Dommelen én Paul Firet kijken uit naar topper tegen Riethoven

Deel dit bericht via:

Enkele jaren was Paul Firet de assistent van Guillaume van Wilgen. Aan de hand van de ervaren oefenmeester kon de Dommelnaar zich ontwikkelen tot een zelfstandige hoofdtrainer, die sinds twee seizoenen op eigen benen staat bij RKVV Dommelen. Ondanks de degradatie van de club uit de derde klasse, bleven bestuur en spelersgroep vertrouwen houden in Firet. En terecht, want momenteel zijn de blauwwitten koploper in de vierde klasse G. Zondag zijn Riethoven én Van Wilgen de tegenstander.

Het gaat uitstekend met Dommelen. Hand van de trainer?
“We draaien een prima seizoen tot op heden en dit zal, los van zondag, ook wel zo blijven. Zelf ben ik niet de persoon die snel denkt dat het aan één iemand, c.q. mezelf, ligt als het goed gaat. Wél heb ik het gevoel dat we een solide begeleiding- en trainersstaf hebben. Ieder heeft zo zijn eigen duidelijke rol, inbreng en persoonlijkheid. Uiteindelijk zijn staf en spelers toch van elkaar afhankelijk, vanwege de kwaliteiten en de intrinsieke motivatie van personen. Dit laatste lijkt vanuit alle kanten vanaf training één goed te zitten en zo hebben we een fijne teamcultuur gecreëerd, waarbij op het veld alles in het teken staat van presteren. Hier zijn we allemaal even verantwoordelijk voor.”

Staan jullie op de plek waar jullie thuis horen of is het een kwestie van ‘iets boven onze stand’?
“Dit is altijd moeilijk te beoordelen, want in een seizoen kan zoveel gebeuren en daarnaast verwacht helemaal niemand iets van ons. Feit is wel dat we op het juiste moment boven aan de ranglijst staan, om het eerste prijsje van het seizoen te pakken. Dit is dan wel leuk voor de hele vereniging, spelers en staf en geeft een boost aan datgene we aan het opbouwen zijn. Van de periodetitel hebben we dus genoten en afgelopen dinsdag direct ons vizier weer op de volgende wedstrijd gezet.”

Ben je verrast door het goede spel en de vele punten? Een niveau lager zegt immers niet altijd iets...
“Eind vorig seizoen, gedurende deze voorbereiding en dit seizoen heb ik veel tegenstanders zelf gezien. Hierdoor konden we een prima inschatting maken van wat we als team nodig zouden hebben en worden we zelf zelden verrast of kunnen we goed anticiperen. Gezien alle uitslagen is het een mooie competitie en zijn we blij met de punten. Daarentegen geniet ik wel oprecht van het dynamische spel dat we proberen te spelen. We creëren als team veel doelkansen, krijgen amper tot geen doelkansen tegen en als iets fout gaat, zien we een team dat voor elkaar knokt om dit samen op te lossen.”

Waar ligt jullie sterkte? Individuele kwaliteiten of collectief?
“Dit is voor mij een lastige vraag om helder te beantwoorden. We hebben vaardige spelers die directe tegenstander kunnen passeren of snel kunnen combineren met elkaar. Dit is gelukkig zowel op kunstgras als op een slecht natuurgrasveld het geval. Daarnaast blijkt, en dit is ontstaan, dat als de wedstrijd erom vraagt, we ook de mouwen op kunnen stropen en als team erg scherp en fair kunnen duelleren. Bovendien vormt zich er inmiddels een grote samenhorigheid tussen de spelers van het eerste en tweede elftal, JO19 en ons jeugdige zaterdagseniorenteam. Zij steunen elkaar tijdens wedstrijden en dit gaat ons op de lange termijn zeker helpen.”

Wat was vooraf de doelstelling?
“Gericht op de ranglijst niet specifiek iets. We hebben wel met dikgedrukte letters samen genoteerd dat we er alles aan willen doen om onszelf in situaties te manoeuvreren, zodat promotie een mogelijkheid kan zijn. En dit is dan voornamelijk om helder te krijgen wat we hiervoor moeten doen en laten. Daarnaast willen we ook een heel gezellig seizoen hebben en organiseren we veel. De tegenstanders dragen trouwens ook bij aan de gezelligheid. We worden als club overal geweldig ontvangen en in elke kantine is het na de wedstrijd gezellig. Nogmaals complimenten naar Vessem voor het geweldige feest na de wedstrijd in hun kantine!”

Gaan jullie ook daadwerkelijk meedoen om de titel?
“Dit zal, zoals bij elke ploeg die bij de bovenste zes staat, de komende vier maanden wel helder worden en is van zoveel factoren afhankelijk. Laat duidelijk zijn dat we er alles aan zullen doen en dan zal moeten blijken of we als groep ver genoeg zijn.”

Zondag tegen Riethoven. Bezig aan een goede competitiestart. Wat zijn jullie kansen?
“Riethoven is, net zoals wij, goed begonnen. Wat ik van ze gezien heb de afgelopen maanden, is dat ze specifieke wapens hebben. Daarnaast zie ik ook plekken waar we ze pijn kunnen doen. Verder hoor ik week in week uit dat het een team is dat de kwaliteiten heeft om te spelen voor promotie. Dus ik verwacht een mooie ‘battle’. Wij hebben gewoonweg enorm veel zin om ons te meten met teams waarvan iedereen zegt dat ze voor promotie zullen spelen.”

Leuke pot tegen je oude ‘leermeester’?
“Het maakt het altijd speciaal om te strijden tegen iemand waar je door de jaren heen veel mee opgetrokken bent. En waar je ook veel respect voor hebt. Guillaume heeft mij, bij zowel Dommelen als enkele jaren later bij De valk, de kans gegeven om veel trainingsvormen en besprekingen te doen. Hierdoor kon ik mezelf in sneltreinvaart ontwikkelen. Daarbij waren we er ook niet vies van om elkaar op voetbalgebied krachtige feedback te geven en hebben we ook erg veel plezier gehad. Ik ken Guillaume door en door en hij zal alles wat in zijn vermogen ligt in de strijd gooien. Hier kijk ik dan ook reikhalzend naar uit.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


B.S.
21 november 11:58
Nuchter, transparant en reel interview waaruit blijkt dat er op een fundamentele manier gewerkt wordt om iets neer te zetten voor de korte en de lange termijn.
Tevens een goed uithangbord voor een vereniging die het heel aardig op de rit heeft.

(Door Willem Jan Schampers)