Een half uur prima spel genoeg voor oefenzege UNA (1-0) op Goes

Deel dit bericht via:

'Brede selectie komt ook breed aan bod'
(Door Thieu Vlemmix) Op zaterdag is Derde Divisionist Goes tijdens deze oefenperiode, de vierde tegenstander van UNA. Het aanvangstijdstip is nogal ongebruikelijk: 11.00 uur in de morgen. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook nu komen weer veel UNA spelers aan bod. Het wordt een interessante en gelijkopgaande partij, waarin Goes voor de pauze de toon zet.

De Zeeuwen krijgen in de eerste helft een opperbeste gelegenheid om op voorsprong te komen, middels een penalty, als drie spelers van UNA elkaar in de weg lopen. Maar de inzet vanaf de stip schampt de paal. Voor het eerst sinds lange tijd staan Bob Groenendijk, Bassou Boulghalgh en Yoeri Sijbers weer aan de aftrap op de fraaie Zeelster grasmat. Waar de eerste twee het na hun blessures nog kalmpjes aan doen, eist Sijbers meteen al de aandacht op door zijn dominante aanwezigheid. Alsof hij niet is weggeweest.

Na de pauze komt het ‘supertrio’, ofwel Teun Willems, Brian Boogers en Sten Senders de gelederen versterken. Ze zetten meteen de toon. Nu is UNA duidelijk de betere ploeg en schept een aantal goede kansen. In de 56e minuut is er een schitterende aanval over vier schijven, waarvan Nick Tielemans (aangever) en Brian Boogers (doelpuntenmaker) de laatste in de ketting zijn: 1-0. Daar blijft het uiteindelijk bij, in een wedstrijd waarvan naar het einde toe aan beide kanten de scherpe kantjes er door de hitte wel af zijn. Vermeldenswaardig is zeker ook vandaag, de opvallend sterke partij (evenals afgelopen dinsdag tegen NEC) van linksachter Louisben Jagt. Hopelijk heeft zijn vroegtijdig afhaken vanwege een blessure, geen al te grote gevolgen. Dinsdag oefent de UNA selectie thuis om 20.15 uur tegen Nuenen. Ter plekke gelden uiteraard ook de Coronaregels, zoals langs het veld en op de tribune aangegeven.       

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?