DVS blij met terugkeer van Rutger Roza

Deel dit bericht via:

We gaan de komende periode spelers belichten die in het afgelopen seizoen of voor het nieuwe seizoen van club zijn veranderd.  Spelers die een verrassende keuze hebben gemaakt. In deze editie belichten we Rutger Roza, die na drie seizoenen SV Valkenswaard terugkeert bij zijn clubliefde DVS.
Roza maakte in 2017 -samen met ploeggenoot Joery van Breemen-  de overstap van DVS naar buurman SV Valkenswaard. Roza werd een vaste waarde voor de tweedeklasser. Van Breemen stond in het begin ook in het eerste elftal maar verdween later naar de achtergrond via het tweede naar het vierde elftal.

Loopbaan
Rutger Roza maakte na de jeugdopleiding binnen DVS op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Jarenlang was de middenvelder het gezicht van de club. Hij bleef de club dan ook lang trouw totdat SV Valkenswaard hem in 2017 benaderde. Roza ging het avontuur aan en hij promoveerde in 2019 met Valkenswaard via de nacompetitie naar de 2e klasse. Na het succesvolle seizoen sloeg het noodlot in het afgelopen seizoen toe voor de basisspeler bij ‘de Bosuilen’. Op 15 september, in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Brabantia, viel de Roza uit met een zware knieblessure en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor Valkenswaard. 
De 27-jarige Roza is nog steeds aan het revalideren en hoopt over een paar maanden zijn rentree te maken voor DVS. Trainer Sander Bosch is blij met de terugkeer van Roza. “gezien onze talentvolle jonge spelersgroep en dat we komend seizoen weer in de 4e klasse spelen zijn we blij met de terugkeer van Rutger, hij is voor de club een grote aanwinst. Ook de komst van Joery van Breemen geeft het elftal de nodige kwaliteitsimpuls.”

We stellen Rutger een aan vragen over zijn terugkeer bij DVS.

Hoe gaat het met je revalidatie en wanneer kunnen we Rutger Roza weer verwachten op het voetbalveld?
Sinds de operatie aan mijn knie, begin januari, heb ik eigenlijk weinig pijn gehad. De eerste zes weken moest ik op krukken lopen om de knie volledig te ontlasten maar daarna is het alleen maar beter gegaan. Daarna ben ik met TopSupport begonnen aan de revalidatie om weer  volledig fit te worden. Het ziet er gelukkig goed uit, geen reactie na een training geeft mij het idee dat ik op de goede weg ben. Ik ben deze week begonnen met kleine stukjes joggen, verder zijn we met krachttraining de knie sterker aan het maken waardoor hij steeds beter te belasten is. En daarbij komt het vertrouwen ook langzaam weer terug. Ik durf geen te voorspelling doen wanneer ik weer kan spelen want er kan nog een terugval komen, maar dat het gaat gebeuren is zeker!

Vanwaar de keuze om terug te keren bij DVS?
Na lang twijfelen heb ik toch gekozen om weer bij DVS te gaan spelen omdat ik denk dat ik na mijn blessure hier een grotere kans op speeltijd heb. Wanneer ik volledig fit ben moet ik heel goed in vorm zijn wil ik alles spelen voor SV Valkenswaard, nu ik met deze blessure zit zou ik extra hard mijn best moeten doen om het niveau te halen. Ik denk dat het niet goed is om volledig op mijn tenen moeten te gaan lopen na deze blessure. Eerst eens bekijken hoe fit ik nog kan worden en of ik mijn oude niveau weer kan halen om daarna weer verder te kijken. Daarnaast is DVS de club waar ik altijd gespeeld heb, veel mensen ken en een goede selectie heeft. Samen met mijn goede vriend Joery hoop ik DVS sterker te maken.

Hoe kunnen we je periode bij SV Valkenswaard omschrijven?
Ik heb een super leuke tijd gehad bij Valkenswaard! De eerste twee seizoenen onder Peer van Kemenade waren voor mij persoonlijk geweldig. Met als hoogtepunt de promotie naar de 2e klasse via de nacompetitie vorig seizoen!  Ik vond het dan ook erg jammer dat hij vertrok. Naast het vertrek van Peer, vertrokken er ook een aantal sterkhouders van het team. In mijn ogen viel de kern weg nadat een aantal spelers van de selectie besloot om in lager elftal te gaan spelen. Met Frank Weijers trok de club een sterke trainer aan, helaas heb ik weinig onder hem kunnen spelen omdat ik de laatste beker wedstrijd geblesseerd raakte. Een mooie club om te spelen met leuke mensen en een goede accommodatie. Ik ben er een betere voetballer geworden en heb er mooie herinneringen opgedaan. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat ik er ooit weer terugkeer.

De KNVB heeft het verzoek van DVS voor promotie ingewilligd. Heeft de huidige selectie voldoende kwaliteiten om een woordje mee te spreken in de 4e klasse?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet iedereen ken, ik ben afgelopen seizoen een aantal keren gaan kijken en daaruit bleek wel dat ze toe waren aan een stapje hoger. Uit het verleden weet ik dat het een groot verschil is tussen de 4e en de 5e klasse. Het tempo ligt alweer iets hoger en er wordt iets meer nagedacht op het veld. Veel jonge jongens met veel talent. Daarnaast staat er denk ik een goede basis, met wat extra ervaring van Joery en mij hebben we meer dan voldoende kwaliteiten om mee te doen in de 4e klasse.

Tot slot

Peer van Kemenade:
Bijzondere man en een attractie langs de zijlijn! Naar mijn mening een toptrainer. Hij heeft oog voor de mens en niet alleen voor de voetballer. Met Pascal Pennings als veldtrainer ernaast heb je een geweldig duo. We hebben als team veel plezier gehad met die twee.

Frank Weijers:
Ik denk dat Frank qua training en tactiek misschien wel de sterkste trainer is die ik heb gehad. Al was het een korte tijd dat ik meedeed heb ik er toch veel van kunnen leren. Misschien is hij voor het niveau van SV Valkenswaard wat té gefocust op winnen. Zo denk ik dat hij een aantal stappen hoger beter uit de verf komt. Een echte winnaar.

Sander Bosch
Op het veld heb ik hem nog niet meegemaakt, maar hij weet wat hij wil. Hij heeft de selectie van DVS een enorme boost gegeven de afgelopen jaren. Er staat weer een hele grote groep talenten die ervoor wilt gaan. Dat is zeker zijn verdienste. Ik heb vertrouwen in hem en hij in mij, dat geeft een goed gevoel. We hebben al regelmatig contact en het is dan ook fijn om weer met voetbal bezig te zijn.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Arie winkel
20 juni 18:52
Hé kerel, veel succes in Aalst.

Gr arie
Volger kempische verenigingen
10 juni 13:02
Mooie aanwinst voor DVS, ze zijn daar goed bezig met jong talent te behouden voor vereniging en nu ook ‘oud’ gedienden terug te halen. Kunnen mooie jaren worden In Aalst.
Met Rutger een speler die de groep bij de hand moet gaan nemen.