DOSL geeft 2-0 voorsprong uit handen en blijft vierdeklasser

Deelacties:

ODC toont veerkracht en verzekert handhaving derde klasse
In een slordig maar spannend duel heeft ODC uit Boxtel haar plek in de derde klasse van volgend seizoen veilig gesteld. Het duel, dat in Veldhoven werd gespeeld, werd met 2-3 gewonnen van DOSL uit Leende. En dat terwijl ODC na zo’n vijftig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aankeek.


(Door Nick Dierckx) Trommels met luidkeels gezang van DOSL-supporters, vuurwerk en fakkels van beide supportersgroepen en een prachtig applaus: bij de opkomst van beide elftallen was er een hoop te beleven. Uit zowel Boxtel als Leende was een grote groep belangstellenden naar Sportpark de Korze afgereisd.

Het vuurwerk van voor de wedstrijd werd na het startsignaal van arbiter De Vaan niet doorgetrokken op het veld. De eerste helft was ronduit saai te noemen, met weinig kansen, slordig veldspel en veel oponthoud door blessures. Beide teams voelden de druk en grote belangen die boven deze wedstrijd hingen. Het eerste gevaar kwam dan ook pas in de zeventiende minuut. ODC-speler Tijn Trommelen passeerde zijn tegenstander in de zestienmeter van DOSL, maar zijn schot werd gekraakt.

Niet veel later klonk er gelach vanaf de tribunes. Scheidsrechter De Vaan wilde een gele kaart trekken na een charge van een Leendese verdediger, maar gaf deze wonderbaarlijk niet. Wat bleek: hij was zijn kaarten vergeten mee te nemen. Gelukkig had de vierde man een extra setje op zak, maar daarna was de arbiter vergeten wie de gele kaart verdiende. Na wat oponthoud en verbazing alom, wist hij toch de juiste persoon aan te wijzen.

Na dit incident nam ODC de overhand in de wedstrijd, wat resulteerde in enkele kleine kansen, onder meer via Ayoub Omair. DOSL ging juist fysieker voetballen, met enkele flinke charges tot gevolg. Tegen alle verhoudingen in was het toch DOSL dat op 1-0 voorsprong kwam net voor rust. Een steekpass vanuit het middenveld werd door Rick van Hooff keurig voorbij de doelman van ODC geschoten. Met een 1-0 ruststand in het voordeel van de vierdeklasser gingen de beide teams aan de thee.

Direct na rust konden de supporters uit Leende wederom juichen. Na knullig balverlies achterin bij ODC, werd de bal keurig breed gelegd waarna Mathijs Oomen beheerst de verre hoek bereikte. Ondanks de 2-0 voorsprong voor DOSL, was ODC nog altijd de betere partij. DOSL was voornamelijk fysiek aanwezig en probeerde de tegenstander door middel van tijd sprokkelen uit het spel te halen.

In de 62e minuut viel dan eindelijk de treffer die voor ODC al lange tijd in de lucht hing. Na een voorzet vanaf links viel de bal op de zestien meter voor de voeten van Ayoub Omair. Hij haalde direct de trekker over en verschalkte de doelman van de roodwitten. De 1-2 tussenstand maakte een hoop los bij de Boxtelse ploeg, dat direct doordrukte en enkele kansen kreeg.

Tien minuten later kwam de bal uit een corner in een scrimmage terecht voor het doel van DOSL. Na enkele kopballen was het aanvoerder Stijn Smulders die met een katachtige omhaal de 2-2 binnenwerkte. Een vreugde-uitbarsting op de tribune en achter de goal, waar de jonge ‘hooligans’ van ODC met fakkels zwaaiden en luidkeels zongen.

Hoe dichter de verlenging in zicht kwam, hoe voorzichtiger de teams gingen voetballen. Beide teams waren – logischerwijs – bang om net voor tijd de deksel op de neus te krijgen en dus gingen we naar een verlenging.

