El Classico der Kempen prooi voor Reusel Sport

Bladella liep in deze thuiswedstrijd op tegen een nederlaag tegen aartsrivaal Reusel Sport  maar verloor daarmee ook drie belangrijke competitiepunten. De winstpartijen van naaste concurrenten Geldrop en Brabantia maken het verlies extra zuur.

Maar laten we bij het begin beginnen. De rest van de Bladella-selectie zorgde om half drie voor een oorverdovend en spectaculair vuurwerk bij de start van de zoveelste ‘derby van de Kempen’. Bladella-mascotte Tuur van Gisbergen vond meteen al het gat in het doel van doelman Brent van der Heijden. En er was mede door het mooie weer veel volk op de been dat in het Kuipje aan de Smagtenbocht voor een prima voetbalsfeer zorgde.

Bladella startte fanatiek om zo al snel een voorsprong te forceren maar zowel de achterhoede als het middenveld van de tegenstander opereerden compact. Als snel werd duidelijk dat er voor de thuisploeg weinig kansen zouden komen.  Toch kreeg de jeugdige Bladella-spits Roel Abrahams als snel een onverwachte kans door een fout in de laatste linie maar hij was te verrast. Dat overkwam in de 10de minuut ook de spits van Reusel Sport toen hij niet alert genoeg reageerde op een fout van Bladella-doelman Lars van de Put.

En daarmee is het verhaal van de eerste helft eigenlijk wel geschreven. De geelzwarten speelden afwachtend en loerden op de counter, de voorwaartsen van de thuisploeg zorgden voor te weinig echt gevaar voor het doel van Reusel Sport. Na 25 minuten werd bij Bladella de geblesseerde Huib Liebregts vervangen door Cas Vosters. Daarmee verdween voor een deel ook de aansturing van de Bladella-aanval die daarmee nog meer geïsoleerd kwam te staan. Toen in de 44ste minuut uitblinker Mathijs Bel zijn Bladella evenknie Niek Janssen met een schot flink tegen het hoofd raakte was het vuurwerk voor de eerste periode dan ook echt op.

In de tweede periode moest  de thuisploeg een doorbraak forceren. Maar toch was er eerst een splijtende aanval van Reusel Sport die in de 52ste minuut door They Lauwers met een overtreding en een gele kaart werd gestopt. De vrije trap leverde niets op. Een aanval van Roel Abrahams over links werd aan de andere zijde ook onreglementair gestopt. Daarbij wees arbiter Stan van Doren resoluut naar de 11 meterstip. Aanvoerder Stijn Wouters nam de taak op zich maar mistte jammerlijk. Reusel Sport herpakte zich en uit een onoverzichtelijke situatie, vijf minuten later, lukte het Dirk de Koning om de onzekerheid bij de thuisploeg af te straffen. (0 – 1). Maar Bladella probeerde het tij te doen keren. Eerst was er een bijna Anschlusstreffer van Roel Abrahams met een schot op de paal. Daarna werd er flink gewisseld, Tom Hermans kwam voor Roel Abrahams en Broos Hendriks voor de geblesseerde Niek Janssen.

Maar het sterke Reusel Sport-middenveld maakte de Bladella-aanvallen redelijk  gemakkelijk onschadelijk, de verdediging kwam niet echt in gevaar en mocht er al een schot in de richting van het doel komen dan waren daar de handen van de boomlange keeper Brent van der Heijden. Ook de wanhoopspoging van doelman Lars van de Put om als extra aanvalskracht op te treden had geen gunstig gevolg. Reusel Sport bleef overeind en nam de drie punten mee naar huis, drie punten die Bladella met de komende wedstrijden in het verschiet graag in eigen huis had gehouden.