Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker: Hoogloon verrast De Valk. Someren langs eersteklasser Venlosche Boys

Hoogeloon een ronde verder in bekertoernooi na winst op De Valk
Aan het begin van dit seizoen wist V.V. Hoogeloon drie maal te winnen in de poulefase van de KNVB beker, waardoor het afgelopen zondag in de tweede ronde van deze beker mocht aantreden tegen 2e klasser De Valk.

Hoogeloon begon goed aan de wedstrijd. Na een goede aanval via links kwam de bal via Koen Appels bij Hans van der Heijden die twee kansen kreeg om te scoren, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Valkenswaardse keeper. Ook Niels Luyten kreeg een goede kans, maar zijn kopbal vanuit een corner werd ook gered door de keeper. Na een kwartier kwam De Valk wat beter in het spel en kreeg ook zij de eerste grote kans, maar ook aan deze zijde was keeper Twan Peeters een sta in de weg. Daarna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. Zo kopte Niels Luyten vanuit een vrije trap van Yannick Sol over en kwam Twan Peters goed uit in een één op één situatie. Zo leek het dat we gingen rustten met een 0-0 stand, maar daar was buiten Koen Appels gerekend. De Hoogeloonse spits zette de thuisploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong.

De Valk kwam na rust goed uit de kleedkamer en via een goede aanval over links schoot Joost Thomassen op goal. Zijn schot werd nog aangeraakt door Tom de Laat, waardoor Twan Peters kansloos was: 1-1. Hans van der Heijden kreeg direct daarna een grote kans om Hoogeloon weer op voorsprong te zetten, maar hij kreeg hem van dichtbij niet langs de keeper. In de volgende aanval waren de bezoekers dan weer dichtbij een voorsprong, maar een schot op goal kon op de doellijn nog net gekeerd worden door Rik Michielse. Na een uur spelen kwam Hoogeloon dan toch op voorsprong. Tom Michielse kreeg de bal aangespeeld en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Niet veel later kwam Hoogeloon opnieuw goed door over rechts via Koen Appels, die met een goede voorzet Niels Luyten in staat stelde om de 3-1 binnen te tikken. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor De Valk. Sjoerd de Laat passeerde knap twee tegenstanders en was niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal af aan Niels Luyten die zo zijn tweede van de middag en de vierde van Hoogeloon binnen kon schieten. Hierna was het verzet van De Valk gebroken. De bezoekers probeerde nog wel wat terug te doen, maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. Dankzij deze overwinning gaat Hoogeloon een ronde verder in het bekertoernooi.

Reusel Sport door in de beker na makkelijke overwinning op DVS
Nadat de poulefase van de bekerstrijd met 9 uit 3 makkelijk werd gewonnen stond voor de geelzwarten als volgende bekertreffen een uitwedstrijd tegen DVS uit Aalst-Waalre op het programma. Het werd een makkelijke middag voor Reusel Sport/CoTrans tegen deze 4de klasser. Vooral in de eerste helft werd de thuisploeg volledig overspeeld door de jonge Reuselse ploeg.

Kansen bij de vleet kwamen voorbij in die eerste helft. Daaruit wist spits Dirk de Koning tweemaal te scoren. Op zich een schrale afspiegeling van het werkelijke aantal kansen. Met de 0-2 brak de ruststand aan. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. Maar doelpunten bleven opnieuw uit. Uit de vele kansen die Reusel Sport/CoTrans zich verschafte wist alleen Wout Vosters nog een keer het net te vinden. Dat doelpunt kon pas in de 75e minuut worden bijgeschreven. Het was wel een prachtig afstandsschot overigens. Met 0-3 vond men het wel welletjes. De volgende bekerronde, waarvoor later deze week de loting volgt, is gehaald. Ondanks een gemakkelijke middag toch opnieuw weer een succesje dat kan worden bijgeschreven.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Dommelen op het programma. Na het nipte 1-2 verlies tegen Bladella kan dat de 4e overwinning op rij worden voor Niels en zijn stafleden. Dommelen uit is voor Reusel echter al nooit een makkelijke wedstrijd. Bovendien hebben zij maar 2 puntjes minder. Die zullen dus gebrand zijn om de punten op ‘t Heike te houden. En van de supporters moeten onze jongens het dit keer ook niet hebben: die mogen er door Corona niet zijn.

Reusel Sport/CoTrans 2 had een vrij weekend en gaat zondag op visite bij Beerse Boys 2 die met twee winstpartijen en een gelijkspel op plek 10 bivakkeren. Het tweede maakte met 2 nederlagen een valse start. In de 4 daarop volgende wedstrijden werd echter niet meer verloren. Met 10 punten vinden we de jongens van Ferry Jansen en Stefan Bogaars terug op een mooie vijfde plaats. Vijf punten achter de nummer 1; het bijna ongenaakbare Best Vooruit 2 waar de competitie met dik verlies tegen werd geopend. Maar met maar 2 punten minder dan de nummer 2 (Emplina 2) en 3 (Helvoirt 2). Terwijl op plaats vier Den Dungen 2 is te vinden met nog maar 1 puntje meer, maar ook een wedstrijd meer. Opnieuw winnen zondag op De Klep zou de reeks dus nog fraaier maken.

