Drugs en voetbal gaan niet samen, probleem is groter dan we denken! AVE wil dit item bespreekbaar maken.

Deelacties:

Als je al jarenlang regelmatig bij wedstrijden in het amateurvoetbal komt, hoor je wel eens wat. Overmatig alcoholgebruik, maar ook drugsgebruik. Voetbalclubs zitten er niet op te wachten dat ze in verband worden gebracht met leden die drugs gebruiken.

Er wordt gesproken van een maatschappelijk probleem dat verder reikt dan menigeen denkt. Maar de algemene regel is dat niemand het wil bevestigen. Het is een maatschappelijk probleem in Nederland en ook binnen het amateurvoetbal.

Dat drugs een probleem is in het dagelijks-en uitgaansleven is bekend, maar je verwacht het niet in een sportieve omgeving.

Roland Roefs en Yannick Sol
Onlangs waren trainer Roland Roefs en Yannick Sol (speler van Hoogeloon) te gast in de podcast 'Vanaf de eerste minuut' van AVE en Studio040. Beide hebben te maken gehad met een verslaving van hevig drank- en drugsgebruik, hebben daar open over gesproken en willen graag een boodschap brengen.

'Het belang van elk individu in deze kwestie is belangrijk en daarom wil AVE een bijdrage leveren aan dit initiatief!'

Beiden zijn inmiddels al geruime tijd clean en staan weer met een gezonde gemoedstoestand in het dagelijks leven. Roland Roefs kwam met het idee om samen met Yannick Sol als ervaringsdeskundigen i.s.m. Amateurvoetbaleindhoven presentaties te geven aan clubs uit de regio om hun ervaringen te delen.

Roland: ”Verslaving is een sluipmoordenaar en kan bij elk mens toeslaan. Mentaal goed voor jezelf zorgen en elkaar in de gaten houden kan voorkomen dat we dierbaren verliezen” Yannick: “Ik wil graag een bijdrage leveren om dit probleem bespreekbaar te maken”

Vanaf medio september willen beide heren presentaties gaan geven aan clubs waarin ze hun ervaringen willen delen over de periode dat ze drugs gebruikte en hoe ze er clean uit zijn gekomen.

Clubs die behoefte hebben om de ervaringen van Roland en Yannick te delen, kunnen zich aanmelden middels onderstaande mail of contactformulier. Dit wil uiteraard niet zeggen dat deelnemende clubs ook daadwerkelijk te maken hebben met dit probleem. Maar voorkomen is beter dan genezen.

Mail ons op: [email protected] 
Of vul het onderstaande contactformulier in.

{{ shortcode_formulier-contact }}

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Gerard Daams
08 mei 10:27

Goed initiatief! Het probleem is bij elke club wel ten sprake. Zou zweggen meldt je als club zijnde aan.