Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker. Bergeijk verrast Bladella, RPC maatje te groot in burenstrijd.

Bergeijk – Bladella: 2-1
RKVV Bergeijk heeft zich in deze 1e bekerwedstrijd goed laten zien door de overwinning op 3e klasser Bladella. Een verdiende overwinning die voornamelijk behaald werd door een goede 2e helft..

Bladella had in de 1e helft een licht speloverwicht. Na enkele goede kansen werd er door de gasten gescoord uit een vrije trap die Anel Selimovic binnenschoot waarbij Bergeijk-keeper Daan Bauhaus volledig misgreep, 0-1. Na rust herstelde Bergeijk zich goed en bracht Bladella in de verlegenheid. Bergeijk ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en deze viel na een goed half uur in de tweede helft. Deze keer werd een vrije trap voor Bergeijk binnengeschoten door Stijn Cuypers, 1-1.
Bergeijk wilde meer en ging dan ook uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Tien minuten voor tijd besliste Robin Vinckj de wedstrijd. Hij rondde een goede voorzet van Gijs Jansen prima af, 2-1.

RPC – Tivoli: 11-2
De eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen was een onderonsje tussen de beide buurverenigingen op sportpark De Heihoef.

De supporters van Tivoli zorgden met oranje fakkels voor een heuse sfeeractie voor de wedstrijd, maar toen de oranje rook eenmaal was opgetrokken scoorde RPC via Luc van den Hoff al vrij snel de 1-0. Daarna liep de score snel op. Patrick Philipart, Emiel van der Steen en op slag van rust Rick Wijnen, zorgde voor een ruime 4-0 ruststand.
Na rust was de tussenstand al na vijf minuten vergroot naar 6-0 door doelpunten van Rik Strijbosch en Rick Wijnen (de laatste uit een strafschop). Daarna nam RPC wat gas terug en Tivoli maakte daar optimaal gebruik van. De oranjezwarten brachten de stand terug naar 6-2.  Daarna was het RPC wat in het laatste half uur van de wedstrijd weer het heft in handen nam.  Door treffers van wederom Luc van den Hoff, Rik Strijbosch, Rick Wijnen (zijn 3e ) en 2 treffers van Bram Roosendaal liep de thuisploeg uit naar een 11 – 2 eindstand.

Lindenheuvel/Heidebloem - Marvilde: 1-3
'Twan Demin bezorgt Marvilde met hattrick overwinning bij Lindenheuvel'
Het vrijblijvende deel van de voorbereiding is voorbij voor de amateurvoetballers. Voor Marvilde betekent dat, dat de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker op de rol staat, uit bij Lindenheuvel/Heidebloem in Geleen. Lindenheuvel speelt net als Marvilde in de tweede klasse. Het spel was, zeker in de tweede helft, niet altijd even goed, maar uiteindelijk ging Marvilde met een, over 90 minuten gezien, verdiende overwinning terug naar Veldhoven. Grote man was Twan Demin die alle doelpunten voor zijn rekening nam in de met 1-3 gewonnen wedstrijd.

