Eigen geloof KNVB om nog wedstrijden te spelen in Regiocup lijkt ver weg

Deel dit bericht via:

Gezien de maatregelen tot 20 april zijn verlengd lijkt ook de opgezette Regiocup van de KNVB ver weg. De bond had een indicatie afgegeven om begin mei te starten met de regionale ‘vriendschappelijke’ competitie. Deze zou moeten gaan duren tot medio eind juni.

Hoop
De KNVB hoopt, ondanks de maatregelen, dat er nog altijd wedstrijden gespeeld kunnen worden in de Regio Cup dit seizoen. De voetbalbond maakt uiterlijk 9 april de indeling van de poules bekend en wil alles klaar hebben staan mochten de maatregelen het toestaan. De poules worden op sterkte ingedeeld en bestaan uit 4 of 6 teams. Clubs worden automatisch ingedeeld tenzij ze zich voor 26 maart uitschrijven voor deelname.

Training
Ook voor deze regionale competitie dienen de spelers van alle leeftijdscategorieën zeker een voorbereiding van minimaal 4 weken te hebben doorlopen. Gezien de handhaving van de huidige maatregelen is het trainen in groepsverband voor alle leeftijden uitgesloten tot 20 april. Dus, mochten er nog wonderen gebeuren dan nog lijkt de start van de Regiocup toch een utopie, of de voetbalbond moet de start van de Regiocup verplaatsen naar medio mei. 

Nog even de maatregelen:
* Buitensport is vanaf 16 maart toegestaan op sportlocaties met maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand.
* Sinds 3 maart mogen jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties. 1,5 meter afstand houden hoeft niet maar competities zijn niet toegestaan.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?