Edwin Slagboom ruikt aan betaald voetbal

Deel dit bericht via:

Edwin Slagboom gaat in het seizoen 2020-2021 aan de slag als hoofdtrainer van Jong FC Eindhoven. Slagboom is momenteel hoofdtrainer van JO19-1 en is ook voor de tweede seizoenshelft toegevoegd aan de technische staf van Jong FC Eindhoven. Slagboom assisteert  de nieuwe hoofdtrainer Eric Addo tot einde van dit seizoen. Addo heeft na de winterstop de taken overgenomen van Michael Lamey, die zijn werkzaamheden als hoofdtrainer bij Jong FC Eindhoven heeft neergelegd. Na dit seizoen neemt Slagboom de taken over van Addo.

Doel
De huidige trainer van Marvilde maakte eerder bekend dat hij de tweedeklasser na vier seizoenen gaat verlaten. Slagboom, die in 2019 zijn cursus UEFA A met succes heeft afgerond,  heeft de ambitie om op een hoger niveau te gaan trainen. De eerste stap is gezet binnen FC Eindhoven, waar hij tot het einde van dit seizoen dus werkzaam is bij twee jeugdelftallen (JO19-1 en Jong FC Eindhoven). Dit alles moet de 47-jarige Veldhovenaar gaan combineren met Marvilde, wat dit seizoen wat wisselvallig presteert maar zich toch in de top drie van de tweede klasse heeft genesteld.

Drukke tijden dus voor de ambitieuze trainer: “Zeker, maar ik ben op dit moment alle dagen in de week bezig met “het mooiste spelletje” wat er is! In een paar jaar tijd kan er veel veranderen. Toen ik vorig seizoen met de cursus begon heb ik mijn ambities niet onder stoelen of banken geschoven dat ik verder wil komen in het trainersvak. Een pittige opleiding waar heel veel tijd in ging zitten, zeker in combinatie met een baan en het hoofdtrainerschap bij Marvilde. Vorig jaar mocht ik stage lopen bij FC Eindhoven en heb daar heel veel dingen mogen leren. Zeker ook van de toenmalige trainers Michael Lamey en Eric Addo. Oud profs die weten hoe het werkt in het betaalde voetbal! Iedere dag waren er leermomenten. Na het afronden van mijn cursus heeft FC Eindhoven mij uiteindelijk de kans gegeven om hoofdtrainer te worden van de O19-1 waarbij Jan Vogels (hoofdtrainer eredivisie zaal) mijn assistent is geworden. Een fantastische mogelijkheid om onze kennis over te brengen op talenten en iedere dag ons zelf verder te ontwikkelen. Dat deze vervolgstap nu al op mijn pad komt is natuurlijk nog mooier…………”

Je stond ook in de belangstelling van enkele clubs in de top van het amateurvoetbal maar je hebt toch gekozen voor FC Eindhoven. “Ja, vanaf november gaat de bekende trainerscarrousel weer draaien in het amateurvoetbal. Iets wat ik nog steeds niet kan begrijpen en toch even kwijt wil is, dat de competitie amper is begonnen en er moet al weer gekeken en gesproken worden naar het volgend seizoen! Hier zou echt verandering in moeten komen. In mijn ogen kan je in februari hier ook mee starten want dan is er nog tijd genoeg en zou het een stuk gemakkelijker maken voor iedereen. De clubs in het amateurvoetbal zouden hier eens naar moeten kijken. Uiteindelijk heb ik gesproken met een aantal ‘mooie’ clubs en ik had hier ook een goed gevoel over, maar na mijn gesprek met FC Eindhoven was ik ervan overtuigd dat ik deze kans moest aangrijpen. Daarnaast ook nog een amateurclub trainen is niet mijn ding. Je moet je volledig kunnen focussen en daar gaat toch een hele hoop tijd en energie in zitten wil je dit goed doen. Deze tijd heb ik niet meer met mijn nieuwe stap bij FC Eindhoven.

Route
Dat Edwin Slagboom het ver gaat schoppen als voetbaltrainer zijn de meeste kenners onder ons wel van overtuigd. Zijn huidige club Marvilde kwam al met een mooi persbericht over zijn vertrek. “Wij zijn als SV Marvilde zeer trots op Edwin, dat hij zich via onze vereniging kan opwerken in de voetbalwereld en zijn hem dankbaar voor al het goede werk dat hij in de afgelopen jaren heeft verricht.” Dat moet je goed doen dat je de club met deze woorden gaat verlaten na een lange periode: “ Absoluut!! Marvilde is en blijft natuurlijk altijd mijn club en uit het persbericht blijkt ook de waardering voor wat ik betekend heb voor deze club. Ik speel zelf al vanaf me zesde jaar bij de club en dat je dan uiteindelijk als hoofdtrainer de club verlaat is toch wel heel bijzonder. Ik heb er mooie tijden meegemaakt zowel als speler en als trainer. Regelmatig komen er nog verhalen voorbij over vroeger en dan schiet iedereen vaak toch weer in de lach. Ik zal er in de toekomst nog regelmatig komen”

Marvilde
Na een moeizame start in de competitie heeft Marvilde zich in de tweede fase voor de winterstop aardig naar boven gewerkt. In de laatste zes wedstrijden bleef de ploeg van Slagboom ongeslagen en pakte het 16 punten en daar komt de overwinning van afgelopen zondag nog bij tegen De Valk (1-0) waardoor het in zeven wedstrijden een totaal 19 punten verzamelde.

