DOSKO'32 - Terlo: 2-4

Terlo grijpt periodetitel in Duizel

Terlo reisde vol vertrouwen af naar Duizel waar tegen Dosko’32 de titel in de 2e periode veilig gesteld kon worden. Gesteund door zo’n 200 supporters die zich veelvuldig lieten horen begon Terlo ietwat onwennig. Niet dat Dosko grote problemen veroorzaakte, maar het was Terlo zelf die door onzorgvuldige passing niet echt grip op de wedstrijd kon krijgen. Als Dosko in de 10e minuut uit een corner strak de 1-0 inkopt moet Terlo even resetten om tot vloeiender spel te komen. Dat lukt goed en na zo’n 15 minuten bepaalt Terlo het tempo. De kansen zijn nog schaars maar als in minuut 25  Freek Lommers pootje wordt gelicht in de 16 krijgt Terlo een terechte  strafschop. De anders zo trefzekere Freek schiet weliswaar strak in de hoek maar te zacht waardoor de goalie er nog een handje achter krijgt.

Twee dompers in zo’n belangrijke wedstrijd zou menige club de das omdoen, maar Terlo recht de rug en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Die komt als Jari Kok goed doorzet op een bijna verloren bal, deze in extremis bij Mike van Gestel krijgt die hard en laag binnenschiet. (30e min, 1-1) Terlo ruikt z’n kansen, weet Dosko onder druk te houden en als een aanval door de Dosko-keeper lijkt gestuit komt de bal bijna op de achterlijn voor de voeten van Freek die knap binnenschiet. (36e min, 1-2) Nog is Terlo niet verzadigd en als Kwint Witteveen op zo’n 18 meter een vrije trap mag nemen schiet hij deze langs een kansloze doelman en tot verdriet van de supporters op de kruising. Met de 2-1 voorsprong gaat Terlo redelijk  gerustgesteld de rust in.

In de rust voert trainer Geurts 1 wijziging door. Robert Kaal wordt vervangen door Fitim Maloku die samen met Kwint in de achterste lijn voor voetballende oplossingen moet zorgen. Terlo gaat door waar het de 1e helft mee geëindigd was. Gepassioneerd voetbal met druk naar voren. En met resultaat. In minuut 54 trapt Erwin Isbouts een corner feilloos op het voorhoofd  van Sebastiaan Kromwijk die de doelman met een geplaatste kopbal kansloos laat. Vervolgens neemt Terlo het heft nog steviger in handen en geeft het Dosko geen enkele illusie dat er nog resultaat te halen valt. Menige aanval sterft echter in schoonheid omdat met het laatste tikkie de vrije man net niet gevonden kan worden. En als Terlo de kansen niet afmaakt valt zoals gebruikelijk de goal aan de andere kant. Niet onverdiend omdat Dosko bleef strijden, maar wel uit het niets. Bij een hoge voorzet wordt Timo van de Loo dermate gehinderd dat de bal voor de voeten van een Dosko aanvaller (buitenspel?) valt die eenvoudig binnenschiet. 2-3, 75e min.)

Dat geeft de Duizelse burger moed en Dosko probeert meer te forceren. Dat geeft de Terlo-aanvallers, waar Thijn Gevers Jari Kok is komen vervangen, de ruimte om met scherpe passes en snelle tegenstoten de score op te voeren. Ook nu is de laatste bal net niet  zuiver genoeg en ontbeert het Terlo ook een beetje aan geluk als de bal soms op raadselachtige wijze niet in het doel gaat. Tot in de 86e minuut als Erwin en Freek elkaar makkelijk vinden in het strafschopgebied, de bal meerdere keren van Terlo-voet wisselt en de Doskoverdedigers tureluurs worden, alvorens Freek het definitieve schot mag lossen: 2-4.

Als de scheidsrechter kort daarop affluit is Terlo een periodetitel rijker en kan de champagne ontkurkt worden. Met groene en rode feestfakkels en luid gezang vanaf de tribune wordt deze mijlpaal gevierd. Als na enige minuten blijkt dat beide titelconcurrenten de punten hebben laten liggen verhoogt dat de feestvreugde extra. Een prima prestatie van spelers en staf die vervolgens in de kantine van Terlo ontdekken dat zoiets flink gevierd moet worden.

Opstelling: Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, John Vosters-Erwin Isbouts-Peter Verhoevven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers

Wissels: Fitim Maloku, Thijn Gevers