Someren en Oirschot V ronde verder, einde nacompetitie voor Mierlo Hout en RKSV Heeze.

SV Someren overtuigend verder naar halve finale nacompetitie
Met een 0-2 zege bij SSS’18 in Overloon bereikte Someren zondagmiddag de tweede ronde van de nacompetitie. Na een matige eerste helft op sportpark De Raay. werd de nummer dertien van de eerste klasse D na rust overvleugeld door Someren.

Nadat een hoekschop van de gasten via een speler van de thuisploeg op de paal eindigde, werden inzetten van Maico Meulen en Koen de Louw gepareerd door de uitblinkende doelman Sjoerd Cornelissen. Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk toch raak: Maico Meulen prikte van dichtbij binnen. In blessuretijd gooide Koen de Louw de wedstrijd in het slot. De zege van Someren was ruimschoots verdiend. Alleen voor rust had het elftal van Tim van Seggelen nog iets van de thuisclub te duchten.

Someren begon in Overloon enigszins verrassend met aanvaller Thijs Martens in een nieuwe positie als linksback, een taak die hij naar behoren vervulde. In het centrum van de verdediging werd de ontbrekende Niels Schweren vervangen door junior Kevin v.d. Voort, die ook weer een goede wedstrijd speelde. De eerste helft was redelijk tam: Someren had meer spelaandeel, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De beste mogelijkheid was voor Koen de Louw die zijn inzet, na enkele corners op rij, op de lat zag stranden.

Na rust werden de registers door Someren flink opengetrokken. Een gevaarlijk schot van Koen de Louw werd van richting veranderd en de aansluitende corner van Thijs Martens belandde via een SSS-verdediger tegen de lat. Halverwege de tweede helft kregen de gasten twee grote kansen. Maico Meulen kopte op de vuisten van de doelman en de rebound van Fabio Peters verdween naast het doel. Ook een gevaarlijk schot van Koen de Louw werd knap gepareerd door doelman Cornelissen. In de 74ste minuut was het eindelijk raak. Een Somerense aanval werd afgeweerd in de doelmond en Maico Meulen profiteerde, 0-1. De blauwwitten waren ook dichtbij de 0-2, maar na een hoekschop kaatste de bal via het lichaam van invaller Nic van Gool en/of de paal weer terug het veld in. Tien minuten voor tijd versnelde Justin Hoeben in de zestien en legde de bal terug op Koen. Diens schot werd met de voet gekeerd door de doelman. Enkele minuten later werd de goalie wel gepasseerd, maar helaas verdween de bal naast de verkeerde kant van de paal. In de slotfase velde Koen de Louw alsnog het definitieve vonnis van de geelzwarten en bracht de stand verdiend op 0-2.

In de halve finales treft Someren donderdagavond  om 20.00 uur het Heerlense Bekkerveld, dat Mierlo-Hout met 1-4 versloeg. Waarschijnlijk wordt die wedstrijd in Someren gespeeld. Nadere informatie volgt z.s.m..

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley v.d. Boomen, Kevin v.d. Voort, Nick de Louw, Thijs Martens, Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Justin Hoeben, Fabio Peters (86 Mark Oudshoorn), Koen de Louw en Maico Meulen.

Mierlo Hout – Bekkerveld: 1-4
Mierlo Hout heeft het goede seizoen geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Raymond Koenraadt moest een zure 1-4 nederlaag slikken tegen Bekkerveld.
Mierlo Hout begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen vijf minuten op voorsprong door een treffer van Jasper Lalisang. Bekkerveld nam halverwege de wedstrijd het initiatief en buigde de achterstand vlak voor rust om door treffers van Jop Engelen en Nigel Bougard.
Na rust ging Mierlo Hout naarstig op zoek naar de gelijkmaker en creëerde het een aantal goede kansen, maar de thuisploeg was niet gelukkig in de afwerking. Het was Bekkerveld wat in de slotfase de wedstrijd definitief besliste. Mark Willems bepaalde met twee treffers de eindstand op 1-4. Zure nederlaag voor de blauwwitten.

RVU - Oirschot Vooruit: 2-5
Oirschot Vooruit overtuigend ronde verder
Oirschot Vooruit heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. De ploeg van Roland Schuermans was met 2-5 te sterk voor de ploeg uit Meersen.

