Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker. Marvilde na overtuigende zege ronde verder. Unitas'59 met één doelpunt verschil naar tweede ronde.

Marvilde - Helvoirt: 5-0
'Marvilde na eenvoudige overwinning tegen Helvoirt overtuigend naar volgende ronde beker'
De poulefase van de districtsbeker is vandaag tot een einde gekomen. Na een nederlaag bij Nemelaer (0-2) in Haren en een overwinning thuis tegen Wilhelmina’26  (1-0) uit Wijk en Aalburg stond vandaag de laatste wedstrijd, thuis tegen Helvoirt op het programma. Helvoirt had 2x verloren (1-4 en 1-5) en was dus al uitgeschakeld. Nemelaer en Wilhelmina’26 hadden op zaterdag al gelijkgespeeld (2-2) wat betekende dat Marvilde aan een overwinning voldoende had om samen met Nemelaer naar de volgende ronde te gaan. Na een stroef begin bleek dat dit totaal geen probleem was en met 5-0 kwam Helvoirt er nog bijzonder genadig vanaf.

De eerste twintig minuten gingen gelijk op. Helvoirt begon sterk, kreeg kansen en Marvilde stelde daar via Twan Demin enkele afstandsschoten tegenover. Net voor het half uur leverde een verdedigende fout bij Marvilde een kans op voor Noah Geurtz van de bezoekers. Zijn schot was echter een eenvoudige prooi voor Sam van Rooij. In de tegenaanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Twan Demin terecht. Zijn schot, net buiten het strafschopgebied, smoorde in de verdediging, maar viel voor de voeten van Ferry Aerts. Ferry schoot de 1-0 in de korte hoek. Vijf minuten later had Jordan Bujitu de bal voor het inkoppen bij de 2e paal na een perfecte voorzet vanaf links van Yurjen de Jongh. Jordan kopte echter miraculeus naast de bal. In de 37e minuut viel in principe de 2-0, maar ingetikte bal van Jordan Bujitu, die over de doellijn ging, werd niet tot doelpunt gepromoveerd, omdat de scheidsrechter te ver weg stond en de grensrechter van Helvoirt wijselijk aangaf dat hij het niet gezien had. Vijf minuten voor de rust werd de score dan toch verdubbeld. Een lange bal van Robbert Born achter de verdediging van Helvoirt werd knap gecontroleerd door Twan Demin en zijn lobje over de uitgekomen doelman verdween in het lege doel, 2-0. In de laatste 2 minuten kapte Jordan Bujitu zich nog knap vrij op 8 meter van het doel, maar hij aaide de bal en dus kon de doelman de bal oprapen. Meteen hierna kopte Twan Demin op 5 meter een corner van Anwar Janssen van nog over.

In de tweede helft was Marvilde helemaal los en viel er bijna elke minuut een kans te noteren. Na twee minuten had Clint van Doorn een prima actie in huis vanaf rechts. Zijn passje op Anwar Janssen werd net binnen het strafschopgebied voorlangs geschoten. In de 50e minuut pikte Ferry Aerts de bal op 40 meter van het doel op en ging alleen richting de laatste verdediger van Helvoirt. Deze werd vakkundig het bos ingestuurd waarna zijn schot goed was voor de 3-0. Drie minuten later werd Clint van Doorn neergelegd in het strafschopgebied, maar de toegekende strafschop werd slap ingeschoten door Twan Demin, zodat de keeper redding kon brengen. Precies op het uur was het weer Clint van Doorn die Anwar Janssen midden voor het doel vrij voor de doelman zette. Weer bracht doelman Jannes Verhulst redding. Met nog een kwart wedstrijd te spelen mocht Robbert Born een vrije trap nemen rond de middenlijn iets aan de linkerkant. Zijn trap mocht geheel vrijstaand ingekopt worden door Twan Demin, 4-0. Weer 2 minuten later ging Ferry Aerts vanaf links alleen richting de doelman die de inzet kon verwerken tot hoekschop. Die werd kort genomen op Robbert Born en Robbert schoot de bal snoeihard bij de eerste paal in de kruising, 5-0. Jordan Bujitu schoot hierna nog tegen de lat, maar daarna geloofde Marvilde het wel en Helvoirt was allang klaar met deze wedstrijd.

