EFC en Mike Thijssen blij met promotie

Deel dit bericht via:

Een obsessie is misschien een groot woord, maar vier seizoenen zat het EFC niet echt mee. De Eerselnaren waren telkens dicht bij promotie naar de eerste klasse, maar strandden steeds in het zicht van de haven. Ook dit jaar leek het – door de Corona-crisis – mis te gaan en dacht aanvoerder Mike Thijssen (34) serieus na over stoppen. Gelukkig stimuleerde zijn vrouw hem nog een jaartje door te gaan en besliste de KNVB dat EFC – als koploper in de tweede klasse F – alsnog promoveert.

“Ik heb goed nagedacht over mijn toekomst als selectiespeler bij EFC”, erkent Thijssen, die vrijwel dagelijks op en neer rijdt tussen Boxtel en Eersel. “Samen met mijn vader en broer vorm ik de directie van een uitgeverij (The Art of Living, red.). Bovendien verwachten mijn vrouw en ik in september onze tweede kindje. Dus heb ik – naast voetballen bij EFC – al behoorlijk druk. Toen de competitie plotseling werd afgebroken en we dus geen kampioen werden, had ik het wel even gehad. Dan maar afscheid nemen zonder prijs…”

Hij overlegde met zijn vrouw en die had een verrassende mededeling voor hem. “Ze zei: ‘Als je het nog zo leuk vindt, moet je nog niet stoppen. Dan ga nog maar een jaartje door!’. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en ik mag nog een seizoen. Haha!” Groot voordeel is ook dat Thijssen nog hartstikke fit is. “Fysiek kan ik het allemaal nog goed bijbenen. Dit maakte het nog extra zuur. We speelden heel goed en waren op weg naar een historisch kampioenschap. Na zeventien wedstrijden waren we nog ongeslagen. We hebben zo’n ontzettend sterke groep! Er gaan wel wat jongens weg, maar ook in de eerste klasse moeten we een goed figuur kunnen slaan.”

Verstand
Thijssen heeft er dan ook nog heel veel zin in. “EFC is mijn club en na mijn terugkomst uit België, speel ik inmiddels al weer zes seizoenen hier. Ik ben al die tijd gelukkig redelijk blessurevrij gebleven. Hoe ik dat doe? Door met verstand te spelen. Natuurlijk loop ik ook wel eens tegen een gele kaart aan, maar dat is meestal voor praten. Haha! In een duel trek ik mijn been niet terug, maar ik ga nooit als een bezetene tekeer. Daarnaast verzorg ik me goed en als het nodig is, sla ik wel eens een training over. Met name dinsdag is een heel drukke dag. De trainer en de groep hebben er geen moeite mee als ‘die ouwe’ er een keertje niet is…”

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ome Wil Derks
15 juni 17:49
Heel mooi voor jouw maar zeker ook voor EFC waarvoor je een goude kracht bent voor het
1e team. Heel veel succes in het nieuwe seizoen in de 1e klasse.
Ad Verdonschot
13 juni 12:03
Fijn dat je nog een jaar doorgaat. Je bent een voorbeeld voor de groep.
Harry Bullens
12 juni 13:28
Top Mike dat je er nog een jaar aan vast plakt. Heel veel succes in de 1e klasse.