Enerverende Kranenmortelderby tussen Deurne en ZSV eindigt onbeslist

Wat een geweldige voetbalavond beleefden de talrijk opgekomen supporters op het sfeervolle thuis terrein van sv Deurne, waarbij beide ploegen volop in de aanval gingen op jacht naar eerherstel en de drie competitiepunten. Alleen al de opkomst van beide ploegen, omlijst met geluid, vuurwerk en sfeer rookbommetjes en daarbij de geweldige spandoeken \"No guts, no Glory\" en de claim van de ZSV-supporters dat zij de thuishaven domineren waren de moeite waard om zo’n amateurwedstrijd te bezoeken.

Beide ploegen begonnen met gemengde gevoelens aan de wedstrijd, mede door het noodlottig ongeval van Jori Beekman, speler van vv Liessel, maar ook lid van een vriendenclub van enkele SV Deurne selectiespelers. Jori werd overigens in de 21e minuut van de wedstrijd met een klaterend applaus van werkelijk het gehele publiek en spelers op imposante wijze herdacht.

Nu de wedstrijd. Zoals gezegd gingen beide ploegen volop op jacht naar de punten, waarbij voor SV Deurne er enkele kansen kwamen voor aanjager Gert Swinkels, die steeds beter in zijn spel komt, maar nog net even de rust voor het vijandelijk doel mist om uit te groeien tot een topscorer. Ook voor ZSV kwamen er kansen en kansjes, maar het waren de jeugdige centrumspelers Thijs van der Heijden en Siem Nijssen, die steeds weer adequaat konden ingrijpen en aantoonden dat hier het centrum voor de toekomst staat.... De levendige wedstrijd ontwikkelde zich als een echte derby, met alles wat er bij zo’n derby hoort, maar het was de voortreffelijk leidende scheidsrechter Babat uit Bergen op Zoom, die de situaties perfect aanvoelde, affloot als het moest en door liet spelen als het kon. Met slechts één gele kaart voor ZSV (#7 Luc Matheij) werd de rust bereikt, volop spanning, maar nog geen doelpunten.

Direct in de tweede helft kwam ZSV iets beter uit de startblokken en dit leidde tot een grote kans voor #9 Davy Althuizen, maar dit keer was het doelman Peter Strijbosch, die zijn vorm van de laatste weken bevestigde en werkelijk formidabel redde, zodat de gelijke stand op het scorebord bleef. Aan de andere kant liet Job Steeghs zien dat het steeds beter in zijn rol als stand-in spits groeit en met inzetten bij de eerste paal en natuurlijk met kopschoten steeds weer gevaarlijk werd.

Op het uur moesten beide ploegen noodzakelijkerwijs gaan wisselen, Dennis Groen moest met lichte hamstring klachten vervangen worden voor de weer opgelapte Luuk Veeneman, die meteen aantoonde weer van de waarde te zijn, maar helaas na 15 minuten de strijd alweer moest staken... Dit maakte de weg vrij voor de terugkeer van Stefan van de Werf, die deze competitie nog geen minuut speelde, maar de hoop op SV Deurne doelpunten doet aanwakkeren.
Pech was er ook voor de uitblinkende Siem Nijssen, die na een bal tegen zijn hoofd, het veld met duizeligheid moest verlaten en vervangen werd door Sam Schaefer.

De wedstrijd lag helemaal open, de sfeer typisch derby, een opstootje tussen Thijs Mattheij en Rick Wiersema, maar vooral afwisselend aanvallen en kansen. Maar omdat geen van deze kansen tot doelpunten leidden, eindigde de wedstrijd in een a-typische 0-0, waarbij niemand in het publiek zich ook maar een minuut verveelde. Uiteindelijk is het gelijkspel een terechte uitslag en hoewel het ene puntje beide ploegen niet veel helpt op de ranglijst, geeft het spel goede verwachtingen (en hoop) voor de toekomst voor beide ploegen, met name de terugkeer van Stefan is een enorme opsteker voor de thuisclub, die a.s. zondag de volgende derby, ditmaal SV Someren gaat spelen.