EFC versterkt zich met Niek van den Putte

Deelacties:

Niek van den Putte uit Hapert is de nieuwste aanwinst van EFC. De 30-jarige middenvelder komt over van het Belgische KFC Esperanza Pelt, waar hij een vaste waarde was. Vanwege verschillende omstandigheden, koos Van den Putte voor een terugkeer naar Nederland.

Hij zocht hiervoor contact met Jos Lamers, hoofd scouting bij eersteklasser EFC. “Niek zou eigenlijk nog een jaar in Neerpelt blijven, maar door omstandigheden wilde hij dichter bij huis gaan voetballen. We hebben al vaker contact gehad en hij had een duidelijke voorkeur voor EFC. Wij wilden hem er uiteraard graag bij hebben en dat hebben we hem ook duidelijk gemaakt. Niek heeft daarom zijn contract laten ontbinden bij Esperanza. Als de KNVB akkoord gaat, speelt hij komend seizoen bij ons.”

Van den Putte voetbalde bij de pupillen van Hapert en acht jaar in de opleiding van FC Eindhoven. Toen deze in 2009 werd opgeheven, pikte Lommel hem op. In 2013 vertrok hij naar Bocholt, om daar meer aan spelen toe te komen. In 2020 werd Van den Putte gecontracteerd door KFC Esperanza Pelt, dat uitkomt op het vijfde niveau in België (te vergelijken met de hoofdklasse/vierde divisie in Nederland, red.).

"Ik wilde weer in de buurt gaan voetballen en EFC is een leuke club", legt Van den Putte zijn overgang uit. "Naast het contact met Jos, heb ik bovendien ook altijd contact gehouden met Piet Corstiaans. We houden allebei enorm van het spelletje. Dan kreeg ik op dinsdagavond een bericht van Piet dat hij de training van mij in Bocholt had bezocht en wat hij daarvan vond. Ik vond het mooi dat hij zo geïnteresseerd was. En nog steeds is. Het maakt dat de overstap naar EFC geen moeilijke keuze is. Met dank aan Piet dus!"

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.