Oirschot Vooruit ging furieus van start en stond binnen het half uur al op een 0-5 voorsprong. Job van Gestel (2X), Bram van Straten, Daan Hagemeier en Joris Swaanen. Dat was tevens de ruststand. De tweede helft was een formaliteit en Oirschot Vooruit nam wat gas terug. Uiteindelijk gaf de thuisploeg de uitslag wat meer aanzien door tweemaal te scoren waardoor er na 90 minuten voetballen een 2-5 eindstand op het scorebord stond.

EVVC - Hoogeloon: 0-3
Hoogeloon eenvoudig ronde verder
De aanloop naar de wedstrijd was perfect. Heerlijk weer en zowel de Hoogeloonse als de Vinkelse supporters waren klaar voor een strijd om de 2e en 3e klasse.

De eerste echt kans was voor de blauw-witten. Een voorzet van Yannick Sol werd geschapt door Sjoerd de Laat. De keeper kon makkelijk ingrijpen. Vinkel had de eerste helft veel moeite om Hoogeloon van het doel af te houden. De tweede kans volgde snel. Een voorzet over de grond werd geschampt door spits Koen, maar was onvoldoende voor een doelpunt. Het eerste echt wapenfeit van de groen-witten werd gesmoord door Tom de Laat. Hij moest dit wel bekopen met een gele kaart. Vinkel werd daarna nog gevaarlijk door een losgelaten bal van Jesse Lamers en een lage voorzet, die Tom de Laat dit keer weg kon werken zonder kaart. Na een half uur werd Hans van der Heijden neergehaald in de 16 meter. Dit buitenkansje wist Yannick uiteraard uit te pakken, Hoogeloon op voorsprong! Niet veel later was het Yannick die een vrije trap van de zijkant voorgaf en Sjoerd de Laat die, zoals we dat vaker gezien hebben, de bal kon verlengen richting de kruising. 0 - 2 Voor Hoogeloon. Kansen volgde nog in de resterende 10 minuten, met een bal op de paal voor Koen Appels en een kopballetje van Yannick Sol. Tijd voor thee.

Vinkel kwam sterker uit de rust en creëerde mondjesmaat kansen. Een bal viel tussen keeper en verdediging, waarbij Jesse de goal klein maakte. De bal werd linksaf getikt, maar gelukkig was Tom Michielse daar om de bal weg te werken. De volgende en eigenlijk laatste kans voor Vinkel was een schot vanuit tweede lijn uit een corner. Dit schot ging met 2 meter langs de kruising af. Uit het niets ginf de nummer 2 van Vinkel fel door op de middellijn op Sjoerd de Laat. Hij kon inrukken na zijn tweede gele kaart, wat de doodsteek was voor Vinkel. Hoogeloon kon verder oprukken richting het Vinkelse doel, wat leidde tot kansen van Hans en Niels Luyten. Een afvallen voorzet na een korte corner werd bet laatste wapenfeit van de wedstrijd. Jesse vam Gerwen wist deze afvallende bal vanuit 2e lijn met een mooie wreeftrap binnen te schieten. Na een mooie 0 - 3 overwinning mag Hoogeloon zich opmaken voor de tweede ronde tegen de winnaar van Bladella 'Margriet.

Avanti’31 – PSV/av: 3-1
Seizoen voorbij voor de amateurs van PSV
PSV/av heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij Avanti’31. De ploeg van Stephan Wijlaars was duidelijk de betere ploeg maar ging met een 3-1 nederlaag onderuit.
Avanti’31 kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Rick Verbeek. Nog voor rust bracht Mike Hovestadt beide ploegen weer op gelijke hoogte. Na rust domineerde de Eindhovenaren de wedstrijd. Het creëerde voldoende kansen maar de scherpte ontbrak in de afwerking, daardoor bleef de 1-1 tussenstand lang op het scorebord staan. Waar beide ploegen dachten aan een verlenging was het de thuisploeg die twee misstapjes aan de zijde van PSV/av genadeloos afstrafte waardoor Avanti’31 een ronde verder gaat en PSV/av volgend seizoen wederom 3e klasse speelt.

