oog op het EK in eigen land. Daarnaast hebben de spelers van het nationaal team met een play-offs extra momenten om zich fit te houden en voor te bereiden richting het EK’, zegt Badloe.

Clubs positief
FC Eindhoven directeur Badloe geeft aan dat het bestuur van een aantal andere clubs zich ook hebben uitgesproken: ‘Tijdens de laatste bijeenkomst in februari hebben ASV LEBO, Hovocubo en Tigers Roermond positief gereageerd en hebben aangegeven te willen voetballen.’

Ticket UEFA Champions League Futsal
Aan het einde van het seizoen zal er één Nederlandse club het recht op deelname aan de UEFA Champions League Futsal moeten krijgen. Normaal gesproken is dit de kampioen van de Eredivisie Zaalvoetbal. Vorig jaar werd dit bepaald op basis van een ranking gemaakt nadat de competitie was stopgezet. ‘Deelname aan de UEFA Champions League Futsal, dient altijd plaats te vinden op basis van sportieve gronden. Zeker als deze mogelijkheden binnen handbereik zijn en de clubs hier achter staan’, verhaalt de algemeen directeur.

Over het toewijzen van het ticket dat recht geeft op deelname aan de UEFA Champions League Futsal via ranking zegt Badloe het volgende: ‘Mocht er een club aangewezen moeten worden via een ranking dat naar het grootste Europese toernooi gaat, dan zou FC Eindhoven op basis van de laatste 10 jaren op nummer 1 staan. FC Eindhoven is ook historisch de meest succesvolle club van Nederland.’

‘De KNVB kan zelf invulling geven aan de manier waarop de play-offs gespeeld gaat worden. Als de KNVB alsnog zou besluiten om op niet-sportieve gronden een deelnemer voor de UEFA Champions League Futsal aan te wijzen, dan declasseert het zichzelf en het hele Nederlands zaalvoetbal. Dit zou betekenen dat de KNVB, met alle benodigde tools in handen, niet capabel genoeg is om een play offs te organiseren. Ik weiger dit te geloven’, besluit Badloe.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


ROB
13 maart 15:11
Haha Robin, zorg dat je zelf goed geïnformeerd bent!

ik weet waar ik over praat jij blijkbaar niet.

Peter
13 maart 10:17
Robin het klopt wat de stand betreft wat je zegt maar als er niet meer gespeeld wordt nemen ze het gemiddelde van de punten per gespeelde wedstrijd en HOVOCUBO heeft ze alle 4 gewonnen dus 3 punten en Veerhuis heeft 4 gewonnen 1 gelijk is 13 punten gedeeld door 5 wedstrijden en kom je op 2,6 dus dan staat HOCOCUBO boven aan. Play-off zou moeten kunnen en vind ik ook beter want dit is geluk. Ik weet namelijk niet waarom ze een wedstrijd minder hebben maar hier kan het Veerhuis niets aan doen.
Robin
12 maart 22:49
Rob, laat je goed informeren voordat je reageert. Hovocubo staat niet bovenaan maar HV Veerhuys.
Rob
12 maart 12:30
Altijd zeuren en het ligt altijd aan andere. Het gaat in de sport niet wat je de afgelopen 10 jaar hebt gedaan. In topsport telt het nu! En nu staat hovocubo op de 1e plaats. En wat FC Eindhoven de laatste jaren heeft besteed aan geld dan is het beschamend wat er de laatste jaren is gepresteerd! Hovocubo is de laatste jaren gewoon de beste ploeg.