EMK blij met terugkeer van Rick van den Bogaard

Deelacties:

Rick van den Bogaard keert na een seizoen in het 4e elftal te hebben gespeeld terug in de selectie van EMK. De 32-jarige aanvaller wil komend seizoen met zijn ervaring een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jonge spelersgroep van EMK. Daarnaast wil hij graag iedere week zijn wedstrijdje spelen, wat bij het 4e elftal niet vanzelfsprekend was.
De club is blij zijn met de terugkeer van de technisch begaafde aanvaller, want Van den Bogaard staat garant voor doelpunten.

Loopbaan
Van den Bogaard kwam in de jeugd uit voor Unitas'59, EMK, PSV, RKSV Nuenen, FC Eindhoven en Geldrop. Bij Geldrop debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal.
Na Geldrop maakte de aanvaller de overstap naar Stiphout Vooruit om vervolgens in 2009 terug te keren bij EMK. Van den Bogaard verwisselde twee keer EMK voor Marvilde voordat hij in 2017 ‘definitief’ terugkeerde.  De aanvaller kende succes bij zowel Marvilde als EMK. Met Marvilde werd Van den Bogaard in 2016 kampioen in de tweede klasse. Met EMK behaalde hij in 2010 en 2015 de titel in de vierde klasse.

We stellen Rick een aantal vragen over zijn terugkeer bij de selectie van EMK

Waarom heb je in 2019 afscheid genomen van de selectie?
Op dat moment zat ik in een drukke periode. De combinatie voetbal-werk en het krijgen van twee meisjes was voor mij even te veel. Ik zag destijds geen andere mogelijkheid. Nu de kinderen ondertussen al weer 8 maanden oud zijn en dat we beide een nieuwe baan hebben, is het voetbal weer goed te combineren.

Is het voetballen op een lager niveau tegengevallen?
Het voetbal op zich is niet tegengevallen. We hadden een leuk team met de nodige kwaliteiten die samen aardig een potje konden voetballen. Wat wel tegenviel waren de trainingen en het aantal wedstrijden wat je door het seizoen heen speelde. Wedstrijden op dit niveau worden ‘doorgaans’ al snel afgelast. Vooral in de beginperiode werd er veel afgelast en als je op dit niveau ook nog eens baaldagen kan aanvragen bij de KNVB, dat zit je op de zondag bij regelmaat thuis.

De club is blij met je terugkeer, wat kunnen we komend seizoen verwachten van Rick van den Bogaard en heb je vertrouwen in de spelersgroep?
Dat is nog afwachten natuurlijk. Ik heb met een aantal jongens al samengespeeld en de groep is aangevuld met een aantal nieuwe spelers. Ik denk dat het een goede mix is met ervaren krachten en jong talent. Als we een goede voorbereiding kunnen draaien en het vertrouwen daardoor groeit, zal EMK in het nieuwe seizoen een stuk beter presteren dan het afgelopen seizoen.

Persoonlijk

Rick van den Bogaard had een veel hoger niveau kunnen bereiken binnen het amateurvoetbal?
Dat is ‘achteraf’ moeilijk te zeggen. Ik denk…. als ik geen andere prioriteiten had gehad in bepaalde periodes dat ik waarschijnlijk wel wat hoger had kunnen voetballen. Dat is helaas niet gebeurd, maar de keuzes die ik heb gemaakt, is het voor mij prima geweest zo. Ik heb veel plezier gehad in het spelletje met veel gezellige avonden bij meerdere gezellige clubs.

Tot slot

De twee periodes Marvilde:
Genieten! Marvilde is echt een mooie club met gezellige mensen. In mijn twee periodes heb ik met een leuke en goede spelersgroep  mogen spelen. De sfeer was altijd goed op het moment dat ik er speelde. Marvilde kennende dat zal ongetwijfeld niet veranderd zijn,.

Bram Louwers:
Een slechte knie…. Maar een top-trainer waar ik fijn mee heb samengewerkt. Ik wens Bram veel succes bij Bladella in het nieuwe seizoen.

Tom Vroomen:
Tom is trainer geweest in een moeilijke periode bij EMK. Het was jammer dat Tom met zijn gezondheid kwakkelde (rug) waardoor hij zichzelf niet profileren hoe hij het eigenlijk zou willen. Tom is een prima coach en ook een goeie bierdrinker, ha ha.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?