Na drie prima wedstrijden heeft Marvilde met 6 punten, achter Nemelaer met 7 punten, dus de volgende ronde behaald. Een goed begin van het nieuwe seizoen. Komende week begint de competitie, maar is Marvilde meteen vrij, omdat Haelen vrijwillig gedegradeerd is naar de 3e klasse. Voor Marvilde begint de competitie dus pas op 3 oktober met een thuiswedstrijd tegen Hilvaria.

De Raven - Hoogeloon: 0-2
'V.V. Hoogeloon door in de beker na 0-2 winst op De Raven'
Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden in de poule gewonnen en zouden deze zondag dus gaan strijden om de winst in de poule en daarmee de volgende ronde van de KNVB beker.

Hoogeloon begon fel en dat leidde al na 1 minuut tot een grote kans. Een voorzet van Richard van den Broek kon net niet worden binnengetikt bij de tweede paal door Tom Michielse. Hoogeloon was duidelijk de bovenliggende partij en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Zo gaf Koen Appels de bal goed mee aan Richard van den Broek, maar zijn stiftje was niet goed genoeg om de keeper van De Raven te verschalken. Ook Sjoerd de Laat was vanuit een corner dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net over. Niet veel later zat de keeper van De Raven mis, maar ook Tom Michielse zag zijn kopbal over gaan. De Raven kwam er amper uit en wanneer ze wel tot een spaarzame uitval kwamen, stond de verdediging van de ploeg van Nik Bierens prima opgesteld. Hoogeloon bleef aandringen. Zo schoot Sam de Laat na een goede actie in het zijnet en kreeg Richard van den Broek een grote kans, maar zijn schot ging over. In de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Dani Liebregts gaf vanaf links goed voor en Koen Appels schoof de bal tussen de benen van de keeper door in het doel: 0-1.

De tweede helft was er eenzelfde spelbeeld, maar nu vond Hoogeloon sneller het net. Jesse van Gerwen besloot maar eens uit te halen, en zijn schot belandde prachtig in de rechterbovenhoek: 0-2. Hoogeloon deed het daarna wat rustiger aan en dat leidde een kwartier voor tijd nog voor een grote kans voor de thuisploeg, maar Twan Peters hield met een knappe redding zijn doel schoon. Tom de Laat kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de 0-3, maar zijn kopbal werd gered door de keeper. Een prima 0-2 overwinning van Hoogeloon, dat door deze overwinning eerste eindigt in de poule en dus een ronde verder gaat in het bekertoernooi.

EFC - RKSV Heeze: 2-2
'Puntendeling tussen aan elkaar gewaagde oude bekenden'
Vanaf het begin had de thuisploeg eigenlijk het beste van het spel. In de 11e minuut ontstond er wat onzekerheid in de Eerselse defensie. De doelman gleed uit en kon de bal niet goed wegwerken. Tom Derkx krulde van buiten de zestien de bal in de linkerbovenhoek: 1-0. Ondanks enkele goede kansen bleef deze stand tot de rust gehandhaafd.

Hoewel Heeze de tweede helft goed begon, was het toch de tegenstander, die scoorde. De rechtsbuiten kreeg de bal toegespeeld en met een hard schot verdween de bal over de doelman in de verre hoek: 1-1. Vijf minuten later kwam Heeze al weer op voorsprong. Mark Claassen zette met een prima pass Gijs Moerenhout vrij voor de doelman. Hij wist met een bekeken schuiver de 2-1 binnen te schieten. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers even een goede periode en dat resulteerde in de 76e minuut in de gelijkmaker. Van links werd een bal voor het doel gegooid. Uit de scrimmage die ontstond wist Ahmed Kamal Abduwahid het leer binnen te prikken voor de 2-2.

