Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker (Update)

Bladella - Viola: 5-0
Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Hans Panjoel uit Reusel was er al duidelijk éénrichtingsverkeer richting het Alphense doel.

Na 11 minuten stond de stand van 3 - 0 op het scorebord en meenden de aanwezigen via hun mobieltjes, of in de kantine, tegelijk ook wel de race van Max Verstappen in Zandvoort te kunnen gaan volgen. Dat kon wel want de thuisploeg liep gemakkelijk uit naar 4 – 0, door een penalty in de 46ste minuut, en toen was er op het veld voor de toeschouwers weinig meer te beleven.

De nieuwe trainer Eric Viscaal had zijn achterhoede stevig gepositioneerd. In het midden speelden Niek Janssen en Rob Schilders, aan de flanken deze keer Kelvin van Lierop en Jesper van Erkel. Daarvóór speelde Cas Vosters. De aanvallende impulsen op het middenveld kwamen van Stijn Wouters en Thijn Schoenmakers. Joris Hermans was het aanspeelpunt in de voorhoede en werd geassisteerd door Zem van Sambeeck en Huib Liebregts. Deze laatste was vandaag ook de aanvoerder van het blauwwitte team.

Ook het eerste doelpunt kwam uit een strafschop in de 6de minuut van de voet van Thijn Schoenmakers nadat Joris Hermans was gevloerd. ( 1 – 0 ) Twee minuten later scoorde Hermans makkelijk uit een voorzet van Schoenmakers. ( 2 – 0 ) Het derde doelpunt kwam uit een lob van Stijn Wouters die door de defensie van Viola sneed en zo de doelman passeerde ( 3 – 0 ). Daarna leek de thuisploeg wat gas terug te nemen, in aanvallend opzicht tenminste. Balbezit bleef wel belangrijk en de bal werd in de achterhoede en het middenveld vaak heen en weer geschoven. De nadruk bij Bladella lag duidelijk op een verzorgde opbouw boven een snelle druk op het doel van de tegenstander.

Direct na de rust werd een slalommende Huib Liebregts gevloerd en de daarop volgende penalty liet hijzelf laag en hard in het doel verdwijnen (4 – 0). Bij de eerste wissel van de thuisploeg verdwenen Joris Hermans, met een kuitblessure, en ook Kelvin van Lierop. Daarvoor kwamen Luuk de Bruijn en They Lauwers in het veld. Viola wilde toch wel scoren bij Bladella doelman Stan van den Berg maar wist nauwelijks gevaar te stichten. Na de drinkpauze verving Lars Cosijns de vrijdag getrouwde Cas Vosters. Maar ook Bladella kon geen vuist meer maken. De aanvallen door het midden leidden zelden tot succes. Een aanval tot de achterlijn, in de 77ste minuut, op rechts werd wel puik voorgezet en Stijn Wouters kon voorbij de tweede paal zonder problemen inschieten. Daarmee was de eindstand bepaald ( 5 – 0 ).

EFC - Hoogeloon: 5-0
EFC een maatje te groot voor Hoogeloon

Op een nazomerse warme zondagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor de mannen van Nik Bierens op de agenda. Niemand minder dan 1e klasser EFC is de tegenstander op sportpark De Dieprijt in Eersel. Na de promotie naar de 2e klasse, via de nacompetitie, is V.V. Hoogeloon op zoek in hoeverre het vaandelteam tegenstand kan bieden in de bekercompetitie. De tegenstanders in deze bekercompetitie bestaan ut: EFC, Marvilde (beiden 1e klassers) en Hilvaria (2e klasser). Kortom een mooie, maar zware testcase voor de blauw-witte formatie.

Hoogeloon start met Twan Peeters in de goal en Geert Rijnders en Sjoerd de Laat in de verdediging. Yannick Sol is afwezig en Tom de Laat begint op de bank, vanwege een late vakantie. De eerste minuten zijn duidelijk voor EFC, maar echt gevaarlijk kunnen de rood-zwarten niet worden, tot de eerste serieuze aanval van EFC na 15 minuten het eerste doelpunt oplevert na goed vrijspelen van oud Hoogeloon speler Richard van den Broek, die in de korte hoek raak schiet. De 2-0 komt al vijf minuten later vanuit een corner, die wordt doorgekopt naar de tweede paal en van dichtbij wordt ingeschoten. Het spel van de gasten is slordig en met veel onnodig balverlies weet men weinig gevaar te stichten op de helft van EFC. Na 30 minuten is het eerste kansje van de gasten een feit. Hans van der Heijden speelt zich goed vrij, maar zijn schuiver gaat aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Na 40 minuten wordt aan Hoogeloonzijde zwak verdedigt en kunnen de spitsen van EFC in alle rust de bal overspelen en de bal uiteindelijk in de lange hoek leggen: 3-0.

