ELI dicht bij promotie naar 3e klasse na winst op Olympia Schinveld

Door in de tweede ronde van de nacompetitie van Olympia Schinveld te winnen heeft ELI zich geplaatst voor de finale voor promotie naar de 3e klasse. Op eigen terrein werd de Zuid-Limburgse 3e klasser met 2-1 verslagen.

Met luide en sfeervolle ondersteuning van eigen jeugdleden gingen de Blauwwitten furieus van start. Dat had binnen 30 seconden tot een voorsprong moeten leiden, maar Milos Milosevich schoof op aangeven van Ruben van Hoof de bal tegen de Schinveldse goalie aan. Kort hierna was Tijn van Hout met zijn schot bijna succesvol. Hierna kregen de bezoekers met de wind in de rug een licht veldoverwicht. De heel degelijke opererende defensie van ELI gaf echter geen enkele doelkans weg. Aan de andere kant wist ook de ervaren verdediging van de bezoekers steeds tijdig in te grijpen. Kort voor rust kreeg het team van trainer Jeroen Vermaas enkele uitgelezen mogelijkheden om een 1-0 voorsprong te nemen. De schoten van Niels den Bol en Youri Arts misten de juiste richting. De grootste doelkans werd geboden aan Floris van Hout, maar hij kopte van dichtbij nog over het doel.

Direct na rust nam ELI het heft in handen en drukte Olympia terug op eigen helft. Dat leidde in de 48e minuut al tot de 1-0 voorsprong. Het was Tijn van Hout, die uit een vrije trap van de sterk spelende Joost van Kasteren de bal in het doel kopte. Even later was het Jeremy Raaijmakers, die de 2-0 liet aantekenen met een schot, dat houdbaar leek. De spanning leek uit de wedstrijd en was het wachten op een grotere voorsprong. Zo werd bij een scrimmage voor het Schinveldse doel de bal  twee keer van de doellijn gehaald. Een minuut later leek Milos Milosevic te scoren, maar hij werd door de doelman ten val gebracht in het beruchte gebied. De bal werd echter niet op de stip gelegd. Ook Joost van Kasteren was dichtbij een doelpunt. In de 79e minuut kwam de spanning plotseling terug toen Houben een onoplettendheid in de ELI-defensie resoluut afstrafte, 2-1. De thuisclub hield de controle over de wedstrijd en gaf geen enkele doelkans weg. Door deze verdiende en overtuigende overwinning is ELI nog een winstpartij verwijderd om na 20 seizoenen terug te keren in de 3e klasse. Tegenstander in deze finalepartij is HBV uit Beers, dat in de nacompetitie erg overtuigde. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16 juni op het sportpark De Voskuilen in Venhorst. De aanvang is 12.00 uur.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Joost van Kasteren, Lars Teuben, Floris van Hout (89, Jarno Sterken), Aaron Hurkx, Youri Arts, Ruben van Hoof (89, Pepijn Relou),Jeremy Raaijmakers, Niels den Bol, Tijn van Hout (79, Jaccy van den Enden) en Milos Milosevic (79, Lars Brinks).