Eindhovense trainer Erik van Rooij viert zijn 18e promotie bij VV DIA

Deelacties:

Trainer Erik van Rooij uit Eindhoven heeft zijn 18e promotie binnengehaald als hoofdtrainer. Afgelopen zondag promoveerde Van Rooij via de nacompetitie met RKVV DIA naar de derde klasse. In de finale was de ploeg uit Teteringen met 2-1 te sterk voor BSC Roosendaal.

Van Rooij, die komend seizoen aan het roer staat bij het gedegradeerde SV Budel, heeft al veel clubs onder zijn hoede gehad buiten de regio als hoofdtrainer en een mooie palmares opgebouwd. Voor de meeste onder ons is de Eindhovenaar een onbekende. We stellen de 52-jarige van Rooij een aantal vragen over zijn verleden als voetbaltrainer.

Stel je even nader voor aan het Amateurvoetbaleindhoven publiek
"Erik van Rooij en al bijna 25 jaar getrouwd. Ik ben een trotse vader van een dochter en een zoon. Ik heb zelf in de jeugd bij PSV gespeeld en daarna nog bij de senioren van Woenselse boys, Brabantia en UNA. Tijdens mijn opleiding op het CIOS in Sittard heb ik mijn trainersdiploma’s gehaald (UEFA-C, B en A) en ik mag sindsdien elk niveau trainen in het amateurvoetbal. Ik ben ondertussen al 36 jaar trainer (dus al heel vroeg begonnen)."

Welke clubs heb je tot nu toe gediend als trainer
"Ik ben in jeugd van Brabantia begonnen en daarna heb ik bij VVV Venlo en FC Eindhoven in de jeugdopleiding gewerkt. Na deze periode ben ik aan de slag gegaan bij SBC. Eerst als jeugdtrainer/coördinator en assistent-trainer bij het eerste elftal. Na het vertrek van de trainer werd ik door de club gevraagd om hoofdtrainer te worden. Ik ben toen als 26-jarige aan mijn eerste klus begonnen als eindverantwoordelijke van een club. Na SBC heb ik gewerkt bij Mifano, De Valk, TAC/BWB, Den Dungen, LRC Leerdam, De Raven, MVC’19, OSC’45 en de afgelopen drie seizoenen bij DIA uit Teteringen."

Je hebt ondertussen18 promoties op je naam staan. Wat is het geheim achter trainer Erik van Rooij
"Er is denk ik geen geheim. Ik ben een trainer die heel veel tijd in een club steekt, van de jeugd tot de senioren maar ook de vereniging op zich. Hard werken, spelers en een team proberen beter te maken tijdens trainingen en dit laten terugkomen tijdens de wedstrijd. Spelers mee laten denken en geen excuses zoeken welke spelers we missen maar de groep die beschikbaar is vertrouwen geven. Als laatste... ik wil graag aantrekkelijk voetbal spelen als het kan, maar het resultaat staat voorop."

Vanwaar de keuze om clubs te trainen buiten de regio Eindhoven
"Ik vind het altijd heel belangrijk om ergens blanco in te stappen en zo proberen met elkaar iets neer te zetten, zowel op als buiten het veld. En als je in de auto zit kun je vaak over zaken nadenken omdat daar dan de tijd voor is, dit neem je dan niet mee naar huis."

Hoogtepunten als trainer
"Alle promoties bij alle clubs hebben een mooi verhaal. Maar het is vooral genieten als je, bij welke club dan ook, begint met een aantal zaken zoals de jeugd een kans geven. Als dat dan tot een promotie leidt geeft extra voldoening. Ander hoogtepunt is dat ik in al die jaren veel mensen heb leren kennen waar ik nu nog veel contact mee heb."

Hoe kijk je tegen de degradatie aan van je nieuwe club SV Budel
"Dat is zeer jammer en ik had graag met SV Budel in de Derde klasse gestart. Maar we gaan onze schouders er onder zetten en proberen om zo snel mogelijk terug te keren op dit niveau."

Tot slot. Hoe zie je de toekomst van het Amateurvoetbal? 
"Ik probeer vaak alles positief te benaderen, dus ik vind dat je als trainer veel aandacht in de club moet steken en dan met name voor het kader en de jeugdopleiding. Dat heb ik de afgelopen periode ook bij SV Budel al gedaan. Veel wedstrijden bekeken van de jeugd en de selectie en veel gesprekken gevoerd binnen de club."

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Frans Strik
27 juni 8:50
Helaas is de degradatie van sv Budel bewaarheid geworden. Hopelijk leid je het vaandelteam in het seizoen 2022/2023 terug naar de 3e Klasse. Daar hoort m'n geliefde club namelijk thuis. Meedoen om de prijzen in die klasse. Veel succes Erik!
Jeroen Vermaas
25 juni 20:22
Mooie resultaten Erik en dat gaat met Budel ook goed komen. Mooi afscheid met een promotie, dat positieve neem je mee. Heel veel succes
Peter de louw
24 juni 19:27
Doet bij DVS nog steeds een beetje pijn als men nacompetitie moest spelen kwam men elke keer terug op die wedstrijden.
Nr.9
24 juni 19:21
Mis hierbij nog de spectaculaire handhaving met ESV. Na een 1-4 nederlaag in de 1e wedstrijd de terugronde bij DVS met 1-5 gewonnen. Voelde als een promotie.
Jan van den Boom. Voormalig leider van de Valk1
24 juni 15:30
Eric, proficiat met je promotie en heel veel succes bij SV Budel. Ook bij VV de Valk onder jou een heel mooi jaar gehad
Marco van den Braken
24 juni 13:41
Mooi afscheidscadeau Erik. Gefeliciteerd met dit kampioenschap en succes in Budel komende seizoen.
Noud van Buul
24 juni 13:27
Gefeliciteerd Erik. Mooie CV. Succes in Budel.