Eli - Steensel: 4-1
ELI neemt eerste horde voor promotie

Op overtuigende wijze heeft ELI de eerste hindernis genomen voor promotie naar de 3e klasse. Steensel keerde met een afgetekende 4-1 nederlaag huiswaarts. Na het eerste vuurwerk buiten de lijnen waren de vele toeschouwers in de 8e minuut getuige van het eerste vuurwerk op het veld. Uit een op de rechterflank opgezette aanval werd de bal door Coen Brouwers breed gelegd naar Jaccy van den Enden. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal strak bij de 2e paal binnen, 1-0. Even later reageerde doelman Erik Swinkels attent om een snelle gelijkmaker van Steensel te voorkomen. In de 13e minuut was het opnieuw Jaccy van den Enden, die een lange bal van Erik Swinkels op waarde schatte. Zijn boogbal belandde nog op het doelnet. Dat bleek slechts uitstel voor zijn 2e treffer. Een minuut later mocht Jaccy een vrije trap nemen op 20 meter van het doel. Heel bekeken plaatste Van den Enden de bal langs de muur in het doel 2-0. ELI controleerde hierna de wedstrijd en dwong met goed veldspel Steensel terug op eigen helft. Met een sterk spelende Youri Arts als controlerende middenvelder en de aanvallende impulsen van aanvoerder Coen Brouwers creëerde ELI een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong nog verder te vergroten. De mooiste actie was in de 34 e minuut te zien; Youri Arts wipte de bal over zijn tegenstander, waarna de omhaal van Coen Brouwers bijna doel trof. Ook Bart Verkuijlen was bijna succesvol, maar de Steensel-goalie kon beide keren zijn felle schoten pareren. Steensel was in deze fase onmachtig om daar enig
doelgevaar tegenover te stellen.

Direct na rust viel de beslissing, toen Coen Brouwers aan de zijkant van het 16-metergebied onnodig werd weggeduwd. Hijzelf schoot de toegekende strafschop onberispelijk raak, 3-0. In de 56e minuut deden de bezoekers wat terug met een heel fraaie treffer. Gijs Theuws schoot de bal snoeihard binnen bij de verre kruising, 3-1. Meteen hierna kwam de 4-1 op het scorebord. Het was Youri Arts, die op aangeven van Roel Donkers scoorde. Hierna kon trainer Michael Thijs volop wisselen om enkele spelers rust te geven en andere in staat te stellen voor eigen publiek hun kunnen te tonen. Steensel kon niet meer gevaarlijk worden en had het geluk, dat Lars Teuben zijn solo afsloot met een bal tegen de paal en Jordy van den Eijnden een grote kans onbenut liet.

Spoordonkse Boys - DOSL: 1-3
Het werd een wedstrijd die wel spannend was maar beide teams lieten niet zien dat ze klaar zijn voor de derde klasse.
Voor Spoordonkse Boys was er wel een kans in de 3e min met een vrije trap die voor het doel kwam en door Bram op ‘t Hoog werd ingekopt maar er stond nog een verdediger op de doellijn die redding bracht voor DOSL. In de 6e min een fout in de achterhoede bij de Spoordonkse Boys maar de vrijstaande speler schoot de bal naast het doel. Dat was het wel voor de eerste helft waarbij de teams elkaar goed partij gaven, maar geen kans zagen om te scoren.

In de tweede helft was Spoordonk wel meteen gevaarlijk toen Roel van Nunen  zich vrij speelde maar zijn poging kon door de keeper tot corner worden verwerkt. In de 53e min een doelpoging van DOSL maar nu kon keeper Menno Kuulkers ook zijn kwaliteiten laten zien. Uit een vrije-trap voor de thuisploeg in de 56e min werd Roel van Nunen gelanceerd, en de aanvaller werd in de 16-meter ten val gebracht, penalty. Van Nuene ging zelf achter de bal staan en schiet de thuisploeg op voorsprong.

