Effectief De Valk verslaat Bladella in matige wedstrijd

Deelacties:

De Valk met routine en slimheid naast Bladella


Het was een zonovergoten middag op sportpark de Smachtenbocht. Blijkbaar stonden de spelers Bladella nog te genieten van het zonnetje want De Valk begon met aftrap en die eindigde in een dieptepasje op Gideon Pieschel die makkelijk scoorde. 

In de 10de minuut miste Joran Vermeulen een open kans om de stand maar verzuimd om de stand naar 0-2 te brengen. Er werden op het middenveld stevige duels uitgevochten en dat resulteerde in een gele kaart voor Huub Liebregts en Giel van Hoof van Bladella en Alberto Puts van De Valk. In de 42ste minuut scoorde Joran Vermeulen wel de 0-2 via een kopbal uit een voorzet op maat van Gideon Pieschel.

De gang naar de kleedkamer en op weg naar de thee betekende dus een 0-2 achterstand voor Bladella, dat juist een hele mooie reeks had neergezet in de afgelopen wedstrijden.

In de tweede helft werd het meer een wedstrijd, maar hoewel Bladella veel balbezit had, werden er weinig kansen gecreëerd. Toch leidde het balbezit een fase in, waarin er ook daadwerkelijk meer  kansen kwamen voor Bladella.  Niek Jansen [ 60ste minuut] en Huib Liebregts [63ste minuut]  werden   gevaarlijk door uitstekende kopballen, maar keeper Verhoeven was op zijn post en ranselde de ballen keurig uit zijn doel.  Toch was het in de 65ste minuut Roel Abrahams die met een mooie kopbal de achterstand terugbracht tot 1-2. In 68ste minuut miste diezelfde Abrahams vrij voor de keeper.

Bij de eerste gevaarlijke aanval in de tweede helft liet Joran Vermeulen met een droge knal in 72ste minuut de 1-3 aantekenen. Van beide kanten werd er nog volop gewisseld, maar de wedstrijd was feitelijk gespeeld. Bladella miste de energie en stootkracht om iets terug te doen en De Valk vond het allemaal prima. Alles bij elkaar een matige wedstrijd van beide kanten waarbij De Valk wel aantoonde over meer routine en slimheid te beschikken.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@@@kenner
29 januari 12:20
Beter lezen!
@@kenner
29 januari 11:11
Bladel twee klasses beter? denk dat je een andere wedstrijd hebt gekeken, ze hadden meer de bal maar creƫren bijna niks.
@kenner
29 januari 10:44
OV was hier in Bladel 2 klasse beter dan De Valk. Dus ik zet mijn centjes op een beter OV.
Kenner
29 januari 9:25
De Valk simpelweg gewoon de kampioen dit jaar! Een sterk en goed team, niet voor niks ongeslagen.