DOSL op jacht naar een prijsje

Deel dit bericht via:

William Hoeymans is zijn tweede seizoen bij DOSL uitstekend begonnen.
De Valkenswaardse trainer was vorig jaar met een zesde plaats redelijk tevreden, maar nu wil hij meer. “Met de terugkeer van drie spelers van SV Valkenswaard, zijn we absoluut een stuk sterker geworden. Plus vanuit de jeugd hebben zich twee goede spelers aangediend. We gaan dit seizoen toch wel voor een prijsje.”

Na een gelukkig 2-2 gelijkspel in de eerste competitiewedstrijd tegen SSE, won DOSL vervolgens van Grashoek (2-0) en Bruheze (7-1). Met name in het laatste duel, nota bene tegen een ploeg die daarvoor twee keer had gewonnen, speelde DOSL volgens Hoeymans heel erg goed. “Het had wel 13-1 kunnen zijn. Zoveel kansen kregen we. En dan misten we ook nog een strafschop. Ook van supporters langs de lijn kregen we complimenten. Het was lang geleden dat ze zo’n goed DOSL hadden gezien. We zetten de goede reeks van vorig seizoen voort, toen we in de laatste acht wedstrijden ongeslagen bleven.”

Met Martijn Bax, René Bolster en Harm Verstappen heeft DOSL drie routiniers in huis gehaald, die niet alleen ervaringen hebben op een hoger niveau (Bax en Bolster), maar ook weten wat er nodig is om een wedstrijd te doen kantelen of hoe je een nipte voorsprong over de streep moet trekken. “Bovendien is Martijn enorm balvast en heeft hij een neusje voor de goal. En met René en Harm hebben we twee jongens die al heel wat wedstrijden achter hun naam hebben staan. Zij krikken het niveau van de ploeg duidelijk omhoog. Kwalitatief, maar zeker ook qua inzicht, inzet en motivatie.”

Wennen
En met name met het laatste – of beter gezegd: het gebrek eraan – heeft Hoeymans soms nog wel eens wat moeite. “In het begin hebben de club en ik wel aan elkaar moeten wennen. Ik kwam van een goede ploeg (Budel, red.), die bijna promoveerde naar de tweede klasse en vervolgens kwam ik bij een vierdeklasser. Luister, ik heb er met mijn volle verstand voor gekozen en het is een hartstikke mooie en warme club, maar ik heb wel wat water bij de wijn moeten doen. Me aanpassen aan het niveau. We weten nu van elkaar wat we verwachten van de ander.”

DOSL is inmiddels zo ver dat het elke wedstrijd uitgaat van de eigen kracht. Als we de boel heel kunnen houden – dus geen schorsingen, geen blessures en niet te veel weekendjes weg (‘Het is vierde klasse, dus je kunt niet te veel eisen stellen’) – denk ik dat een plaats bij de eerste vijf mogelijk moet zijn. Een prijsje pakken, zou mooi zijn. En dan heb ik het helemaal niet over het kampioenschap. Met een periodetitel zou ik al best tevreden zijn. En eenmaal in die nacompetitie is alles mogelijk. Ik loop in ieder geval niet weg voor een eventuele promotie.”

Feestje
Bij de club worden overigens geen eisen gesteld. “Het bestuur is zeer realistisch”, zegt Hoeymans. “Een periodetitel is mooi en als er op het einde nog meer in zit – in de vorm van een kampioenschap of een promotie – dan is dit zo. Je merkt aan alles dat deze vereniging wel weer eens toe is aan een feestje. En ook de trainer trouwens. Er is niks mooier dan met zo’n groep toe te werken naar een doel. Als dit dan wordt behaald, wil je dit ook met z’n allen vieren. Te beginnen zondag tegen FC Cranendonck.”

De tegenstander, onder leiding van trainer Ronny Everaerts, is de competitie ook prima van start gegaan. Met zeven punten uit drie wedstrijden, staat FC Cranendonck even hoog als DOSL. “Het zijn altijd heel bijzondere duels”, weet Hoeymans uit ervaring. Hij maakte als trainer ook Reusel Sport-Bladella mee en als speler De Valk-SV Valkenswaard. “Ze noemen het hier al  ‘El Classico’. Vorig seizoen speelden we twee keer gelijk, het wordt tijd dat we nu eens gaan winnen.” De wedstrijd op sportpark in Soerendonk begint om 14.30 uur.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)