Lang bleef de 1-0 op het scorebord staan totdat DOSL in de 84e minuut alsnog de gelijkmaker scoorde door toedoen van Maikel Steegs. Deze stand bleef staan na 90 minuten voetballen wat dus een verlenging.  Al na twee minuten spelen in de verlenging kwam DOSL op voorsprong door wederom Maikel Steegs. Spoordonkse Boys gooide alles in de strijd om de gelijkmaker te forceren, maar het was DOSL dat uiteindelijk op een 1-3 voorsprong kwam door een treffer van Roel van Geldrop, wat tevens de eindtand betekende

Resia - Nieuw Woensel: 1-3
Nieuw Woensel doet goede zaken
Nieuw Woensel heeft de eerste confrontatie met het Limburgse Resia winnend afgesloten. De ploeg van Marcel van de Kamp won met 1-3.
Nieuw Woensel begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een treffer van Max Brockbernd. De thuisploeg kwam even later op gelijke hoogte. Na rust liet Nieuw Woensel zien dat over betere kwaliteiten beschikt dat de ervaren thuisploeg. Het was Louange Kinsungila die namens Nieuw Woensel de eindstand op 1-3 bepaalde. Volgende week kan Nieuw Woensel het karwei afmaken waardoor het eindelijk de vijfde klasse kan verlaten.

DEES - Were Di: 1-5
DEES krijgt harde klappen in strijd om promotie naar de vierde klasse
Na een puike 2e helft van het seizoen mag DEES gaan strijden voor promotie naar de vierde klasse. De tegenstander die het treft noemt Were Di uit Tilburg. De ploegen zijn geen onbekenden voor elkaar en hebben, voornamelijk vanwege het Were Di verleden van DEES-trainer Hans Clijssen, al meermaals tegen elkaar geoefend. De oefenpotten waren vaak enerverend en de ploegen lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Dit seizoen in de voorbereiding troffen de ploegen elkaar voor het laatst, DEES stapte toen overtuigend als winnaar van het veld, maar in een seizoen kan veel veranderen.

De aanvang van de wedstrijd werd iets uitgesteld, de lijnen waren beperkt zichtbaar en dus mocht de veldmeester nog even aan de slag. Iets over half drie was daar dan toch het eerste fluitsignaal. Beide ploegen oogde scherp, het niveau lag aardig hoog. De eerste kansen waren voor het sterkere Were Di. De ploeg raakte in de eerste 10 minuten al een keer de paal en het aluminium stond een paar minuten later opnieuw in de weg. De doelman van DEES ging onder de bal door bij een corner, maar de afvallende bal ketste van de paal. Were Di heeft het eerste kwartier de grip op het spel. De ploeg uit Tilburg zet de thuisploeg hoog onder druk en DEES voetbalt hier maar lastig onderuit. Uiteindelijk leidt de goede fase van Were Di nog tot een aardige kans voor Sam van de Hulsbeek. De linksbuiten krijgt de lange bal toegespeeld, neemt hem aan, kapt zijn tegenstander uit en schiet net over. Na het eerste kwartier pakt DEES iets meer het heft in handen en de ploegen stoten het niveau van de wedstrijd tegen elkaar omhoog. Het spel gaat op en neer en er wordt attractief voetbal gespeeld. Were Di reageert op de goede fase van DEES door vaker met een lange bal spits Jasper Campfens te zoeken en probeert zo direct te voetballen. De nummer 9 van Were Di krijgt 10 minuten voor rust een aardige kans wanneer een voorzet van de rechtsback over de verdediging van DEES in zijn voeten ploft. De doelman van DEES is op tijd uit zijn doel om Campfens de kans tot scoren te ontnemen. 5 minuten voor rust valt dan toch het eerste doelpunt. De gevaarlijkste man van het veld, Sam van de Hulsbeek, snijdt naar binnen en schiet van buiten de zestien op de paal. De handen gaan opnieuw in het haar op de bank bij Were Di, maar die kunnen even later in de lucht als Jochem de Wijer de rebound binnen schiet. Nog geen twee minuten later is het weer feest voor Were Di. De opgekomen linksback van de Tilburgers kan de bal op de achterlijn terugleggen op Campfens, die het werk alleen af hoeft te maken door de bal over de achterlijn te tikken. Ruststand 0-2.