De tweede helft begint Hoogeloon met meer lef te spelen, hetgeen na 10 minuten resulteert in een goede aanval, gevolgd door een corner. De inkomende Sjoerd de Laat kopt echter net langs. De daaropvolgende aanval levert een kans op voor Jesse van Gerwen die op de doelman van EFC stuit.

Daarna valt het spel ietwat stil totdat de EFC spits diep wordt gestuurd en onreglementair van de bal wordt gezet in het 16-meter gebied, penalty: 4-0. Niet veel later valt de 5-0 als veel EFC-spelers de bal goed rondspelen en de bal voorbij Twan Peters weten te krijgen. In de laatste 19 minuten komt Hoogeloon nog bijna aan een eretreffer. Na een goede aanval wordt Rob Zanders in stelling gebracht die zich goed vrij speelt, maar de bal net over het doel ziet gaan. De laatste kans is voor de goed spelende Sam de Laat, die een goede aanval, gevolgd door een perfecte voorzet, net langs de EFC-goalie ziet gaan. Eindstand: 5-0.

SSS'18 - Someren: 0-3
Someren wint eerste bekerwedstrijd met 0-3

Overloon- In de poulefase van de districtsbeker won Someren haar eerste wedstrijd redelijk eenvoudig van SSS’18. Het werd 0-3 dankzij doelpunten van Koen de Louw, Mike Verdonschot en Luc Bouwmans. Het had ook zomaar 0-5 kunnen zijn, maar treffers van Max Sonnemans en Justin Hoeben werden afgekeurd.

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-SSS’18 voorzitter Jan Lamers. Na het eerste fluitsignaal waren beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Een schot van Maico Meulen scheerde over het doel en een gevaarlijk schot van Dévi Fondon werd knap gepareerd door de doelman van SSS’18.  Aan de andere kant was doelman Sil Joosten alert door een bal, die richting de kruising zeilde, klemvast te pakken.

Na een drinkpauze halverwege de eerste helft begon Someren over de flanken steeds meer gevaar te stichten. Na een goede aanval via Max Sonnemans en Maico Meulen legde die laatste de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van de inkomende Koen de Louw. De Somerense topscorer van vorig seizoen tikte eenvoudig zijn eerste van dit seizoen binnen; 0-1. Enkele minuten voor rust volgde een soortgelijk doelpunt. Op de linkerflank liep Koen weg bij zijn tegenstander en gaf scherp voor op Mike Verdonschot, die als eerste bij de bal was en de 0-2 scoorde.

De tweede helft was amper begonnen of de bal lag weer in het net. Invaller Luc Bouwmans, net in het veld gekomen, liep goed vrij, werd keurig in de diepte aangespeeld door Koen en schoot binnen; 0-3. Daarna stelde Max Sonnemans de Overloonse doelman op de proef met een gericht schot, dat knap tot hoekschop werd verwerkt.  Na een geblokt schot van Luc Bouwmans kopte Max Sonnemans de bal voorbij de misgrijpende doelman. Op advies van de grensrechter werd het doelpunt echter geannuleerd door scheidsrechter Nefkens, waarbij beiden over het hoofd zagen dat er nog een SSS-verdediger op de achterlijn stond. Ook een doelpunt van Justin Hoeben werd afgekeurd en daardoor eindigde deze wedstrijd in 0-3.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Thijs Martens, Ron van Stratum, Kevin v.d. Voort (70 Maxime Hollanders), Wesley v.d. Boomen, Daan van Vlerken (62 Rik Bukkems), Mike Verdonschot (46 Luc Bouwman), Max Sonnemans, Dévi Fondon (62 Jan Meulendijks), Koen de Louw, Maico Meulen (70 Justin Hoeben).

Real Lunet - RKSV Heeze: 3-4
Heeze wint eerste wedstrijd in bekerpoule.

Na een redelijke voorbereiding, waarbij de selectie nog niet voltallig was door vakanties en een blessure, en drie verloren oefenwedstrijden, diende Heeze vandaag aan te treden tegen Real Lunet (RL) uit Vught. Een wedstrijd uit poule L09 voor de KNVB beker.

In het eerste gedeelte was duidelijk dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen en er nog geen ingeslepen patronen waren. Ondanks dat kregen de bezoekers na ongeveer 10 minuten een goede kans om de score te openen, maar Mathijs Veerman zag zijn poging teloor gaan. Dan deed RL het beter, want in de 12e minuut kwamen zij wél op een verdiende voorsprong: 1-0. Het antwoord van Heeze kwam al 8 minuten later en nu wist Mathijs Veerman het doel wel te vinden: 1-1.

