El-Classico der Kempen beslist in blauwwit voordeel.

Talrijke trieste regendruppels teisterden de Smagtenbocht. Toch werden de talloze toeschouwers tevreden gehouden door twee hardwerkende ploegen, waarbij de gasten uit Reusel ( het moet gezegd ) de meeste kansen kregen. Ook moet  worden gezegd dat de jeugdige leidsman Jordin Brands, de wedstrijd volledig onder controle had.

Een fel startend Reusel Sport zag tot eigen verbazing dat reeds in de eerste minuut een enorme kans teloor ging, toen de ingeschoten bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging. In de 10de  minuut moest Tom Maas van de thuisclub al aan de noodrem trekken, wat hem de eerste gele kaart opleverde. De daarop volgende vrije trap werd door Steef  Vosters rakelings naast geschoten. Reusel Sport voerde duidelijk de regie, waarbij vooral de snelle Jim Daniels gevaarlijk was. Gedurende het eerste half uur was het goed opbouwende Reuselse middenveld  de baas over Bladella. In de 26ste minuut knalde Nick Wouters loeihard naast. Bladella moest machteloos toezien hoe Reusel het spel bepaalde. Toch is er dan weer de voetbalwet: als je zelf niet scoort…….Een werkelijk voortreffelijke aanval, opgezet door Anel Selimovic, pass naar Cas Vosters, daarna Niels Krekels, die onberispelijk binnen schoot 1 – 0. Tegen de verhouding  in, maar toch. Dezelfde Niels kreeg 4 minuten later wederom een stevige kans, maar zijn schot ging voorlangs.

Na de thee kwam Bladella sterk uit de startblokken. Toch duurde het initiatief slechts enkele minuten, want Reusel herpakte zich razendsnel. Een foutje in de Bladella-verdediging werd door de Reusel-voorwaartsen niet goed verwerkt, waarna weer Nick Wouters steenhard op de vuisten van Bladella-goalie en uitblinker Stan van de Berg knalde. Minuut 58: cornerfestival voor Reusel: vrije trap; corner; kans Matt v. Gompel, keeper redde;corner, kans Reusel, keeper redde; corner, keeper redde; corner, in handen keeper. In de Bladella-spits zag je de frustratie van de aanvallers. Te weinig aansluiting vanuit het middenveld met als gevolg eenzaamheid in de spits. Tijdens een van de spaarzame aanvallen van Bladella, kwam de bal bij Stijn Wouters. Keeper Dijkmans, ging in de fout en veroorzaakte een penalty. Niels Krekels zag zijn kans en schoot Bladella naar een 2 – 0 voorsprong. We schrijven  minuut 74. Sneu voor Reusel, maar als je je kansen niet benut, dan profiteert de tegenstander daarvan. Voetballend beter, maar de doelpunten tellen. Het laatste kwartier kwam de voorsprong van Bladella niet meer in gevaar en door de andere resultaten, prijkt de naam van de Schippersmannen in de ranglijst op de bovenste plaats.