DOSL - Bladella: 2-4
Tegen een verdedigend ingesteld DOSL behaalde de Schippersmannen een duidelijke en verdiende 2-4 zege. Bladella bekert door.

Trainer Jurgen Elbers begon met Lars van de Put, Kelvin van Lierop Tom Maas en Bart de Jong in de basisopstelling. Na rust kwamen daar nog bij Cas Vosters, Noud Oostdijk en Jorn Kox. Er was rust voor  de basisspelers Stan van den Berg, Geert van Overbeek en Joris Hermans terwijl Zen van Sambeeck een helft speelde.

Vanaf het begin was Bladella veelvuldig in balbezit. De gastheren uit Leende hielden veel mensen in de achterste linie waardoor er voor de Bladellavoorwaartsen weinig speelruimte was. Toch kon Niels Krekels de 0-1 scoren maar met de eerst echte aanval van DOSL was de stand alweer gelijk. Uit een corner scoorde Tom Maas koppend de 1-2. Niels Krekels zorgde door middel van een strafschop voor de 1-3 ruststand.

Na rust was Bladella nog nadrukkelijker in balbezit. Daaruit kwam de 1-4 tot stand van de voet van Anel Selimovic. DOSL kon via een strafschop nog iets terugdoen maar verder dan dat kwam men niet. Een duidelijke en verdiende 2-4 zege voor Bladella.

Excellent - NWC: 3-3 (NWC door na stafschoppen)
NWC bekert verder na strafschoppenwinst op Excellent

Oploo – Derdeklasser Excellent en tweedeklasser NWC maakten er op een leeg sportpark Het Domein een ware bekerstrijd van. De bezoekers stevenden af op een verdiende overwinning, maar diep in blessuretijd kwam Excellent weer langszij: 3-3. Via strafschoppen trokken de manschappen van Mario Verlijsdonk aan het langste eind: 5-6.

De winst in Oploo leverde blije gezichten op in het NWC-kamp. De laatste weken vielen de resultaten en het spel tegen en daarom zetten coach Verlijsdonk en zijn staf de ploeg deze week flink op scherp. Vanmiddag leverde een zich herpakkend NWC een behoorlijke partij af tegen de moedige derde klasse D-koploper, die zeer goed omsprong met de kansen en zich niet zomaar aan de kant liet zetten.

De eerste mogelijkheid was voor de gasten, via middenvelder Mark Bosch. Zijn kopbal ging over uit een getoucheerde voorzet van Menno Janssen. Al in de vijfde minuut moest NWC echter alweer een tegentreffer slikken, toen Daan Verberk bij de tweede paal via het hoofd van NWC-captain Martijn Henst raak schoot: 1-0. Wat volgde waren enkele moeizame minuten, waarin Excellent zelfs op 2-0 had kunnen komen maar NWC enkele keren ontsnapte. Kansen waren er vervolgens wel voor de Astense equipe, die dreigend werden via een krul van Arne van Geffen en een kopbal van Leon van den Bosch die beide niets opleverden. De beste mogelijkheid kreeg NWC na een half uur spelen, toen Youri van Brussel een te korte terugspeelbal onderschepte en vervolgens ook goalie Noud van der Stoel omspeelde, maar de sluitpost was net op tijd terug om de poging van de uit evenwicht geraakte Van Brussel te pareren. Gaandeweg het eerste bedrijf had NWC veelvuldig balbezit en werd er steeds meer druk uitgeoefend op de thuisclub, die in minuut 37 de gelijkmaker incasseerde. Jeroen van Deursen werd na een individuele actie neergelegd in het zestienmetergebied, waarna scheidsrechter Schelsema naar de stip wees. Van Geffen ging koeltjes om met de buitenkans en zette de 1-1 op zijn naam. De gasten speelden heel behoorlijk, maar hadden het niet gemakkelijk op het zompige hoofdveld in Oploo.