Op een lastig te bespelen veld, het gras was minimaal één cm te lang, was Marvilde gedurende de eerste helft bijna nagenoeg alleen maar in de aanval. Lindenheuvel hing achterover en wachtte op een enkele mogelijkheid om te counteren. Marvilde was vooral over de rechterkant een aantal keren gevaarlijk, maar telkens kwam de voorzet net niet bij de spitsen terecht. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft ging de strijd meer gelijk op. De thuisploeg wilde ineens ook aanvallen, maar de eerste grote kans was voor Marvilde. Acht minuten na de rust gaf Clint van Doorn de bal vanaf de rechterkant voor en Twan Demin schoot deze vanaf 13 meter midden voor het doel in de kruising. Gezien de eerste helft leek Marvilde hiermee de wedstrijd al te beslissen, maar niets was minder waar. Drie minuten later mocht Marchello Paterek vanaf de rechterkant alleen richting Sam van Rooij gaan en hij plaatste de bal rustig onder de Marvilde-doelman in het doel, 1-1. Hierna werd het spelbeeld erg onrustig. Geen van de teams kon het heft in handen nemen. Een kwartier voor het einde leverde een duw in de rug bij Twan Demin een vrije trap op 22 meter iets links van de as op. Twan plaatste deze prima over de muur net naast de paal in het doel, 1-2. Met deze stand bleef de strijd spannend, zonder dat de thuisploeg tot grote kansen kwam, maar Marvilde vond nog altijd niet de rust om de wedstrijd echt in het slot te gooien. De beslissing kwam pas in de 90e minuut toen Sander Megens vanuit een ingooi aangespeeld werd, goed wegdraaide en vanaf de achterlijn aan de rechterkant de bal terug gaf. Twan Demin nam deze net binnen het strafschopgebied aan en na een korte dribbel zorgde hij voor de 1-3 met een schot tussen een aantal verdedigers door.
De eerste proeve van bekwaamheid is goed afgelegd door Marvilde, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Eerste bekerwedstrijd DVS een waar spektakelstuk.
In de bekercompetitie is D.V.S. ingedeeld bij Vlijmense Boys (3e klasse), RPC (3e klasse) en Tivoli (4e klasse). Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma. Een moeilijk uitwedstrijd tegen een team dat bij het stilleggen van de competitie op een tweede plaats was geëindigd. In het eerste kwartier liet D.V.S. zien geen ontzag te hebben voor de tegenstander. In de 4e minuut wist keeper Job Linsen met een verre uittrap de verdediging van Vlijmense Boys te verrassen. Rob Vebruggen wist in balbezit te komen en leek op de doelman af te gaan. Met een uiterste inspanning wist de verdediging hun fout te herstellen. Enkele minuten later kwam D.V.S. op voorsprong. Jeffrey Weiss kwam aan de rechterkant in buitenspel positie aan de bal. De assistent scheidsrechter vlagde echter niet en de goede leidende scheidsrechter liet door spelen. Jeffrey bracht de bal strak voor de goal en deze werd bij de tweede paal binnen geschoten door Roel de Greef. In de 13e minuut was er wederom een goede aanval over de rechterkant. Stan van der Heijden wist met een strakke bal bij de tweede paal Brent Hoekman te bereiken. Deze had helaas teveel tijd nodig om de bal te controleren en de verdediging wist goed in te grijpen. Na het eerste kwartier leek Vlijmens Boys wakker te worden en was het gedaan met de aanvallende aspiraties van de gasten. D.V.S. leed veel balverlies in de opbouw en ook het middenveld werd vaak overlopen. In de 18e minuut was er de eerste waarschuwing. Aan de rechterkant wist de rechtsbuiten goed door te komen en zijn strakke voorzet werd echter door de spits maar net gemist. De bal werd bij de tweede paal opgepikt en het daaruit volgende schot, belandde op de paal. Vlijmense Boys bleef de druk op het doel van D.V.S. opvoeren en in de 28ste minuut leidde dit tot de terechte gelijkmaker. De bal werd hoog in het zestien meter gebied gebracht en twee verdedigers liepen elkaar in de weg waardoor de bal niet adequaat werd weggewerkt. De bal viel voor de voeten van de geheel vrijstaande Nick Peijnenburg. Hij wist de bal probleemloos binnen te schieten. Ook na de gelijkmaker bleef Vlijmense Boys de bovenliggende ploeg maar zij kwamen ook niet verder dan enkele onnauwkeurige schoten richting de goal. Net voor rust kwam de thuisploeg toch op een voorsprong. Aan de rechterkant wist Jerre Geerts op snelheid Tim Quinten uit te spelen. Met een diagonale schuiver liet hij Job Linsen geheel kansloos. Voor rust gebeurde er verder niets meer en daardoor ging D.V.S. met een achterstand de rust in.