De thuisploeg probeerde, al druk zettend, de punten nog op ’t Lambrek te houden. Enkele goede kansen werden echter gemist of door de Eerselse doelman om zeep geholpen. Het gelijke spel werd door de twee teams als terecht gekwalificeerd. Ze zijn alle twee uitgeschakeld voor de verdere bekercompetitie.

Netersel - Bladella: 1-4
Veel balbezit voor de gasten en een sterke verdedigingslijn van de gastheren bepaalden het spel. Veel doelgevaar is er in de wedstrijd niet geweest. Bij Bladella was Joris Hermans de goaltjesdief met een zuivere hattrick.

Beide verenigingen brachten een fris jong team in  het veld die met enkele routiniers in hun midden de nodige ervaring konden opdoen voor de start van de competitie. Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het speelveld klein zou zijn en de spelers weinig ruimte bood. Het was in die eerste fase echt werkvoetbal. Bladella kwam wel aan de leiding doordat Thijn Schoenmakers zich vrij speelde en een voorzet kon afgeven. De attente Joris Hermans opende daaruit de score. Een vijftal minuten later was het een bijna identieke situatie. Huib Liebregts kon voorzetten en Joris Hermans kopte raak. Enkele minuten later was het alweer Joris Hermans die de 0-3 voor zijn rekening nam. Dat was het sein voor Netersel om wat meer balbezit af te dwingen. Er volgde een periode waarin de ploegen gelijkwaardig waren. De Neterselaanvallers gaven de Bladellaverdediging handenvol werk. Doelman Stan van den Berg moest twee keer goed in actie komen. Het doelpunt voor Netersel kwam echter pas direct na de rust. Invaller Roel Michiels was de gevierde man.

Het spel in de tweede helft was erg onsamenhangend en alles gebeurde in een laag tempo. Daardoor werden de verdedigers niet erg op de proef gesteld. De 1-4 viel uit een perfect genomen vrije trap door Niels Krekels die doelman Carl van der Heijden geen kans gaf. Even later was het Niels Krekels die vallend een voorzet van Jesper van Erkel hard tegen de paal joeg. Doelman Van der Heijden moest nog een keer in actie komen op een afstandschot van de ingevallen Giel van Hoof.

Even later blies de goed leidende scheidsrechter Koolen voor het einde en was het bekerprogramma te einde. Bladella gaat door naar de volgende ronde maar eerst wacht komende week de start van de competitie. Bladella gaat naar Dommelen en Netersel krijgt het Gemondse Irene op bezoek.

Beerse Boys - Uno Animo: 1-4
'Uno Animo maatje te groot voor Beerse Boys'
Hoewel de beste kansen in het eerste halfuur voor Uno Animo waren kon Beerse Boys aardig mee komen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Enkele persoonlijke fouten lagen aan de kansen van de bezoekers ten grondslag; een goede save van doelman Giovanni de Vrij voorkwam op het half uur een tegentreffer. Maar op slag van rust ging het alsnog twee keer fout: een intikker uit een hoekschop en een geplaatste bal in de verre hoek na een schot op de paal. Ook na de thee was Beerse Boys niet meteen bij de les en binnen 9 minuten was de stand 0-4. De eer werd in de 65e minuut gered door de diep gestuurde Jannes Mulders met een geplaatst laag schot; Joost Schapendonk had pech met zijn kopbal op de lat in de 89e minuut. Het beker avontuur eindigt voor Beerse Boys dus ook in dit seizoen na de poulefase.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Koen Timmermans (46. Ruud Willems); Teun Wanrooij, Bram Gooskens, Robin van Rooy; Ryan Kolsters (83. Sten Berben), Jannes Mulders, Erik Jans (57. Kevin Dieker).

Waalre - SBC: 1-4
'Waalre uit gebekerd'
Het avontuur in de beker eindigde voor Waalre in de thuiswedstrijd tegen SBC. De gasten waren in grote delen van de wedstrijd sterker en besliste de wedstrijd in de slotfase. Na in de 70e minuut op voorsprong gekomen te zijn liep de derdeklasser uit naar een duidelijke 1-4 zege.

