Einde seizoen voor BES/De Valk en SV De Braak

BES/DE VALK KAN ONDANKS UITSCHAKELING MET OPGEHEVEN HOOFD TERUGKIJKEN OP EERSTE SEIZOEN
Het is BES/De Valk niet gelukt om de tweede ronde te bereiken in de nacompetitie. Tegen een Alblasserdam waar meer ervaring in de ploeg zat kon de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk het niet bolwerken, ondanks een voorsprong halverwege de eerste helft.

Het begin was goed aan de kant van BES/De Valk, Joost Thomassen was op inzet zijn directe tegenstander Jonathan Kappen te slim af, maar zijn schot belandde in het zijnet. Halverwege de eerste helft kwam BES/De Valk uit een prachtig genomen vrije trap van Lorenzo Shearman op voorsprong 0-1. Daarna werd het veldspel steeds slordiger en hielp het Alblasserdam steeds meer in de wedstrijd. Uit een hoekschop was Jerry Fortes al heel dicht bij de gelijkmaker en wist doelman Ivo Gulpers een schot van Ponciano Marlon Salomao in twee instanties te keren. Tien minuten voor de rust viel dan toch de gelijkmaker dankzij Arda Yilmaz die ongehinderd de bal in de verre hoek kon plaatsen 1-1. Vlak voor de rust ging Rico Foliant de fout in en raakte in het strafschopgebied de enkels van Jerry Fortes, de toegekende strafschop werd benut door Samet Gorer voor de 2-1.

Vlak na de rust was het wederom Lorenzo Shearman die uit een vrije trap gevaarlijk was, ditmaal werd zijn inzet uit de bovenhoek getikt door doelman Mert Budak. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak, Eerst raakte Samet Gorer nog de paal, maar in het vervolg was het Jerry Fortes die geheel vrijstaand de 3-1 tegen de touwen kon schieten. BES/De Valk kreeg met Joost Thomassen nog twee kleine kansjes, maar aanvallend kon de ploeg nog maar amper een vuist maken. Zelfs na de rode kaart voor Alblasserdam middenvelder Ponciano Marlon Salomao kon het de thuisploeg niet meer in verlegenheid brengen. Alblasserdam liep zelfs in de slotfase nog verder weg, Mustafa Erol wist met een stiftbal doelman Ivo Gulpers te verschalken voor de beslissende 4-1. Binnen vijf minuten tijd wist invaller Levy Conijn met twee treffers nog de score op te voeren naar een ruime 6-1 overwinning voor Alblasserdam dat nu doorstoot naar de volgende ronde van de nacompetitie.

Ondanks de ruime nederlaag in Alblasserdam kan BES/De Valk met een goed gevoel terugkijken op het eerste seizoen in het zaterdagvoetbal. Met het behalen van een periodetitel en lang koploper te zijn geweest in de 4de Klasse G zijn er mooie stappen gezet richting het nieuwe seizoen 2023/2024.

ALBLASSERDAM: Mert Budak; Ahmet Kuyucu, Jordy Wemelsfelder, Jonathan Kappen, Jesse Julicher; Murat Kilic(78. Levy Conijn), Mustafa Erol(83. Edar Salomao), Arda Yilmaz(58. Jack Bezemer), Ponciano Marlon Salomao; Jerry Fortes(78. Sjoerd Julicher), Samet Gorer(78. Menno Verhoeff)

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Rico Foliant(72. Mohamed Oukadi), Brent Broeren, Roel Smits, Jorvimaar Julia; Niels van Gerven, Oleksandr Nikolaienko, Miel Senders(72. Romario Aveloo); Glensly Eleonora, Joost Thomassen, Lorenzo Shearman.

Ook SV De Braak sneuvelt in de eerste ronde nacompetitie
Het seizoen zit erop voor SV de Braak. Tegen vv Haaften ging het in de 120e minuut onderuit, en staat de ploeg met lege handen. In een kwalitatief slechte wedstrijd die bol stond van de spanningen, hadden beide elftallen eigenlijk geen recht op een vervolg in de nacompetitie. Uiteindelijk was het Haaften die het meest gelukkig was en er met de winst vandoor ging.

De Braak startte de wedstrijd geeneens slecht, het was scherper en leek de goede flow van de voorgaande weken een vervolg te willen geven. Toch kon het tactisch strijdplan de prullenbak in, want de Braak was niet in staat om vroegtijdig druk te zetten op het centrum van Haaften. Maar ook Haaften speelde erg slordig, speelde het al onder de eerste druk uit, dan was er daarna al snel balverlies. Gevaarlijk werd het nauwelijks voor de Braak.  De 1 – 0 voor de Braak kwam enigszins uit de lucht vallen. Fransisco Paolo Exauce kon opstromen aan de rechterzijde, behield het overzicht, en legde de bal breed op KadirBudaklier. Met een schijnbeweging en een strak schot liet hij keeper Lars Tertoolen kansloos. Het duurde tot de 37e minuut voor het eerste wapenfeit van Haaften. Max Bijsterveld redde bekwaam op een dwarrelschot van Haaften. Net voor het rustsignaal scoorde Haaften de gelijkmaker. Voor één keer was er verdedigend geen druk op de bal en kon er ongehinderd geschoten worden op het doel van de Braak. Bijsterveld was kansloos, en de Braak ging met een kater de rust in.

Haaften voelde in de 2e helft dat er meer te halen was, zette wat meer druk op de verdediging van de Braak. Echter beide ploegen bleven ver ondermaats en over en weer was er enorm veel slordig balverlies. In de 53e minuut ging het wel een keer goed bij de Braak. Een slim balletje zette Wesley Smits in scoringspositie. Met een diagonale schuiver bracht hij de Braak weer op voorsprong.

De wedstrijd veranderde nauwelijks, al was Haaften nu wel de ploeg met wat meer initiatief. Na ruim een uur viel de gelijkmaker dan ook letterlijk uit de lucht. Omar Fachatischoot van 20 meter op het doel van Bijsterveld, maar duidelijk raakte hij de bal niet goed. Maar met een boog viel de bal in de verre hoek. De wedstrijd kabbelde hierna door, het werd een slijtageslag op het veld. In de reguliere tijd werd er niet meer gescoord.

Ook in de verlenging was het lang een erg matige vertoning, maar de spanning maakte veel goed voor de vele supporters van beide ploegen. Iedereen leek zich op te maken voor een strafschoppenserie, maar in de slotseconde volgde het doemscenario voor de Braak. In een scrimmage werd de bal in het doel gewerkt en besliste Haaften de wedstrijd.

Voor de Braak komt het seizoen tot een abrupt einde. Het mag zich opmaken voor een nieuw seizoen met nieuwe gezichten in de versterkte 4e klasse. Dit komt door een versterkte degradatieregeling, waardoor er meer 3e klasse elftallen ook gaan strijden in de 4e klasse. Uithuilen en de komende weken de accu weer opladen. De dank gaat uit naar alle mensen van de club is dit seizoen tot een succes hebben gemaakt. Terreinmeesters, kantinepersoneel en spelers van lagere elftallen, top was de hulp vanuit de club.