Edwin Slagboom: “De ambitie voor betaald voetbal is zeker niet weg”

Deelacties:

(Door Nick Dierckx) Het is 31 januari 2020. Op ditzelfde medium verschijnt een interview met aanstaande EFC-trainer Edwin Slagboom over zijn stap naar het betaalde voetbal bij FC Eindhoven. Het interview sluit af met dit citaat over zijn vertrek uit het amateurvoetbal: “Een ding weet ik eigenlijk wel zeker. Dit afscheid zal voorlopig zijn en niet definitief.” Dat het weerzien met het amateurvoetbal zo snel zou plaatsvinden, was onverwachts. “Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, haha”, spreekt Edwin Slagboom aan de andere kant van de lijn. “Het afgelopen jaar, zeker met corona, heeft daar ook aan bijgedragen.”

Voorafgaand aan het seizoen 2019/20 tekende hij een contract bij FC Eindhoven. Een stap in het betaald voetbal, daar waar zijn ambities liggen. “Het was de perfecte combinatie. Assistent-trainer bij het eerste elftal en hoofdtrainer van de Onder-21. Zo kon ik goed zien welke jeugd bekwaam was voor het eerste elftal.” Maar bij FC Eindhoven loopt het niet goed in het huidige seizoen. Een contract bij het eerste elftal blijft helaas uit. Intern is het – om het netjes uit te drukken – rommelig. En dat merkt Slagboom ook. “Halverwege het seizoen heb ik besloten om mijn taken bij het eerste elftal neer te leggen en enkel als jeugdtrainer door te gaan. Er waren afspraken gemaakt die helaas niet zijn nagekomen.”

In de winterstop krijgt Slagboom het idee dat het niet goed gaat komen. Gezien zijn gehalveerde taken bij FC Eindhoven wordt het financieel ook moeilijker om rond te komen. “Toen begon het amateurvoetbal toch weer te lonken. Er kwam een aantal clubs vrij, waaronder EFC. Na meerdere gesprekken voelde het direct goed.” De indeling van zijn week zou in eerste instantie een combinatie van de Onder-21 van FC Eindhoven, het hoofdtrainerschap bij EFC en parttime werk worden. Toch zal het volgend jaar niet op die manier uit gaan zien. “Ik heb besloten mijn contract bij FC Eindhoven na dit seizoen in te leveren. Naast het hoofdtrainerschap in Eersel ga ik weer fulltime werken in de keukenhandel.”

Officieel staat Slagboom tot 1 juli onder contract in de Lichtstad. Dat contract zal hij ook gewoon op een nette manier uitdienen. “Ik ga door de voordeur naar buiten. Ik maak netjes het seizoen af. Het trainen van de Onder-21 houdt me ook op de been, moet ik zeggen. De kwaliteit van het team is goed, het is een leuke groep. Dus ik ga er zeker niet met tegenzin naartoe.”

Blik op betaald voetbal
Het was de stap die hij altijd ambieerde: van het amateurvoetbal naar het betaald voetbal. Toch keert hij nu al weer terug in het amateurvoetbal. “Het heeft mijn blik wel enigszins gewijzigd. Ik heb nu meegekregen hoe het gaat in het betaalde voetbal. Er zijn veel meer mensen om rekening mee te houden. Toch is de ambitie om in het betaald voetbal actief te zijn er nog steeds. Ik wil nog altijd Coach Betaald Voetbal halen, alleen is dat ook financieel een flinke som.”

“Ik ga komend seizoen vol goede moed en met heel veel goede zin aan de slag bij EFC. De volle focus ligt op het amateurvoetbal. Maar zo ambitieus als ik ben en die pionier die ik ben, moet ik daarbij vermelden dat ik altijd meer wil. We zullen zien wat er daarna op mijn pad komt, want de ambitie blijft er altijd.”

Eerste indruk

Afgelopen zondag leidde hij zijn eerste training bij de club uit Eersel. Hij viel in voor de huidige coach. Het was de eerste kennismaking voor Slagboom met zijn selectie voor komend seizoen. “Ze trainen nu vooral om bezig te zijn. Conditioneel is het niet goed, maar dat zal bij de meeste clubs zo zijn momenteel. Ik heb alle jongens gesproken, ook de nieuwe jongens die overkomen vanuit de jeugd. Ik ken EFC nog uit mijn tijd bij Marvilde als een club die altijd alles wil geven en er vol voor gaat. De eerste indruk is heel positief, ja.”

“Ik hou van de mentaliteit van de jongens. Op het veld gas geven, daarna in de kantine gezellig plezier maken. Dat is ook het belangrijkst. Niemand voelt zichzelf te groot voor de club. Dat is denk ik ook het dorpse gevoel.” Toch zijn er ook kleine verschillen tussen zijn periode bij Marvilde en zijn aanstaande periode bij EFC. “Bij Marvilde regelde ik alles zelf. Hier in Eersel wordt alles voor je gedaan. Ik hoef zelf niet veel te regelen.”

“Het voordeel komend seizoen is dat ik op zaterdag niet bij FC Eindhoven hoef te zijn. Daardoor kan ik eens bij de jeugd gaan kijken en misschien – mocht ik daar genoeg tijd voor hebben – iets bijdragen aan het beleid of aan de jeugd. Als ik dingen signaleer, ga ik daarover met mensen in gesprek.”

Komend jaar

Wat wil Edwin Slagboom nog kwijt over volgend seizoen? “Ik hoop dat we komend seizoen wekelijks op zondag op het voetbalveld kunnen staan zonder achterom te hoeven kijken. Dat we een ‘normaal’ voetbalseizoen kunnen draaien. Mijn motto is altijd ‘Blijf gezond’. De gezondheid staat natuurlijk voorop. Laten we hopen op een seizoen met supporters waarbij we na de wedstrijd met z’n allen een lekker potje bier kunnen drinken in de kantine!”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
06 juni 23:16
Hoezo niet fit.....
Bas
06 juni 13:14
Aan fanatisme geen gebrek! Dat heb ik zelf ervaren met jouw tijd als trainer, mooie eigenschap. Daarmee kom je er wel Ed. Snel weer ‘s een biertje drinken... Succes bij EFC!
Piettie
05 juni 18:51
Nou bende 10 kilo afgevallen, zetten ze er deze foto op🤭
Jeroen Vermaas
05 juni 17:26
Succes Edwin, gaat helemaal goed komen bij EFC. Zie jouw wel terug keren in het betaald voetbal, met jouw ambitie en karakter.
Cees Mels
05 juni 17:15
Heel veel succes bij EFC Edwin
Jouw legendarische woorden jullie gaan nog van me horen zal ik nooit vergeten
ad
05 juni 12:20
Dus ook weer oberen [festival wintelre]
Ad
05 juni 11:47
Goed gedaan jongen, ik weet zeker dat EFC erop vooruit gaat en jij ook, Heel veel plezier en succes.
Mark sleddens
05 juni 11:04
Jammer dat het niet is gelukt bij het betaald voetbal, maar met jou mentaliteit kom je er wel.

Succes bij EFC en misschien zie ik je nog wel eens bij UNA trainer worden 😛🤭
Marvilde
05 juni 10:53
Na EFC kende gewoon weer terugkeren bij ons.
Stephan
05 juni 10:16
Welkom terug Ed. Goede keuze!
Mike Sepp
05 juni 9:42
Succes Edwin bij deze mooie club