Trainer Sander Bosch bracht in de tweede helft twee verse krachten Dries Kreijns en Jasper Jakobs kwamen voor Lars Mobach en Brent Hoekman. In de eerste minuten van de tweede helft werd het spel van D.V.S. weer wat verzorgder en werd er minder balverlies geleden op het middenveld. In de 56ste minuut werd het echter 3-1. Van de rechterkant werd de bal voor de goal gebracht en deze kwam terecht bij de volledig vrijstaande Orhan Kaya. Met een knappe volley wist hij de bal binnen te schieten. De wedstrijd leek beslist maar D.V.S. wilde zich niet zo maar gewonnen geven. Dit leidde in de 61ste minuut tot de aansluitingstreffer. D.V.S. kreeg aan de rechterkant rond de zestien een vrije trap te nemen. Shane Lawlor en Jasper Jakobs gingen samen achter de bal staan. Waar iedereen verwachtte dat de bal voor de goal gebracht zou worden, werd de bal breed gelegd op Jasper. Het strakke schot verdween via de onderkant van de lat achter de doelman van Vlijmense Boys. De ploeg van Sander Bosch richtte zich op en geloofde weer in hun kansen. In 78ste minuut werd er een voorzet van de linkerkant bij de tweede paal neergelegd. De ingevallen Wester Wester liet zien wat zijn specialiteit is. Hij wist met een goede kopbal net langs de paal de 3-3 op het scorebord te brengen. D.V.S. kreeg er vertrouwen in dat er vanmiddag nog meer te halen was. Deze strijdlust werd in de 82ste minuut beloond. Vanaf de rechterkant werd een Corner genomen die door de verdediging werd afgeslagen. De bal werd echter vanaf de linkerkant weer voor de goal gebracht. De bal bereikte de Yoeri van Breemen die de bal teruglegde op de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Deze liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan. Met een droge knal wist hij D.V.S. op een 3-4 voorsprong te brengen. Vlijmense Boys ging vol op de aanval en D.V.S. moest terug uit. In korte tijd kreeg de thuisploeg enkele hoekschoppen te verwerken en uit één van deze hoekschoppen volgde de gelijkmaker. De bal werd in het strafschop gebied gebracht maar niet goed verwerkt door Jasper Jakobs. De bal werd vanaf de rand van het strafschop gebied goed binnen geschoten: 4-4. Waar iedereen dacht dat het spektakel wel afgelopen zou zijn kwam bedrogen uit. In de 90ste minuut werd Wester Wester op de rand van de zestien in balbezit gebracht. Twee verdedigers van Vlijmense Boys moesten er aan te pas komen om hem van de bal af te krijgen. Hierbij werd echter een overtreding gemaakt. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en met een hard schot in de uiterste hoek wist hij de 4-5 op het scorebord te krijgen. Helaas was hiermee het spektakel nog niet ten einde. In de blessuretijd van het duel werd er door Vlijmense Boys een diepe bal verstuurd die achter de verdediging van D.V.S. belandde. De bal viel voor de voeten van Nick Peijnenburg die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan 5-5.

Hoogeloon met moeite lang DEES
Op zondag 30 augustus startte voor V.V. Hoogeloon op sportpark De Meren officieel het voetbalseizoen 2020-2021 met de eerste bekerwedstrijd. In Wintelre werd om 14:30 uur afgetrapt tegen de plaatselijke voetbal-trots van V.V. DEES (Door Eendracht En Samenspel), dat dit seizoen  uitkomt in de vijfde klasse C. V.V. Hoogeloon kende een goede voorbereiding met enkel overwinningen in oefenwedstrijden tegen respectievelijk RKDSV, SDO’39 en Oirschot Vooruit. Op het trainingsweekend in Haarlem werden vorige week de spreekwoordelijke "puntjes op de i" gezet om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door een dominant en sterk aanvallend Hoogeloon, dat met gevarieerd spel en een hoge balcirculatie direct gevaar stichtte voor het DEES-doel. Zeker drie uitgespeelde doelkansen konden niet in doelpunten worden omgezet. Niels Luyten, Richard- en Niek van den Broek hadden het vizier (nog) niet op scherp staan. Ook DEES liet zich niet onbetuigd en kwam vanuit een zeer gesloten verdediging enkele keren vanuit de omschakeling gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Hoogeloon, maar vond in doelman Twan Peeters steeds een sta in de weg. Waar Hoogeloon verzuimde de score te openen viel na dertig minuten spelen, geheel tegen de verhouding in, het doelpunt aan de andere kant. Vermeend buitenspel werd weggewuifd door de scheidsrechter en de direct daaropvolgende overtreding op Jordy Bruininx niet als zodanig erkend, waardoor het voor Bart Dieker een koud kunstje was de 1-0 binnen te lopen. De 1-1 viel nog voor de rust. Een vrije trap van Yannick Sol scheerde via een DEES verdediger de deklat en uit de daaropvolgende hoekschop liet Rik Michielse koppend van dichtbij de doelman kansloos.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. DEES dat volledig werd vastgezet op eigen helft door een fris aanvallend Hoogeloon, dat veelal via de vleugels en in hoog tempo tot doelkansen probeerde te komen. Met name de opkomende linksback Tom de Laat was in deze fase gevaarlijk met voorzetten vanaf de flank, die steeds vaker ook een medespeler bereikten. Doelpunten bleven vooralsnog uit. Het maken van doelpunten werd er niet gemakkelijker op toen na een uur spelen Sjoerd de Laat mocht vertrekken na een directe rode kaart wegens natrappen. Verbale frustratie bij Niek van den Broek leverde geel op. Ondanks de man meer situatie kon DEES zich niet of nauwelijks onder de druk uitvoetballen. In de gehele tweede helft werd zegge en schrijven één schot op het Hoogeloonse doel genoteerd. De Hoogeloonse aanvallende impulsen daarentegen werden verder opgevoerd door de inbreng van een drietal talentvolle jeugdspelers. Luuk van den Broek, Sven Brouwers en Nick Wouters sierden hun invalbeurt op met veel inzet, technisch vernuft en enthousiasme, hetgeen een duidelijke meerwaarde was voor het team. Waar eerst nog een prachtig mooie aanval, door Richard van den Broek afgesloten met een even zo mooi doelpunt, om onduidelijke redenen werd afgekeurd en twee kopballen van respectievelijk Sam de Laat en Luuk van den Broek een beter lot verdienden, viel uiteindelijk in de 82e minuut de verlossende 1-2. Een splijtende dieptepass van Luuk van den Broek was perfect op maat voor Richard van den Broek, die dit buitenkansje op waarde wist te schatten en in de op hem kenmerkende wijze wist om te zetten in de beslissende en uiteindelijk winnende treffer. Meer nog dan de 1-2 overwinning zat hem de winst vooral in de groei van de mentale weerbaarheid, door tegen een stug verdedigende tegenstander een achterstand in ondertal om te buigen in een dik verdiende overwinning, alsmede de wetenschap dat een drietal jeugdspelers aansluiting gaat vinden op Hoogeloon 1 niveau.