“Een verlenging was voor ons het minst gunstige scenario”, vertelt ODC-trainer Piet Drijvers. “Afgelopen donderdag tegen Budel speelden we ook 120 minuten en nog strafschoppen. Nu wederom verlenging, maar de jongens bleven ondanks de vermoeidheid er echt voor knokken.” Ook enkele ODC-supporters op de tribune konden de verlenging niet goed aan, zo klonk meermaals dat de verlenging “niet goed voor mijn hart is.”

Ook in de verlenging was het ODC dat het beste van het voetballende spel had. DOSL probeerde voornamelijk te counteren, maar zelfs daaraan kwamen de roodwitten niet toe. Het resulteerde in enkele kleine kansen voor ODC, maar doelman Harm Verstappen werd niet in de problemen gebracht.

Scheidsrechter De Vaan werd in de verlenging wel in de problemen gebracht. Hij twijfelde meermaals over het geven van een strafschop aan ODC, omdat dezelfde speler van DOSL twee keer hands maakte in het zestien meter gebied. De Vaan gaf echter geen strafschop, wat weer resulteerde in kritiek vanuit de ODC-dugout. Aan de andere kant gaf hij ook DOSL geen strafschop. Ralph Geelen werd in het strafschopgebied aangetikt, waarna de arbiter resoluut op zijn fluit floot. Echter legde hij de bal niet op de stip, maar net buiten het strafschopgebied waar Geelen zeker drie meter binnen het strafschopgebied geraakt werd. De vrije trap eindigde in de muur.

De 120e minuut werd aangetikt op het scorebord, waarbij alle supporters zich al opmaakten voor de volgende strafschoppenserie. Ondergetekende had zelfs in het notitieboekje al een lijstje gemaakt voor de strafschoppen, maar deze kon nog geschrapt worden. Uit een corner van ODC viel de bal voor de voeten van flankaanvaller Trommelen. Hij haalde uit en de bal vloog zowaar tussen alle spelers door en eindigde achter doelman Verstappen.

“Dat een jongen die eigenlijk nog in de J019 mag voetballen uiteindelijk de winnende maakt,” vertelt Drijvers, “is denk ik tekenend voor ons seizoen. Helaas zijn er voorafgaand aan het seizoen enkele jongens lager gaan voetballen. Ondanks dat er in de jeugd die nu is doorgekomen veel potentie zit, merk je dat ze het seniorenvoetbal in het eerste elftal nog meer moeten gaan begrijpen. Daarnaast hebben we dit seizoen ook last gehad van enkele langdurige blessures.”

Nog geen minuut na de 2-3 van ODC floot scheidsrechter De Vaan af. Moegestreden en waarschijnlijk teleurgesteld vielen de DOSL-spelers neer op het stroef ogende kunstgras, terwijl aan de andere kant van het veld een groot feest werd gevierd door spelers, staf én aanhang – een ware pitch invasion – van ODC. Dankzij deze overwinning blijft ODC nog minimaal een jaar in de derde klasse voetballen. DOSL is daarentegen – net als dit seizoen – nog minimaal één jaar actief in de vierde klasse.

Scoreverloop:
1-0: Rick van Hooff (DOSL) – 45e minuut
2-0: Mathijs Oomen (DOSL) – 47e minuut
2-1: Ayoub Omair (ODC) – 62e minuut
2-2: Stijn Smulders (ODC) – 72e minuut
2-3: Tijn Trommelen (ODC) – 120e minuut.

 

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Toon
20 juni 19:08
@rob Penalty werd er ook buiten gelegd. Overwinning kwam terecht bij de minst slecht spelende ploeg. Strijd stond bij beide elftallen voorop.
Rob
20 juni 19:03
2x hands bij DOSL werd ook niet veroordeeld
Toon
20 juni 13:02
Geweldig gestreden DOSL. Wel moet vermeld worden dat de corner waaruit ODC de winnende treffer scoorde, nooit gegeven had mogen worden. Bal werd duidelijk door een speler van ODC achter gekopt dus géén corner.