Dolle vreugde bij kampioen SV Valkenswaard (Update)

Deelacties:

Na 61 jaar is SV Valkenswaard weer gepromoveerd naar de eerste klasse. In een meer spannende dan aantrekkelijke derby tegen aartsrivaal De Valk won de ploeg van trainer Maurice Hendriks met 1-2. Matchwinner was invaller Menno van Walsem, die met zijn eerste balcontact de Bosuilen naar de overwinning én het kampioenschap in de tweede klasse E kopte.


En dat nadat De Valk in de eerste helft op voorsprong was gekomen, door een doelpunt van Ferre Devos. Valkenswaard-verdediger Pieter Maranus maakte echter elf minuten later gelijk. Dat was genoeg voor de titel, maar Van Walsem bracht zijn ploeg vervolgens helemaal in veilige haven. Na afloop kon trainer Hendriks er wel om lachen: “Tja, dat noemen ze een gouden wissel! Menno heeft deze competitie al meer belangrijke doelpunten gemaakt en dat hij nu de eerste de beste bal meteen binnenkopt, is natuurlijk hartstikke mooi. Daarna was het gewoon consolideren. De Valk kwam nog bijna op gelijke hoogte, maar het kampioenschap was toen wel beslist.”

Net als zijn trainer, roemt ook aanvoerder Tom van de Donk het collectief. “We hebben een heel jonge ploeg, met veel kwaliteit. In elke linie. Ik denk dat we ook in de eerste klasse een goed figuur kunnen slaan. Met uitzondering van Jordi van Meurs, die gaat stoppen, houden we de ploeg compleet. En met enige aanvulling, hebben we ook komend seizoen weer een uitstekende selectie.” Middenvelder Vincent Blancke is het met hem eens: “Complimenten aan de spelersgroep en aan de technische staf. Het heeft vanaf de eerste wedstrijden geklikt en we hebben dit beloond met een verdiend kampioenschap.”

Kansen
Het voetbal was zondagmiddag niet altijd even goed, maar de spanning op het volgepropte Valkennest vergoedde veel. Al in de 2de minuut leek Valkenswaard te gaan scoren. Eerst was het Thom van de Donk, die de bal net voorlangs knalde en meteen hierna schoot Sem van Ham van dichtbij de bal in het zijnet. De defensie van De Valk, met ook een plek voor Timo Boomkens (eerder actief bij Valkenswaard, Lommel, FC Eindhoven en De Treffers, red.) schrok, maar herstelde zich snel.

Toch was ook de volgende kans voor de gasten. Jordy Maes kon een hoekschop van Mike van Dooren net niet voldoende raken om de 0-1 binnen te koppen. Valkenswaard was de beste ploeg, maar moest op haar hoede blijven voor de gevaarlijke uitvallen van De Valk. Een van die counters had in 34ste minuut de 1-0 moeten opleveren. Luuk Broers kon alleen op doelman Youri Roulaux afgaan, maar werd op het allerlaatste moment de weg afgesneden door Maes. Hiervoor waren er al grote kansen geweest voor Van de Donk, op aangeven van Van Ham, en voor Van Meurs, die de bal vrij voor keeper Dennis Verhoeven net te ver van zijn schoen liet afspringen. En in de 41ste minuut moest De Valk-doelman vol aan de bak bij een vlammend schot van Van de Donk.

Vol voor de winst

De tweede helft begon, zoals de eerste eindigde. Valkenswaard dat de beste kansen kreeg, maar een De Valk die gevaarlijk counterde. In de 47ste minuut haalde Van Meurs nog maar eens van afstand uit. Doelman Verhoeven zag de bal rakelings over het doel scheren. Nauwelijks een minuut later dwong Balta aan de andere kant Roulaux tot een moeizame redding. Beide team leken vol voor de winst te willen gaan. In de 60ste minuut was het plotseling 1-0. Maes verloor rechts op het middenveld de bal aan Broers. Deze speelde Vermeulen in, die de bal panklaar legde voor Devos, die hard inschoot.

Valkenswaard was even van de kaart en De Valk probeerde een voortijdige beslissing te forceren. Een opstootje tussen de oud-ploeggenoten Van Ham en Boomkens vertelde alles over het belang van deze wedstrijd, die in de 71ste minuut weer in evenwicht was. Spits Tom Kusters zorgde voor het doel van De Valk voor enige verwarring, waardoor Verhoeven een hoge bal onvoldoende kon verwerken. In de rebound scoorde linksback Pieter Maranus de verdiende gelijkmaker. De Valk-spelers protesteerden hevig vanwege vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.

Trefzeker

Er leek een status quo te ontstaan, waarin een gelijkspel voor zowel De Valk als Valkenswaard als ‘het hoogst haalbare’ werd gezien. Er was echter niet gerekend op de gretigheid van invaller Menno van Walsem. Hij kwam in de 81ste minuut in het veld voor Kusters en meldde zich in de punt van de aanval. Van de Donk brak vervolgens op links uit en zette de bal hoog voor. Met een knappe en trefzekere kopbal zorgde Van Walsem voor de luid bejubelde 1-2.

Beide teams wisselden nog volop, maar aan de stand veranderde niks meer. Alleen invaller Brian Vermeer krulde in de 90ste minuut de bal nog op de kruising en bezorgde De Valk nog bijna een belangrijk punt. Het mocht echter niet zo zijn. De geelzwarten zijn nu voor een mogelijke plek in de nacompetitie helemaal afhankelijk van de sportieve plicht van Valkenswaard tegen Mierlo Hout en SHH. Met de huidige vierde plek blijft de ploeg van trainer Ronny Everaerts met lege handen.

Klik hier voor reportage op VOS TV.

