EFC wint ook de topper tegen Alverna

Alverna verliest na FC Eindhoven/av ook van EFC

Ook de tweede ‘grasexpeditie’ op rij in het Brabantse land liep voor Alverna niet goed af. Was het vorige keer FC Eindhoven/av, dit keer was in Eersel EFC te sterk voor de Alvernezen. Geholpen door een vroege voorsprong in de 4e minuut van Bram Jansen en een rode kaart voor verdediger Moreno Veneruso (33e min.) kwam EFC geen moment in de problemen. Op het zware gras voelde de thuisploeg zich duidelijk beter in hun sas dan Alverna. Via goed combinatiespel kwamen ze met regelmaat via de vleugels gevaarlijk door. Alverna kon slechts enkele keren aanvallend iets teweeg brengen. Een schietkansje voor Lucas vd Heuvel en een goede kans voor Owen Mbila, na voorbereidend werk van Massimo Fonseca en Derek de Bruijn, waren de enige wapenfeiten voor rust.

Ook na de rust kon Alverna het tij niet echt keren. Zeker niet toen na tien minuten EFC op 2-0 kwam door Joni Hooijen werd de opdracht voor Alverna niet gemakkelijker. Alverna was niet bij machte om het EFC echt moeilijk te maken. Men probeerde het wel maar kwam gewoonweg niet dicht genoeg in de buurt om het doelman Jop Poeliejoe moeilijk te maken. Aan de andere kant had EFC de score zeker nog uit kunnen breiden, maar Robert Zaalman en ook Floris Florussen wisten diverse malen redding te brengen. Ook de vier wissels die Zoran Borojevic doorvoerde sorteerde niet het gewenste effect, waardoor de punten in Eersel bleven.

Zonder het team nu meteen een ‘complex’ te willen aanmeten is het wel opmerkelijk dat het zich op natuurgras niet echt thuis voelt. Van de laatste 18 competitiewed- strijden op gras werden er slechts twee gewonnen, vijf keer gelijk, en ELF keer werd er verloren. Dus slechts 20% van de te behalen punten werden gehaald. Met zes ‘gras tegenstanders’ kan dat teveel punten kosten om ergens aanspraak op te maken. Wie de oplossing weet mag het zeggen….

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?