1e voorronde TOTO KNVB Beker

Gemert ronde verder na 0-2 overwinning op ACV Assen
Gemert heeft in de eerste officiële wedstrijd sinds 8 maart een fraaie overwinning geboekt. Uit tegen zaterdagderdedivisionist ACV Assen werd het zaterdagavond 0-2. De ploeg van Reinald Boeren stuit in de volgende bekerronde op Achilles Veen, ook dan in een uitwedstrijd.

De zwartwitten bewezen zichzelf in Assen een goede dienst, die verder ging dan plaatsing voor de tweede voorronde van de beker. Een resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen is belangrijk voor het moreel, zeker met een sterk vernieuwde selectie zoals die van Gemert. Zaterdag maakten vijf spelers hun officiële debuut in het zwartwit. De plek tussen de palen was voor Stefan Tielemans, die daarmee de concurrentieslag met Bono Barten voorlopig in zijn voordeel heeft beslecht. De andere nieuwelingen in de basis waren Erik van Loon (centraal achterin), Gregory Lammers (middenveld) en de twee spitsen Moreno Koenders en Johan van Lierop.

In het eerste deel van de wedstrijd, die vanwege de coronamaatregelen niet kon worden bezocht door de Gemertse supporters, gaven de ploegen elkaar nauwelijks iets toe. De wedstrijd was intensief en boeide, er waren kleine mogelijkheden, maar uitgespeelde kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Gemert probeerde het via schoten van Johan van Lierop en Joop Daniëls, maar de thuisploeg was met name in het laatste kwartier van de eerste helft de meest dreigende partij. Dat was een waarschuwing voor de zwartwitten.

Na rust maakte Gemert meteen zijn bedoelingen helder. Een leep steekballetje van Joop Daniëls bracht Johan van Lierop in kansrijke positie, maar de keeper van ACV kreeg er nog net een paar vingers achter. Het was eigenlijk de eerste grote kans van de wedstrijd. Gemert kwam na de pauze voetballend beter uit de verf dan voor rust en eigende zich na ruim een uur een voorsprong toe. Coen Brouwers, geposteerd als linkerverdediger, was mee opgestoomd en nam het doel van ACV onder vuur. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Johan van Lierop was er als de kippen bij om zijn eerste officiële doelpunt in Gemertse dienst aan te tekenen. Dat was een mooie ruggensteun voor de zwartwitten, die goed wegkwamen bij een kans voor invaller Farouini. De ACV-aanvaller stond oog in oog kwam met Stefan Tielemans, maar de doelman van Gemert won het een-op-eenduel glansrijk.