Door deze goede reeks bezet Marvilde momenteel de derde plaats op de ranglijst met vijf punten achterstand op koploper EFC.  Aanstaande zondag gaat Marvilde op bezoek bij de koploper en kan het verschil terugbrengen naar twee punten. Nog alle kansen dus om afscheid te nemen met het kampioenschap in de tweede klasse F: “Ja, hoe mooi zou dat zijn! We hebben aan het begin van dit lopende seizoen doelen gesteld en die zijn zeker nog niet gehaald….. kan ik verklappen. Een prijs staat zeker op het verlanglijstje. Met de groep die we nu hebben zou dit ook haalbaar moeten zijn. De laatste twee jaar zijn er steeds meer jongens van de oude garde gestopt en dit moest aangevuld worden met jongere spelers die direct inzetbaar zijn in het 1e elftal. Binnen de eigen jeugd van Marvilde waren deze spelers nog niet beschikbaar dus moet je verder kijken. Na veel gesprekken is dit uiteindelijk best goed gelukt. Niet met geld, zoals veel mensen wel eens denken, maar met een goed en eerlijk verhaal. We begonnen redelijk, maar kregen op een gegeven moment toch te maken met een aantal hardnekkige blessures. Hierdoor hebben we misschien ‘hier en daar’ wat punten laten liggen. We zullen hier ons er nooit achter verschuilen, want ook door deze blessures zijn we wel tot de conclusie gekomen dat er een aantal jonge spelers binnen de club zich op het moment erg goed ontwikkelen. De laatste wedstrijden hebben we gezien dat we ons met alle teams kunnen meten en iedereen weet dat aan het eind van het seizoen de prijzen pas verdeeld gaan worden.”

Coach betaald voetbal
Naast de aanstelling als hoofdtrainer van Jong FC Eindhoven in het nieuwe seizoen is het ook de bedoeling dat Edwin zich gaat aansluiten bij de technische staf van het eerste elftal. Goede voorwaarde dus om je aan te melden voor de cursus ‘Coach betaald voetbal.’:  “Dat klinkt leuk, maar op dit moment ben ik daar nog niet mee bezig. Eerst moet ik mezelf maar eens verder ontwikkelen en de rugzak verder vullen met ervaring. Dat ik deze kans krijg bij FC Eindhoven is fantastisch en ik ben de club hier ook erg dankbaar voor.”

Tot slot: Na acht jaar neem je als trainer afscheid van het amateurvoetbal. Met wat voor gevoel sluit je deze periode af.: “Zou raar zijn als dat niet met een goed gevoel is. Het amateurvoetbal heeft mij uiteindelijk hier toch gebracht. Het is jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten, anders had ik zeker nog een amateurclub getraind, want dat is toch echt leuk om te doen. Ik kan alle namen niet noemen maar ik wil ook alle mensen die direct of indirect met mij gewerkt hebben hiervoor bedanken want zonder hun was dit ook nooit gelukt! Een ding weet ik eigenlijk wel zeker …. dat dit afscheid voorlopig zal zijn en niet definitief.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Lennart
02 februari 20:47
Gefeliciteerd en heel veel succes maatje! Absoluut verdiend na al je harde werk en inzet!
Jan pero
31 januari 17:23
Komt goed trainert veel succes,toppertje
tinus
31 januari 16:43
jammer dat je gaat maar heelveel succes
Ton Verbeek
31 januari 13:59
Veel s6 Edwin!!
Myron Jourdain
31 januari 12:53
Succes maatje, komt helemaal goed met jou :-)
Jan Vogels
31 januari 11:29
Succes trainer Edwin!!! Samen mooie tijden beleven!!!
René van Genesen
31 januari 11:21
Succes Edje. Dat je maar heel veel succes mag gaan hebben bij Eindhoven, PSV, Man. United, Barcelona en uiteindelijk weer Marvilde.
Jeroen Vermaas
31 januari 11:06
Mooie kerel, met echt voetbal hart. Dat al jou dromen, maar uit mogen komen. Je hebt het verdiend en er veel tijd in gestoken, hoop dat je net zo goed slaagt als trainer in de proftak dan dat je als amateur trainer hebt behaald. Succes...
Ben Aarts
31 januari 10:40
Succes maat, van harte gegund👍👊