Na rust was NWC opnieuw de dominerende partij, maar moest men waken voor de snelle tegenaanvallen van Excellent, dat regelmatig teveel bewegingsruimte kreeg van een verder heel behoorlijk voetballend NWC. Mogelijkheden waren er voldoende. Zo kwam Ruud Leenen een teenlengte tekort om bij de tweede paal een wippertje van Van Deursen binnen te werken en plofte een vrije trap van de weer herstelde invaller Tijs van Tilburg bijna binnen via de vuisten van Van der Stoel. Toch lukte het NWC niet om de voorsprong te grijpen en viel in minuut zestig zelfs de 2-1 voor Excellent. Wederom braken de oranje-zwarten gevaarlijk door en kreeg Timo Cornelissen zelfs vrije doortocht richting het Astense doel, waarna hij keeper Gijs Brüsewitz verschalkte: 2-1. Het betekende overigens wel het laatste wapenfeit van de Oploose spits, die tijdens het juichen een hamstringblessure opliep en moest worden gewisseld. NWC bleef van zich afbijten en zag dat een streep van Martijn Ghielen uit de hoek werd geranseld door Van der Stoel. Meer geluk had Van Deursen vervolgens. Vanaf de binnenkant dribbelde de aanvaller naar links, snelde langs meerdere opponenten en met een subtiele voetbeweging zorgde hij voor de terechte gelijkmaker: 2-2.

In de slotfase liet de in het veld gekomen Robin Rijnders van zich horen. Eerst stompte Van der Stoel een vrije trap van verre afstand, genomen door de ingevallen middenvelder, uit de kruising maar kort daarna capituleerde de doelman alsnog toen NWC-verdediger Leon van den Bosch een voorzet van Rijnders binnenkopte: 2-3. De leuke bekerclash naderde het einde en NWC leek de volgende ronde binnen te hebben. Totdat diep in blessuretijd een foutje van Brüsewitz, die de bal niet voldoende kon wegstompen uit een laatste alles-of-niets-vrije trap van Excellent, werd afgestraft. Mark Thomassen, die kort daarvoor de aanvoerdersband had overgenomen van Teun Verberk, knalde de 3-3 tegen de touwen en dus mochten beide elftallen gaan aanleggen vanaf de strafschopstip. Daarin werd Brüsewitz de held van de bezoekers. Hij pakte de penalty’s van Thijn Cornelissen en de laatste van Benny Lenkens, nadat aan Astense kant alleen Damon Claessens had gemist. NWC won derhalve met 5-6 via strafschoppen en gaat verdiend verder in het bekertoernooi, maar minstens zo belangrijk is dat het aan instelling en werklust vanmiddag zeker niet ontbrak. Nu nog de gemakkelijk weggegeven tegendoelpunten in de toekomst zien te voorkomen en dan moet NWC weer meer punten gaan pakken. Zondag nemen de oranjehemden het op een leeg sportpark ’t Root op tegen nummer vijf Mierlo-Hout.

Venlosche Boys - SV Someren: 0-1
Gehavend Someren verslaat eersteklasser Venlosche Boys

Venlo -  Het gemankeerde Someren, waar zes basisspelers met blessures ontbraken, boekte een knappe bekeroverwinning bij eersteklasser Venlosche Boys. De 0-1 winst was zwaarbevochten en werd behaald op karakter en dankzij twee uitstekende doelmannen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Someren, maar Koen de Louw zag zijn inzet stranden op de vuisten van doelman Sem Custers, de oud-prof van VVV en NAC. Daarna was het de thuisploeg die de overhand kreeg en enkele keren gevaarlijk werd. In de tiende minuut  werd een doelpunt van de Limburgers afgekeurd wegens buitenspel en vijf minuten later wist Someren-doelman Sil Joosten met goed ingrijpen tot tweemaal toe een doelpunt te voorkomen. Ook daarna bleef de thuisclub dreigender en Someren moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Vijf minuten voor rust kwamen de Somerenaren tegen de verhouding in op voorsprong. Luc Bouwmans speelde eerst zijn directe tegenstander knap uit en verschalkte daarna de Venlo-doelman, 0-1.

In de rust bleef Sil Joosten met pijnklachten achter in het kleedlokaal. Kevin Aben, de doelman van O19-1, verving hem. Someren kwam goed uit de startblokken en kreeg via Maico Meulen een dot van een kans, maar Custers bracht redding. Ook een laag schot van Wesley van den Boomen werd goed gepakt door de Limburgse doelman.

Bob Hoveling van de thuisclub was dichtbij een tegentreffer toen hij plotseling vrij voor Kevin Aben opdook. De jonge invaller-doelman pareerde de inzet voortreffelijk en voorkwam even later ook een doelpunt van aanvoerder Hendriks, door snel uit te komen en zich voor de bal te werpen. De thuisclub bleef jagen op de gelijkmaker en Someren loerde op de counter. Uit een van die tegenaanvallen scoorde Koen de Louw nog bijna de 0-2. Venlosche Boys bleef zoeken naar een doelpunt via snelle combinaties door het centrum, maar de verdedigers van Someren bleven overeind.

Gescoord werd er niet meer en dus is SV Someren doorgedrongen tot de vierde ronde van de Districtsbeker. In december is Olympia’18 uit Boxmeer de volgende tegenstander.