OPSTELLINGEN:

DE VALK: 1. Dennis Verhoeven, 2. Koen van Steensel (9. Luc Nouwen), 3. Dion Vermeulen, 4. Timo Boomkens, 8. Luuk Broers, 10. Joran Vermeulen, 16. Antonio Balta (14. Sherry Kindo Kamara), 17. Ferre Devos (9. Levi van der Heijden), 21. Max Manche, 23. Aart Verberne;  25. Robin Smets (22. Brian Vermeer).

SV VALKENSWAARD: 1. Youri Roulaux, 2. Chris Trouwborst (14. Pepijn Dings), 3. Miro Ioannidis, 5. Pieter Maranus, 6. Vincent Blancke, 8. Mike van Dooren, 7. Jordi van Meurs, 9. Tom Kusters (17. Menno van Walsem), 10. Sem van Ham, 11. Thom van de Donk, 16. Jordy Maes (15. Rick van Dooren).

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Voetballiefhebber
21 mei 21:49
Wat een ongelooflijk slappe vertoning vandaag bij onze Bosuilen. Een beetje club doet zijn sportieve plicht maar dat was vandaag ver te zoeken. Een niveau van niks maar eigenlijk was dat wel te verwachten. S6 in de 1e klasse 😓
Hans Kragt
21 mei 1:39
Proficiat met het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse. Speciale groeten aan Thomas van Laarhoven. Veel succes !
VV Vessem
16 mei 12:49
Valkenswaard, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!
Bosuil
16 mei 9:44
@scheids je, of hij was er vast van overtuigd dat het GEEN buitenspel was… 😉
scheids je
16 mei 8:47
@martin Swinkels: Dat hij goed floot was duidelijk. Maar dat hij de ASS.scheidsrechter over het hoofd zag bij het doelpunt van Valkenswaard mag hem toch ZEER zwaar aangerekend worden.
Braakhuizen
15 mei 20:50
Proficiat Valkenswaard met het kampioenschap!
Peer 8
15 mei 20:23
Alle Bosuilen en ook TS proficiat met deze overwinning en eerlijk is eerlijk ook terechte kampioenschap. Veel succes in de eerste klasse met veel (h)eerlijke duels.
Martin Swinkels
15 mei 15:31
De scheidsrechter in deze wedstrijd trad op waar nodig en was zeer konsekwent en gedecideerd in zijn optreden. Maar nam ook in vrijwel alle spelsituaties de juiste beslissingen. Ik heb als collega genoten van zijn arbitrage waarbij ook opgemerkt moet worden dat hij twee zeer goed functionerende assistenten had waarmee volgens mij duidelijke afspraken waren gemaakt.
Erik Schaeken
15 mei 12:55
SV Valkenswaard gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 1e klasse.
Mike de Louw
15 mei 12:55
Valkenswaard(Bosuilen) gefeliciteerd met het kampioenschap💪👊! En veel plezier met de feestjes🍻
Ronny Everaerts
15 mei 10:48
s.v. Valkenswaard, spelers en staf nogmaals gefeliciteerd met dit terechte verdiende kampioenschap
Peter Holtzer
15 mei 10:12
Het hele jaar genoten van deze geweldige ploeg. Bedankt jongens, en technische staf !
Brabantia
15 mei 8:50
Namens Brabantia van harte met het verdiende kampioenschap. Succes in de 1e klasse
Marc Post
15 mei 1:26
Maurice, rest van de TS, en v.v. Valkenswaard, van harte proficiat met jullie kampioenschap en promotie naar de 1e klasse!
Bosuil
15 mei 0:25

@Johan, ik hoop dat De Valk alsnog via de nacompetitie promoveert, maar je gedraagt je nu echt als een ouwe zeur. De overwinning was m.i. terecht én het kampioenschap is meer dan verdiend. Scampie heeft een zeer objectief verslag geschreven en beide teams belicht. AVE hulde voor alle aandacht!

@JOHAN
15 mei 0:19
Helemaal juist verwoord !!!
Mierlo-Hout
14 mei 22:07
Namens Mierlo-Hout van harte gefeliciteerd met deze titel! Terechte kampioen! Geniet ervan samen!
Bas van Berge Henegouwen
14 mei 22:03
Alle spelers en de staf plus de gehele club SV Valkenswaard, gefeliciteerd met het kampioenschap.
Rinus Mettes
14 mei 21:58
Van harte gefeliciteerd👍 Weer terug in de eerste klas, weet wat het betekend omdat ik het zelf meegemaakt heb in de jaren 60. Veel succes in de komende jaren.
Johan
14 mei 21:55
De typer van dit verslag heeft een andere wedstrijd gezien en is 100% een supporter van de Uilen. Gefeliciteerd hoor Valkenswaard, maar jullie zijn goed weg gekomen. Scheidsrechter zat jullie enorm mee. De gelijkmaker was 3 meter buitenspel!
Beerse Boys
14 mei 21:05
sv Valkenswaard, van harte proficiat met jullie kampioenschap!
Roland Schuermans
14 mei 20:34
Ook namens Oirschot gefeliciteerd met dit terechte kampioenschap!
Erik van Rooij
14 mei 19:58
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ook namens sv budel. Lekker feesten en we zien elkaar op 9 juni
Toon Ras
14 mei 19:25
Gefeliciteerd bestuur, technische staf en spelers met jullie verdiende kampioenschap en promotie naar de 1e klasse🏆🏆🏆
RPC
14 mei 18:55
Valkenswaard, gefeliciteerd met de dik verdiende titel.
Volger!
14 mei 18:53
Gefeliciteerd Valkenswaard en Oirschot met het behalen van de tweede periode!!
aart van de Vorst
14 mei 18:40
Klasse, dik verdiend