Terwijl de slotfase naderde, probeerde de thuisploeg door te schakelen. Met een aantal wissels, vol aanvallende intenties, opende de thuisploeg de jacht op de gelijkmaker. Juist op dat moment sloeg Gemert meedogenloos toe. Moreno Koenders draaide zich goed weg en verschalkte de ACV-goalie met een schot in de verre hoek: 0-2. Met nog tien minuten op de klok bood die treffer gemoedsrust voor het Gemertse kamp in Assen. Toch gaf de thuisploeg niet op. Stefan Tielemans had een prachtige reflex in huis om een kopbal van Gijs Jasper en voorkwam zo dat ACV nog terug in de wedstrijd kwam. Het was overigens een van de weinige kansen die Gemertse defensie zaterdag in Assen weggaf.

De thuisploeg grossierde in de slotminuten nog in gele kaarten – waarbij vooral een zware overtreding op Coen Brouwers hem op wat blauwe plekken kwam te staan – maar meer schade liepen de zwartwitten niet meer op. Zo stapte Gemert tegen acht uur met een opperbest humeur in de bus voor de lange terugreis naar huis. De focus gaat nu op de start van de competitie, komende zondag uit tegen Hercules. De volgende bekerronde is pas in oktober. Dan speelt Gemert uit tegen Achilles Veen, dat zaterdag probleemloos won van NWC uit Asten. Als die horde wordt genomen, plaatst Gemert zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, net als in 2018.

NWC niet opgewassen tegen sterk Achilles Veen
Veen – Het is NWC niet gelukt om door te dringen tot de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De formatie van trainer Ruud Vermeer was een paar maatjes te klein voor zaterdaghoofdklasser Achilles Veen, dat met een 5-0 zege aan de haal ging.

Al direct was duidelijk dat NWC een zware avond tegemoet zou gaan. Achilles Veen, dat in de voorbereiding enkele overtuigende resultaten had geboekt tegen onder meer Gemert en Kozakken Boys, zette meteen de tanden in de wedstrijd en was vanaf minuut één de betere partij. In de vijfde minuut was het NWC-keeper Gijs Brüsewitz die zijn team behoedde van een achterstand door na een fraaie Veense aanval sterk in te grijpen. Drie minuten later speelde de thuisploeg de Astense defensie aan diggelen en was Thomas de Man het eindstation: 1-0. Hij kon voor open doel binnentikken. Snel daarna bereikte een hoekschop de uitstekende spits Thomas Schilders bij de tweede paal, die met een steenharde volley de paal raakte. Vervolgens ging de storm even liggen en kon NWC op adem komen, maar in de beginfase hadden de oranjehemden totaal geen grip op de hoofdklasser.

Een kwartier voor rust voorkwam Brüsewitz tweemaal een vrijwel zekere 2-0. Met katachtige reflexen voorkwam hij dat Rémon Koenen het duel in het slot gooide. In minuut 35 moest de sluitpost echter toch capituleren nadat Schilders, die via een splijtende pass voor het doel werd gezet, klinisch afrondde en de bal in de verre hoek trapte: 2-0. Toen spelverdeler Bart Westerlaken even voor rust de 3-0 op zijn naam zette, was het Astense verzet helemaal gebroken. De middenvelder onderschepte een matige uittrap van Brüsewitz en via het been van NWC-captain Martijn Henst volleerde hij knap raak: 3-0. NWC, dat in alle opzichten tekort kwam, moest alle zeilen bijzetten om de uitslag beperkt te houden na de onderbreking.

In de 58e minuut vergrootte Achilles Veen, waar voormalig prof en NAC-coach John Karelse de scepter zwaait, de marge. Koenen had alle tijd om geheel vrijstaand, bij de tweede paal, binnen te schieten na kort kap- en draaiwerk: 4-0. Vijf minuten daarna was het de ingevallen Niek Wilborts wiens droge knal de verre hoek vond en daarmee voor 5-0 zorgde. Het kwaliteitsverschil was groot, maar bij sommige doelpunten had NWC in defensief opzicht meer kunnen uitrichten. De absolute scherpte in de duels ontbrak hier en daar, al vond Achilles Veen het na de 5-0 welletjes en voetbalden de groenwitten het bekerduel freewheelend uit. De bezoekers konden geen vuist maken en wisten eigenlijk geen serieuze doelkans te creëren. NWC snakte naar het einde en de Veense equipe kon het balletje laten gaan, totdat de Friese scheidsrechter Huizinga zonder veel blessuretijd bij te tellen affloot. Het landelijke bekeravontuur was van korte duur voor de Astenaren, die wel een ervaring rijker zijn. Achilles Veen gaat het in de volgende ronde thuis opnemen tegen Gemert, NWC treft zondag BSV Limburgia/Kamerland in Brunssum in de poulefase van de districtsbeker.