Waalre en SBC begonnen aan de wedstrijd met evenveel punten waarbij de doelcijfers van de derde klasser SBC beduidend beter waren. Waalre moest dus winnen om door te bekeren. Het begin was nog veel belovend en na circa 10 minuten kreeg Zico van Donk een bijna niet te missen mogelijkheid toen de doelman van SBC al gepasseerd was. De SBC verdediger Jeroen Koter kon echter op de lijn staande nog redding brengen. SBC sloeg na dit schrikmoment snel toe. Joost van Heck werd weggestuurd en bleef oog in oog met doelman Bastiaan Bremer koel, 0-1. Hierna een veel sterker SBC dat de bal gemakkelijk rond liet gaan. In de buurt van het Waalre doel ontbrak vooralsnog de scherpte waardoor Waalre in de wedstrijd kon blijven. Gaandeweg kwam er ook weer ruimte voor counters en in de 27e minuut kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte toen Joost Sengers knap werk van Walid Boukou afrondde, 1-1. Hierna zakte het overwicht van SBC iets in waardoor voor rust niet meer gescoord werd.

Na rust aanvankelijk een gelijk opgaande strijd waarbij er weinig gevaar voor de doelen was. Het duurde tot de 70e minuut voordat er een beslissing geforceerd werd. Opnieuw Joost van Heck was het die SBC weer op voorsprong zette, 1-2. Deze treffer brak een beetje het verzet van Waalre en in de slotfase dreigde de ploeg nog tegen een grote nederlaag op te lopen. In de 85e minuut was het Sander van Kersbergen die nadat de paal tot tweemaal toe tegen de paal was geschoten SBC op 1-3 bracht. Drie minuten later bracht vervolgens Laszlo Vonk de eindstand op 1-4.

Na deze nu afgesloten bekercompetitie start de competitie voor Waalre. En dit gebeurt niet als te doen gebruikelijk a.s. zondag maar op donderdag 30 september 20.00 uur wanneer ZSC op bezoek komt op sportpark Hoeveland

Vianen Vooruit - Someren: 1-2
'Someren 1 bekert verder na 1-2 overwinning op Vianen Vooruit'
Op het gezellige sportpark van Vianen Vooruit won Someren verdiend van de roodwitten uit Vianen. De blauwwitten waren onbetwist de betere ploeg, maar lieten na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de slotfase scoorde de thuisclub onverwacht de aansluitingstreffer en daardoor werd het zowaar nog even spannend.

Al in de zevende minuut kwam Someren via Maico Meulen op een 0-1 voorsprong. Even later stonden de blauwwitten na een snelle uitbraak met twee aanvallers tegenover één verdediger, maar die overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld; de bal verdween naast het doel. Ook een lob van Koen de Louw leverde geen treffer op. Halverwege de eerste helft bediende Tim van den Boomen zijn teamgenoot Luc Bouwmans, die een vlammend schot los liet. Doelman Wieleman tikte de bal met een knappe redding over de lat. De 0-2 kon niet uitblijven, maar Tim van den Boomen werkte de bal rakelings naast het doel en Koen de Louw strandde op de keeper. Kort voor het rustsignaal was het dan toch raak: de goed spelende Justin Hoeben lanceerde Koen de Louw, die de Vianen-goalie deze keer wel kansloos liet.

Na rust liet het goede combinatievoetbal van de eerste helft te wensen over. Luc Bouwmans had nog wel de 0-3 op zijn schoen, maar schoot een halve meter naast het doel. Uit het niets scoorde Thijn Jans twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor Vianen Vooruit en dus ging de handrem eraf bij Someren. Koen de Louw en Luc Bouwmans hadden daarna de 1-3 op hun schoen, maar de uitblinkende Vianen-doelman hield zijn team met knappe reflexen op de been. In blessuretijd kreeg Someren nog twee mogelijkheden, maar de jeugdige invaller Luc van Berlo schoot net over het doel en een vrije trap van Justin Hoeben eindigde op dezelfde manier. Met zes punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 9-3 is Someren groepswinnaar geworden en plaatst zich samen met NWC voor de volgende ronde van de Districtsbeker.

Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen (77 Luc van Berlo), Nick de Louw, Niels Schweren, Gjalt Burger (66 Ron van Stratum), Justin Hoeben, Luc Bouwmans, Joost van der Velden (60 Max Sonnemans), Tim van den Boomen, Koen de Louw, Maico Meulen.

NWC - Venhorst: 2-0
'NWC verder in beker na moeizame zege op Venhorst'
NWC heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde in het bekertoernooi. De oranjehemden speelden een moeizame wedstrijd tegen het matige Venhorst, maar wonnen wel met 2-0.

In de eerste helft konden beide teams nauwelijks indruk maken. Binnen twee minuten raakte Jeroen van Deursen namens NWC nog wel de paal, waarna de doelman kon oprapen. Aan de overkant werd een afvallende bal bij de tweede paal gehaast over geschoten. Vervolgens vielen er weinig kansen meer te noteren en was het spelbeeld erg gezapig. Er ging meer fout dan goed op sportpark ‘t Root.

Na de pauze trok NWC het initiatief veel meer naar zich toe en was het de betere partij. Na zes minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kwam het elftal van Ruud Vermeer dan ook op voorsprong. Een schot van Daan van Gansewinkel, dat richting de verre hoek ging, werd bij de tweede paal binnengetikt door Youri van Brussel: 1-0. Vervolgens kreeg NWC meerdere mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar daar faalde de thuisploeg in. Een hachelijke situatie voor het Venhorst-doel leverde bijna de 2-0 op, maar onder meer een knal van Sander van den Eijnde werd weggebokst door de sluitpost van de bezoekers. Daarna waren het Van Deursen en Tijs van Tilburg die voor het gevaar zorgden. Eerstgenoemde legde vrij voor doel collegiaal breed op zijn aanvalspartner, maar de bal was niet zuiver waardoor de mogelijkheid strandde. Even later zag Van Deursen in zijn ooghoek Van Tilburg opnieuw vrij staan, maar nu greep de Venhorst-keeper in. Ook na een fraaie crosspass van de sterk ingevallen Martijn Ghielen lukte het van Tilburg niet om vrij voor het doel te scoren. Zijn kapwerk duurde te lang en de kans ging verloren.

Na een prima fase waarin NWC voortdurend in balbezit was en Venhorst vooral moest verdedigen, brak een mindere periode aan waarin NWC onzorgvuldiger werd. Door de minieme voorsprong geloofde Venhorst er nog in en hoefde de bal maar één keer goed te vallen, maar de hekkensluiter in de poule kwam simpelweg kwaliteit tekort om de Astenaren aan het wankelen te brengen. Bovendien had NWC de organisatie keurig op orde en gaf men niet veel weg. Pas ver in blessuretijd beslisten de oranjehemden het duel via Van Tilburg. Hij kapte naar binnen, legde aan en met een schitterende krul vond hij de kruising: 2-0. Direct daarna floot scheidsrechter Velings voor het eindsignaal en plaatste NWC zich na een moeizame wedstrijd, samen met groepswinnaar Someren voor de volgende ronde. Zondag start voor NWC de competitie met een uitwedstrijd tegen Hilvaria in Hilvarenbeek.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (73’ Jules Geenen), Leon van den Bosch (73’ Damon Claessens), Martijn Henst, Daan Hendrix (46’ Douwe Hurkmans), Daan van Gansewinkel, Youri van Brussel (73’ Robin Rijnders), Mark Bosch (46’ Martijn Ghielen), Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg.

Bergeijk - Unitas'59: 2-0
In de laatste poule-bekerwedstrijd heeft Bergeijk een verdiende overwinning behaald omdat het beter omging met de kansen dan derdeklasser Unitas’59, dat ondanks de nederlaag -met een doelpunt meer dan Tongelre- op doelsaldo door mag naar de volgende ronde.

