Eerste voorrondes AVE Voetbalkenners 2024 een groot succes!

Deelacties:

De eerste drie van in totaal 15 quizzen zijn inmiddels geweest. De vuurdoop was op donderdag 14 maart in Casteren, waarna op vrijdag HMVV volgde en afgelopen donderdag vv Hulsel aan de beurt was.

Door Nick Dierckx
In totaal deden er al ruim 50 (!) duo’s mee aan deze voorrondes. Een prachtige opkomst bij alle drie de verenigingen, waardoor de avonden gezellig druk waren en er een competitieve doch saamhorige sfeer hing in de kantines.

Het is als quizmaster goed om te horen dat de reacties bij alle drie de voorrondes uitermate positief waren. En dat is ook terug te zien in de scores: bij iedere vereniging haalt ieder duo minstens de helft van het aantal te behalen punten en zit het overal superdicht bij elkaar, wat het extra spannend maakt, zeker met het oog op de finale…

Hoe zit dat? Bij iedere voorronde kwalificeren zich een aantal duo’s voor de grote eindfinale, die op vrijdag 14 juni gehouden zal worden. De locatie is nog even onder voorbehoud, maar daarover snel meer duidelijkheid!

In Casteren behaalden Kevin Raaijmakers & Bart de Jong 54 van de 65 te behalen punten, waarmee zij met de eerste plaats aan de haal gingen. Daarnaast kwalificeerden zich nog vier duo’s uit Casteren voor de grote eindfinale.

Ook op vrijdagavond in Hooge Mierde lag het niveau ontzettend hoog. Maar liefst drie teams slechtten de grens van 80% van de te behalen punten! Dat zijn dan ook meteen de drie duo’s die HMVV zullen gaan vertegenwoordigen in de finale.

Maar de beste prestatie tot nu toe was in Hulsel; daar haalde het duo Roel van Bakel & Ben Bleumer 55 van de 62 te behalen punten – ontzettend knap! Toch was het belangrijkste ook in Hulsel dat de kantine goedgevuld was met jong en oud en dat ook daar, gelukkig maar, de reacties zeer positief waren.

Ik vind het zelf altijd leuk om te zien hoe competitief de leden tijdens zo’n quizavond zijn. En dat ze na de quiz nog even komen napraten over die ene vraag die ze zo leuk vonden, of dat ene antwoord waarvan ze toch nog even willen laten blijken, ondanks dat ze in de middenmoot zijn geëindigd, dat ze die écht wisten.

De eerste drie voorrondes zijn gespeeld, de eerste 12 duo’s hebben zich reeds gekwalificeerd voor de finale. Nog 12 voorrondes te gaan! Aanstaande donderdag: Mariahout.

Ik hoop nog velen van jullie te zien bij de verschillende voorrondes die gepland staan!

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@@Dommelen
28 maart 17:12
Je kunt ook zelf het initiatief nemen en namens Dommelen dit regelen? Of moeten dezelfde mensen altijd alles regelen?
Thieu
28 maart 16:55
Het was erg gezellig in de kantine van Hulsel 👍
@@d
28 maart 16:46
Gewoon aanmelden bij Nick als vereniging zijnde
@@D
28 maart 16:28
Wat bedoel je met jouw reactie, want op deze manier kan een vereniging er niets mee.
@dommelen
28 maart 12:48
waarom doen jullie hier niets mee