In het begin van de tweede helft probeert DEES meteen de aansluiting te zoeken. De ploeg speelt fel en probeert Were Di vast te zetten. Na 10 minuten van aardig spel krijgt DEES de deksel op de neus. Were Di krijgt een corner en de afvallende bal valt voor Sam van de Hulsbeek. Van de Hulsbeek haalt uit en de bal streept in de onder hoek. Were Di heeft net afgetrapt als DEES dan toch iets terug doet en de spanning terug lijkt te brengen. Wilco Couwenberg passeert zijn man en steekt Floris Franssen weg. De buitenspeler levert een puike voorzet af op de doorgelopen Bart Dieker die de bal tegen de touwen werkt. Na de 1-3 blijft de wedstrijd nog lange tijd spannend en enerverend. DEES is wat opportunistischer gaan spelen om kansen te forceren en Were Di richt zich op de omschakeling. De thuisploeg krijgt enkel goede kansen om de aansluitingstreffer te maken. Een schot van Mitchell Toorop wordt gekeerd door doelman Merwin de Jongh. Dezelfde doelman gaat even later onder de bal door bij een corner maar Bart Dieker kopt de bal naast het doel. Uiteindelijk is Were Di wel effectief. De ploeg krijgt een vrije trap en Sjoert Ketelaars schiet de bal via een DEES verdediger tegen de touwen. Diep in blessuretijd lijkt Were Di het helemaal te beslissen. Een lange bal wordt richting de zestien gestuurd, doelman Tom van Mol komt maar heeft de bal niet vast. De bal landt op Max Cox en verdwijnt in het doel, eindstand 1-5.

Met deze eindstand wacht DEES een haast onmogelijke opgave op bezoek bij Were Di. De uitslag is enigszins geflatteerd. Were Di had hier wel recht op de overwinning, maar de return had spannender moeten zijn. De ploeg uit Wintelre zal 4 doelpunten goed moeten maken om een verlenging af te dwingen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en het zou niet de eerste keer zijn. Hoop houden is van belang voor de blauw-witten. Were Di zal met enorme tevredenheid naar volgende week toewerken waarin het lijfsbehoud in de vierde klasse op eigen veld over de streep kan trekken.

Irene - Molenschot: 5-1
Irene zet goede stap richting 4e klasse
Op een druk bezocht sportpark de Laat trad VV Irene aan in de eerste van twee wedstrijden tegen Molenschot voor promotie naar de 4e klasse. Het weer was goed, het veld lag er fantastisch dus een mooi affiche voor de Irene mannen. Vooraf waren de spelers middels een aantal filmpjes extra gemotiveerd om er het beste van te maken deze wedstrijd. En dat was vanaf minuut 1 te zien. Irene greep Molenschot direct bij de strot en probeerde met goed voetbal al snel het eerste doelpunt te maken. Dit resulteerde in de tiende minuut al in een goal van Rob Groenendaal, die na een goed uitgespeeld aanval op links vrij door kon lopen en de keeper met een bal in de verre hoek kansloos liet. Irene bleef hierna met goed voetbal het Molenschot erg lastig maken. Er waren meerdere goede kansen voor Irene om de score verder uit te breiden en één daarvan werd door Arthur Piasecki in de 19e minuut benut. Een gekraakt schot van 20 meter viel met een boogje over de keeper van Molenschot in de goal. Irene bleef hierna de bovenliggende partij en Molenschot kwam niet aan voetballen toe. Het was dan ook in de 40e minuut dat de alerte Rob Groenendaal, een ongelukkige terugspeelbal die via de lat terug kwam, beheerst binnen wist te tikken.

Na de thee was er een agressiever en feller spelend Molenschot dat het op die manier Irene lastig probeerde te maken. Dit was ook te zien op het veld alhoewel Yorick de Vos en Arthur Piasecki in de eerste minuten na rust twee enorm grote kansen misten. Molenschot ging veel eerder druk zetten en probeerde op die manier het voetbal bij Irene te ontregelen. Tot echt grote kansen voor Molenschot leidde dat niet. Irene ging slordig om met de ruimtes die hierdoor op het veld ontstonden. Toch was het in de 70e minuut de (voor Arthur Piasceki) ingevallen Levi van Rooij die een strakke voorzet van Rob Groenendaal bij de 2e paal hard wist binnen te schieten. Hiermee was het verzet van Molenschot gebroken en leefde ze nog even op toen ze in de 80e minuut via een terechte penalty de 4-1 op het bord wisten te zetten. Het slotakkoord was echter voor Irene. Kay van de Sande wist met een subtiel hakballetje Yorick de Vos een vrije doortocht naar de keeper te geven. Yorick wist wel raad hiermee en maakte beheerst de 5-1. In de allerlaatste minuut kreeg een speler van Molenschot nog rood voor het neerhalen van de doorgebroken Levi van Rooy, echter de vrije trap die dit opleverde ging hoog over.