Gedurende de eerste helft bouwde Unitas’59 een overwicht op zonder veel kansen te krijgen. Bergeijk was met counters ook niet succesvol. Ruststand 0-0. Vlak na rust was Unitas’59 een paar keer gevaarlijk voor het Bergeijk-doel maar met enig kunst en vliegwerk kon een doelpunt voor de bezoekers voorkomen worden. Een snelle tegenaanval in de 67e minuut bracht Bergeijk zelfs de voorsprong. Piet Michielse ontsnapte aan zijn directe tegenstander en passeerde ook de keeper (1-0). Unitas’59 ging  nu furieus in de aanval maar de Bergeijkse defensie -met aan het hoofd keeper Daan Bauhaus- gaf geen krimp meer. Een counter via de snelle Colin Bergmans leverde zelfs het 2e doelpunt voor Bergeijk op in de 86 e minuut.

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus, Jop Lavrijsen, Jop van Veldhoven, Ruud Willems, Bram Bax  Gijs Jansen, Piet Michielse, Stijn Cuijpers , Colin Bergmans  Ward Cox en  Tom Huijzers (invallers: Robin Bax, Tijs van de Laar, Tygo vd Putte en Jari Kok).

DVS - Riethoven: 3-2
'DVS door in het bekertoernooi'
In het bekerprogramma stond de laatste poule wedstrijd tegen Riethoven op het programma. Na twee wedstrijden hadden D.V.S., Dommelen en Dosko ’32 ieder 3 punten verzameld. In de poules voor teams die uitkomen in de 3e t/m 5e klasse gaat maar 1 team door in het bekertoernooi. De laatste speelronde moest dan ook uitkomst brengen wie er door zou gaan.

