Een uur goed voetbal volstaat niet voor UNA

Deelacties:

Baronie wint in Zeelst met 1-2

(door Thieu Vlemmix) Op het veldspel van UNA viel ook vandaag tegen Baronie heel lang weinig kritiek te leveren. Zij het, dat de uiteindelijke productiviteit nogal te wensen over liet; ook dat is trouwens geen vreemd verschijnsel in het Zeelster kamp. Maar, zoals te doen gebruikelijk was UNA, op deze ijskoude dag aan de Sportlaan, de ploeg met het initiatief en de beste kansen.

Tot ieders verrassing namen de bezoekers uit Breda echter na een goed half uur de leiding, via Moustafa Mohammed met een fantastische uithaal vanaf de linkerkant: 0-1. UNA had toen al een aantal goeie mogelijkheden laten liggen. In de tweede helft trokken de mannen van Harrie Gommans het ‘onrecht’ recht. Maar daarna vervielen ze in een zich opstapelende reeks van slordigheden en gaven de partij uiteindelijk met 1-2 uit handen. Een klein excuus wellicht: behalve de in potentie basisspelers Niek en Rob van Boekel, Nick Tielemans en Petar Stoskovic (blessures), ontbrak vandaag vanwege ziekte ook nog spits Juul Respen.  

Vooraf
        
Vooraf zou je niettemin zeggen dat UNA uitstekende papieren had om het thuisduel tegen Baronie met winst af te sluiten. Immers, zonder nou de pannen van het dak te spelen, vormde de vorige wedstrijd tegen de Baronnen, destijds in september, het begin van een herstel. Er zou na het doelpuntloze gelijkspel in Breda een reeks van maar liefst dertien wedstrijden van ongeslagenheid volgen. Ook het voetbal op zich zat daarna duidelijk in de lift. Tot vandaag had UNA eens zoveel punten als Baronie verzameld en leek vooraf dan ook favoriet voor thuiswinst vandaag.

Ijskoud
Met een venijnige ijskoude Noordoosten wind dwars over het veld, zorgden beide ploegen van meet af aan toch voor een aantrekkelijk duel. Baronie was weliswaar wat minder aan de bal, maar bood niettemin zodanig tegenstand dat UNA regelmatig op zijn tellen moest passen. Zoals in de 33e minuut toen Moustafa Mohammad vanaf links ineens geweldig uithaalde; de bal plofte in de rechterbovenhoek boven UNA keeper Giel Flokstra in het doel: 0-1.

UNA – met Louisben Jagt als absolute aanjager en uitblinker - had toen al drie keer het houtwerk bij de tegenstander geraakt en zag tweemaal een goal wegens buitenspel afgekeurd worden door de prima leidende arbiter Jorn te Kloeze.

Teun Willems opnieuw geblesseerd
Loon naar werken kwam er toch, in de 66e minuut: een penalty, perfect genomen door Sten Senders, 1-1. Maar dat werd tevens duur betaald, omdat de amper 10 minuten ervoor ingevallen Teun Willems met een nieuwe ernstige kwetsuur het veld af moest worden gedragen. Bijzonder sneu voor de oud-basisspeler die lange tijd met een blessure langs de kant bleef en zojuist een aantal invalbeurten had gemaakt. De tijd leek rijp voor een basisplek, maar die optie werd dus vandaag ruw verstoord.

Geen lijn
Dat was ook het geval met UNA’s spel, waarin in de laatste 20 minuten geen lijn meer viel te ontdekken. Baronie toonde zich niet de ploeg voor de onderste regionen van de derde Divisie en greep hoe langer hoe meer het initiatief. Het wekte weinig verbazing dat de Bredanaars tenslotte via Omar El Kaddouri (1-2) alsnog de volle winst mee naar huis kon nemen. Een uur was UNA goed bezig, maar dat was vandaag niet genoeg.                    

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?