Enkele ‘vaste waarden’ bij UNA nog onzeker over basisplek

Deel dit bericht via:

Voormalig topscoorder Sjef Dielissen (73) overleden
(Door Thieu Vlemmix) In aanloop naar de competitie speelt UNA in Groesbeek alweer z’n zesde partij. Dit keer tegen Tweede Divisionist de Treffers. Zaterdag aanstaande volgt de ultieme test met het bekerduel in Doorwerth tegen DUNO.  

Intussen is het beeld over de mogelijkheden van deze selectie nog een tikje wisselvallig. Maar toch, als alles een beetje heel blijft en Corona niet erg dwarszit, dan mag de lat hoog liggen. Op diverse plekken hebben de spelers het hun coach tot nu toe niet gemakkelijk gemaakt; de verschillen zijn soms flinterdun. Dat kan een paar vaste waarden wel eens de kop kosten. Op het middenveld en de aanval is er sowieso druk werkverkeer. Welke spelers passen het beste bij elkaar? Dat de extra creativiteit en de beste impulsen van spelers als Sten Senders, Teun Willems en Brian Boogers komen, staat buiten kijf. Hoewel, tegen Nuenen (zie verderop) valt dat nogal tegen.

Over de bijzondere kwaliteiten van Bassou Boulghalgh hoeft geen boom te worden opgezet en Niek van Boekel lijkt als aanvoerder ook wel zeker van zijn plek. Voor de overige posities op het middenveld en in de aanval, strijden vooral Rob van Boekel (komende weken inactief vanwege een klaplong opgelopen tijdens het duel tegen Nuenen), Nick Tielemans, Mart van de Gevel, Thomas Horsten, Max van den Akker en Noël van Gerven. In het afgelopen seizoen waren de vier eerstgenoemden veelal vaste waarden. Coach Gommans zal zo hier en daar dus gedwongen zijn om pijnlijke keuzes te maken. De brede selectie herbergt meer concurrentie, mede door enkele kwaliteitsimpulsen, plus een aantal goeie jonge spelers - ook nog Samuel Franssen, Jelle Born en Eon Herman - die aandringen. Een gezond fenomeen, lijkt me.   

Logischerwijze staat ‘speler van het jaar’ Yannick Derix op doel, met Jesper Maes en Sven van den Oever als twee goeie vervangers. Op rechtsachter is Tom Scheepers de uitgesproken kandidaat. Ere wie ere toekomt: tegen NEC kwam de mooie voorzet, na een schitterende aanval met uiteindelijk de 1-0 door Brian Boogers, van zijn schoen (foutje van deze columnist). Voor links achterin gelden andere wetten. Louisben Jagt en Bob Groenendijk zijn op die plek allebei hoogvliegers. Alle twee komen ze terug van blessures. In de oefenperiode maakte eerstgenoemde al indruk. Maar in de ene helft tegen Nuenen (zie verderop) liet ook Bob Groenendijk genoeg zien. Een Louisbob kunnen we er niet van maken. Wordt het de explosievere Jagt of de wat completere Groenendijk? Wie het weet mag het zeggen.

In het centrum deed RS Anpong het erg goed. Dat geldt tevens voor Joey Verhoeven; de laatste heeft bovendien ‘de jeugd’ en speelde afgelopen jaar als vaste waarde een betrouwbaar seizoen. Wordt het koppel dan:  Verhoeven/Sijbers?

De Treffers behoort al jarenlang tot de top van het Nederlandse Amateurvoetbal. Een stevige brok dus, zeker als blijkt dat Bassou Boulghagh, Tom Scheepers en Yoeri Sijbers aan de kant blijven vanwege blessures. UNA start o.a. met Thomas Horsten (rechtsback), Noël van Gerven (middenveld) en Bob Groenendijk. De Gelderse thuisploeg laat zien dat men een klas hoger speelt. Maar vanuit een goede organisatie doet UNA niet veel onder en wordt nooit weggespeeld. Toch is er een 1-0 achterstand halverwege.

Na een uur doen de Treffers hun naam alle eer aan en scoren (via een penalty) 2-0, allebei het gevolg van individuele foutjes aan Zeelster kant. Tijd voor wat wissels: Mart van de Gevel, Max van den Akker, Jelle Born en Eon Herman komen in het veld. En hoewel de cijfers dat niet illustreren: UNA is nog altijd niet kansloos. Thomas Horsten speelt uitstekend als rechtsback positie en is de beste man.
Alles bijeen een leerzame oefening tegen deze goeie tegenstander, waarbij UNA bevestigt dat het veel beter kan dan een paar dagen ervoor.  

Niet overtuigend
De dinsdag ervoor kwam UNA thuis dus nog in actie tegen Nuenen. Wie dacht dat het bij de Veldhovenaren wel snor zit, schrikt toch even en twijfel slaat toe. Overtuigend is het namelijk helemaal niet, tegen deze tegenstander die zich in de geelzwarten vastbijt. UNA is wel het meest aan de bal, maar effectief, ho maar. Er wordt tegen de Hoofdklasser veel te weinig gecreëerd. Omgekeerd lukt dat wel. Via hun nieuweling Wiebe van Rooij komen de mannen van Jan Poortvliet met 0-1 voor. Na rust zorgt Brian Boogers met een penalty voor de gelijkmaker. UNA is nu beter en lijkt door te drukken. Maar dan blijkt men achterin kwetsbaar en laat zich tweemaal beetnemen (1-3). Dat de ingevallen Mart van de Gevel er bij de bezoekers doorheen glipt en de 2-3 binnenprikt, kan de slordigheden bij zijn ploeg niet verhullen en dat doet ook de ultieme gelijkmaker (kopbal Joey Verhoeven en een flaterende Nuenen keeper) niet (3-3)).

Beker
Volgende week zaterdag gaat UNA proberen de eerste ronde te overleven in de bekercompetitie, op bezoek bij DUNO. De ploeg uit Doorwerth promoveerde binnen 5 jaar van de 4e klasse naar de Hoofdklasse! Een serieuze opdracht wacht derhalve.      

Afgelopen week overleed Sjef Dielissen op 73-jarige leeftijd. Begin 70-er jaren was de ‘technische’ spits in de eerste klasse (toen het hoogste amateurniveau) topscoorder voor UNA . Na zijn voetbalcarrière begon hij in Zeelst, samen met zijn vrouw Stien, een carrière als uitbater van café De Voetbal.   

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans Puts
29 augustus 19:26
Bedankt Sjef, voor de mooie herinneringen .

Stien en familie sterkte met dit verlies, gecondoleerd !
Frans Nieuwenhof
26 augustus 0:05
Veel te jong nog! Sjef rust zacht. Veel sterkte toegewenst aan de fam. Dielissen
Gerard v.d. Heuvel
25 augustus 0:45
Sjef was een oud voetbalmaatje van me bij EVV Eindhoven! Neusje voor een goal en en sterke rechter! In de rust een sigaretje ipv thee en in een wedstrijd niet scoren was hij na afloop niet happy! Sjef, voksjongen uit Stratum, rust in vrede en Stien en familie gecondoleerd!
George de Wit
24 augustus 6:53
Veel sterkte toegewenst aan familie. Sjef rust zacht.
Gerard Pluym
23 augustus 13:43
Rust zacht Sjef, en de familie Dielissen gecondoleerd.
peter corsten
23 augustus 13:37
Rust zacht Sjef,en Stien heel veel sterkte.