D.V.S. mistte drie potentiële basisspeler met de afwezige Joery van Breemen en Wester Wester. Daarnaast moest aanvoerder Rutger Roza plaats nemen op de reserve bank. Desondanks startte D.V.S. sterk en liet duidelijk zien dat zij graag door wilde gaan in de beker. Met veel druk naar voren en goed combinatievoetbal brachten ze de verdediging van Riethoven verschillende keren in de problemen. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook na enkele minuten voetballen. Op rechts maakte David da Silva een mooie individuele actie en zijn voorzet werd slecht weggewerkt en er ontstond een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk werd de inzet van Remo van Beuningen voor de lijn weggewerkt. D.V.S. bleef de bepalende partij en dit leidde in de 19de minuut tot de 1-0. Aan de linkerkant werd Roel de Greef de ruimte ingestuurd en zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Dries Kreijns. Zijn inzet kwam tegen de paal en de bal rolde over de doellijn. Jasper Jakobs was als eerste bij de bal en had geen enkele moeite om de bal over de doellijn te werken. Kort daarna ontstond wederom een grote kans . Op het middenveld ontving Jasper Jakobs de bal en door middel van een ouderwets wippertje bereikte hij de geheel vrijstaande David Da Silva. Zijn lob over keeper Bazelmans ging net langs de buitenkant van de paal. In de 29ste minuut was Riethoven voor de eerste keer gevaarlijk.  Bij het uitverdedigen vanuit de achterhoede van D.V.S. kwam de bal op het middenveld terecht bij aanvoerder Tops. Hij kon ongehinderd oprukken en speelde Michiel Mennen aan die vrij voor de keeper Konstantinos Triantos kon opduiken. Zijn schot ging echter langs de goal. D.V.S. was gewaarschuwd en kort daarna moest de D.V.S. goalie opnieuw handelend optreden.  Aan de rechterkant kwam Michiel Mennen vrij voor de goal maar zijn schot werd recht op de keeper geschoten. Uit de tegenaanval kon D.V.S. de 2-0 scoren. Sam Senders ontving de bal aan de rechterkant en stuurde Dries Kreijns de diepte in. Deze behield op de achterlijn goed het overzicht en legde de bal op de zestien meter goed terug op de meegelopen Sam Senders. Deze draaide zich mooi vrij en krulde de bal met zijn linkervoet in de lange hoek. Riethoven probeerde vooral gevaarlijk te zijn door lange bal achter de verdediging van de thuisclub te leggen. Net voor rust leverde dat bijna de aansluitingstreffer op. Met een lange bal werd Michiel Mennen aan het werk gezet. Zijn lob over de keeper verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor ging D.V.S. met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust liet Riethoven zien dat ze niet naar Aalst waren gekomen  voor een nederlaag. In de eerste 15 minuten van de tweede helft was er veel strijd. Deze speelde zich vaak af op het middenveld maar ondanks dat de gasten daar vaak de overhand hadden konden ze in de periode niet echt gevaarlijk worden. Na 20 minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de ingevallen Rutger Roza. Deze schoot uit de draai en de keeper van Riethoven kon maar net met de voet redding brengen.  Riethoven bleef aandringen en was dicht bij de aansluitingstreffer. Aan de linkerkant werd een korte hoekschop genomen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sander Snellens op de lat. Kort daarna liep de thuisploeg toch tegen de aansluitingstreffer aan. Koen Donkers werd door het hart van de defensie weggestuurd en rondde beheerst af: 2-1. In de 78ste  kon D.V.S. de voorsprong een beetje gelukkig weer uitbouwen naar 2 doelpunten. Aan de rechterkant werd Roel de Greef met een lange bal weggestuurd. Hij hield knap 2 verdedigers van zich af en zijn voorzet werd verkeerd verwerkt door één van de verdedigers. De bal belandde voor de voeten van David Da Silva en zijn inzet ging via de keeper in het doel. Riethoven zette nog een keer aan en zorgde nog voor enkele gevaarlijke situaties voor de goal van thuisploeg.   Net voor het einde werd de inzet van de gasten nog beloond.  Aan de rechterkant werd Joey van Otten weggestuurd en op zijn schot had Triantos Konstadinos geen verweer en de bal verdween onder in het doel. Kort daarna floot scheidsrechter Cor Dirkx voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd werd bekend dat het Dommelen niet was gelukt om van Dosko ’32 te winnen. Hierdoor was D.V.S. eerste in de poule geworden en gaan ze door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Komende zondag begint de competitie. D.V.S. speelt dan om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Mariahout.

Nieuw Woensel - Vessem: 1-3
Al direct in de tweede minuut kwam Nieuw Woensel op voorsprong door een eigen doelpunt van de Vessem verdediging. Het verdere verloop van de eerste helft was zeer rommelig en van verzorgd voetbal geen sprake. In de tweede helft zorgde Vessem voor meer druk. De 1-1 kwam al vrij snel op het scorebord. Na diverse pogingen achter elkaar schoot Jaap van Diessen in het doel. Daarna was het Rens Heuvel die op aangeven van Pieter van Rooy binnenschoot. De 1 - 3 eindstand kwam van de voet van Thomas Maas die de bal onbedoeld direct in het doel zag, vanuit een vrije trap.

De Weebosch - DEES: 4-4
'De Weebosch en VV DEES zorgen voor vuurwerk en doelpuntenregen'
De derde en laatste wedstrijd in de beker voor de Weebosch en VV Dees werd gespeeld op sportpark ’t voortje in De Weebosch. Een zonnige dag, een mooie grasmat en 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn is meestal een goede combinatie voor 90 minuten vermakelijk voetbal. Dat was dit keer zeker niet anders. Er vielen maar liefst tien doelpunten, hoewel 2 afgekeurd, en beide ploegen gingen een stevig duel niet uit de weg.

