Dommelen wint in openingsduel van stug Hapert

Door Willem-Jan Schampers
De eerste wedstrijd van de week bij Amateurvoetbaleindhoven is gespeeld. Het treffen tussen Dommelen en Hapert werd door het gepromoveerde Dommelen met 1-0 gewonnen. De ploeg van Paul Firet scoorde vlak voor rust de beslissende treffer. Bryan van Gerwen was de gevierde man.

Na zes maanden bezochten we weer eens een voetbalwedstrijd in het amateurvoetbal. Het gaf vooraf een ‘vreemd’ gevoel, maar bij aankomst op het sportpark van Dommelen leek alles normaal zoals voorheen. Ondanks de anderhalve meterregel, was het bordes voor de kantine goed gevuld. De coronacrises had geen invloed op de sfeer op ’t Heike. Al moet tegelijkertijd worden gezegd dat het spelpeil niet geweldig was en er nauwelijks sprake was van uitgespeelde kansen.

Na het startsein van scheidsrechter Mario van Dinter gingen beide ploegen fel van start. Het was duidelijk te merken dat de 22 spelers op het veld lang hebben moeten wachten op het spelen van een competitiewedstrijd. Vanaf minuut een was het enthousiasme groot, maar met name Hapert speelde onzorgvuldig en leed veelvuldig balverlies. Dommelen was weliswaar de betere ploeg, maar was niet bij machte om te profiteren van het veldoverwicht. “We maken uiteindelijk slechts één doelpunt, maar hadden gewoon meer moeten scoren”, oordeelde Dommelen-trainer Paul Firet na afloop.

Feilloos
Dommelen probeerde direct vanaf de aftrap druk uit te oefenen op de verdediging van Hapert, maar de ploeg van Robbert Verhoeven bleef eenvoudig overeind. In de eerste helft telde de wedstrijd slechts twee echte kansen. De eerste was voor Hapert toen Yorick Hooijen van Hapert bijna tot scoren kwam. Dommelen-doelman Dennis Soeteman redde fantastisch op de kopbal. Vlak voor rust lukte het Dommelen wel om te scoren. Na vier schijven belandde de bal bij Bryan van Gerwen, die de bal binnen de 16-meter feilloos binnenschoot.  Met deze 1-0 voorsprong voor Dommelen gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft werd Hapert wat gevaarlijker, maar echt onder druk kwam Dommelen niet. Via diverse vrije trappen en hoekschoppen kwamen de bezoekers in de buurt van het doel van Soeteman, maar de ervaren goalie gaf geen krimp. Evenals zijn verdedigers trouwens, die een puike partij speelden. Even werd het nog penibel, toen Jason Franken zijn tweede gele kaart ontving. Hapert drong nog wel aan, maar echte doelkansen vielen nauwelijks te noteren. De beste mogelijkheid was zelfs voor Dommelen-spits Jonathan van Doorn. Hij verscheen vrij voor doelman Jesper Storms, maar schoot de bal in het zijnet.

Verdiend
Verhoeven was na de wedstrijd realistisch. “Op basis van de tweede helft hadden we wellicht een gelijkspel verdiend, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we nauwelijks kansen hebben gehad. Dommelen was vóór de rust de betere en scoorde toen een prima doelpunt. Je kunt merken dat wij nog enigszins zoekende zijn en moeite hebben om kansrijk voor het doel van de tegenstander te komen. Met lange ballen probeerden we Dommelen onder druk te zetten, maar dit had geen resultaat. We kunnen veel beter.”