Na krap tien minuten voetballen weet Dees gevaarlijk te worden. De ploeg voetbalt goed onder de hoge druk van de Weebosch uit en schakelt snel om. Rhoan van Dooren geeft een hoge diepe bal op spits Mitchell Smits, deze laat de bal lopen en zet hiermee de defensie van de Weebosch op het verkeerde been. Bas Veldman wordt over het hoofd gezien en kan de bal achterin oppikken en langs de doelman binnen schieten voor de 0-1. Het eerste kwartier komt het meeste gevaar uit lange ballen en standaard situaties, er wordt aan beide kanten niet echt iets gecreëerd. De Weebosch buitenspeler Sjors de Backer besluit dan maar eens op avontuur te gaan, passeert zijn man en steekt Jeroen Mattheeuwse 1 op 1 met de keeper. De spits krijgt de bal niet langs de keeper, maar de bal wordt snel weer veroverd hard voorgegeven en dan kan Jeroen Mattheeuwse de bal wel tegen de netten krijgen. Hij lijkt de smaak te pakken te hebben, want de aftrap is net genomen en door druk op de Dees defensie ziet Jeroen Mattheeuwse de kans om weer oog in oog met de keeper te komen. Hij houdt zijn hoofd koel en prikt de bal in de rechter onderhoek. Ondanks twee goals in snelle successie zakt Dees de moet niet in de schoenen, ze pikken de draad weer op en creëren enkele kansen. Ook de Weebosch komt er af en toe gevaarlijk uit. Beide ploegen weten de keeper te verschalken, maar zien ook beide de goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Met 2-1 de kleedkamers opzoeken zou je zeggen, toch weet Dees 5 minuten voor rust nog een keer het net te vinden. Een vrijetrap aan de rechterkant van de zestien wordt door Tom Segers bij de tweede paal langs de keeper gekruld wat leid tot een 2-2 ruststand.

Dees lijkt sterk uit de kleedkamers te komen en pakt na rust het heft in handen. Rhoan van Dooren weet na een assist nu ook een goal op zijn naam te zetten. Hij krijgt de bal rand zestien toegespeeld en schuift de bal strak in de korte hoek langs de doelman. De voorsprong stilt de honger van Dees niet, ze proberen kansen te creëren en worden soms ook gevaarlijk. De Weebosch gaat ook niet bij de pakken neerzitten en zoeken de ruimte achter de Dees defensie. Het is uiteindelijk opnieuw Jeroen Mattheeuwse die voor dreiging zorgt. In de zestien draait de spits knap open en schiet de bal verdekt onder de keeper door 3-3. Voor Dees lijkt een gelijkspel niet acceptabel en de blauw-witten uit Wintelre zetten de thuisploeg nog een keer onder druk. Dees krijgt kansen, maar het is uiteindelijk de Weebosch dat toeslaat. Sjors de Backer heeft zich tot dan nog niet op het scorebord gezet, maar brengt daar op mooie wijze verandering in. Hij passeert zijn tegenstander zoekt de ruimte en schiet de bal in de korte hoek in het dak van het doel. Met nog zo’n 5 minuten te spelen lijkt de Weebosch hier deze kraker te gaan winnen. Uiteindelijk volgt er nog 1 doelpunt. Een ouderwetse scrimmage, eentje die perfect paste bij een wedstrijd als deze, zorgt uiteindelijk voor een zinderende ontknoping. Dees krijgt de bal niet in het doel en de Weebosch krijgt de bal niet weg, de bal stuit op en Tijn Loeffen kopt de bal tegen de touwen. Een vermakelijke en zeer veelbewogen wedstrijd wordt uiteindelijk na 90 minuten tot halt geroepen met een 4-4 eindstand. De scheidsrechter schijnt echter de buitenspelgoals toch in zijn boekje te hebben gezet, want bij het invullen van de uitslag kregen beide ploegen nog een doelpunt cadeau, wat leidt tot een officiele uitslag van 5-5. De uitslag was voor beide ploegen niet van belang aangezien ze beide niet meer door konden in de beker. De ploegen konden de humor van dit administratieve foutje wel inzien en sluiten de beker uiteindelijk af met een lach.

Peter de Louw
20 september 11:21
Een klein foutje bij het verslag van DVS. De wedstrijd van komende zondag in Mariahout wordt niet gespeeld om 14.30u maar begint al om 14.00uur