Op het half uur kwam het beter voetballende RL weer op voorsprong. Uit een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter werd de bal direct in de kruising geschoten: 2-1. Maar dat kon Gijs Moerenhout ook. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Heeze een vrije trap op een mooie positie. Gijs zette zich achter de bal en ook hij voltooide een kunststukje: over de muur en onhoudbaar voor de doelman verdween de bal in de linkerhoek: 2-2. En dat was best lekker net voor de rust.

In de tweede helft waren er wat omzettingen gedaan en dat had al na zes minuten succes. Een lange bal van achteren werd door Gijs Moerenhout goed aangenomen. Hij speelde zich vrij van twee verdedigers en legde terug op Mathijs Veerman. Die bedacht zich niet en schoot uit de draai met een hard schot de 2-3 binnen. Dat was een leuke opsteker. Heeze was duidelijk de betere ploeg.

Maar toch lukt het RL om in de 68e minuut de gelijkmaker de scoren met een verrassend afstandsschot. Het tekende de instelling van de bezoekers, dat ze binnen twee minuten hun antwoord klaar hadden. Bijna vanaf de aftrap stond Tom Derkx aan het einde van een goede aanval en bracht de 3-4 op het scorebord.

Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en de eerste overwinning van het nieuwe seizoen was een feit.

Hilvaria - Marvilde: 0-0
Marvilde is nog niet klaar met de voorbereiding

Voor de tweede keer in het bestaan van Marvilde mag aangetreden worden in de 1e klasse. Maar voordat de eerste competitie wedstrijd gespeeld gaat worden, staan eerst 3 bekerwedstrijden op het programma. Vandaag uit tegen Hilvaria, volgende week thuis tegen EFC en als laatste op 18 september in Hoogeloon. Vandaag was duidelijk dat Marvilde nog niet klaar is voor de competitie. De spelers moeten nog duidelijk werken aan het samenspel, want dat was vandaag niet best.

De eerste helft begon Marvilde nog fel en kwamen er enkele kansen, vooral van afstand. Maar de schoten van Gideon Pieschel, Youri van der Meer en Sil van Herwijnen troffen geen doel. De grootste kans was voor Clint van Doorn die een schot van Gideon Pieschel van dichtbij in kon tikken. Zijn inzet verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Na een behoorlijk eerste half uur zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De grootste kans was nog voor de thuisploeg toen een corner vanaf links bij de 2e paal helemaal vrij ingekopt kon worden in de 47e minuut. De kopbal verdween in het zijnet. Marvilde was hierna wel het meest in de aanval, maar kansen kwamen er geen. Zelfs niet toen Hilvaria met 10 man verder moest na een rode kaart (2x geel) in de 75e minuut voor Abel Catsburg.

Het begin van het officiële deel van het seizoen is gemaakt. Dat was niet goed, maar volgende week is er een mooie gelegenheid om dit goed te maken in de thuiswedstrijd tegen mede 1e klasser EFC uit Eersel.

NWC - Olympia'18: 5-2
NWC maatje te groot voor Olympia’18

Asten – NWC is op tijd fit voor het echte werk. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende vanmiddag moeiteloos af met tweedeklasser Olympia’18 (5-2) en is daarmee goed begonnen aan het bekeravontuur.

Er stonden slechts 42 seconden op de klok toen de oranjehemden er al met de voorsprong vandoor ging. Een fijne voorzet van Robin Rijnders werd overtuigend binnen geknikt door Youri van Brussel: 1-0. Negen minuten later was de topscorer van vorig seizoen wederom trefzeker, ditmaal via een benutte strafschop. Een onhandige maar lichte overtreding op Jeroen van Deursen, bestraft door arbiter Azarfane, ging eraan vooraf. In minuut twaalf kwam Olympia’18 weer terug in de wedstrijd dankzij een rake kopbal van Tijmen Philips uit een hoekschop: 2-1. Even leefden de bezoekers op en kwam het geloof terug in de equipe uit Boxmeer, wat resulteerde in een tweetal prima mogelijkheden. Beide voor spits Teun Lemmen. Eerst leidde balverlies van Leon van den Bosch bijna de gelijkmaker in, maar NWC-keeper Gijs Brüsewitz redde met zijn voeten. Even later kopte de Boxmeerse aanvalsleider in kansrijke positie over het NWC-doel. De opleving van Olympia was van korte duur want de teruggekeerde NWC-aanvaller Jeroen van Deursen tikte de bal in de 26e minuut listig over doelman Niek van Dijk heen op aangeven van Rijnders: 3-1. Tien minuten voor rust maakte hij er zelfs 4-1 van. Na goed doorstoten vond Van Deursen de verre hoek met een hard en geplaatst schot. Op slag van rust leek Olympia iets terug te doen, maar na een ware scrimmage in de Astense doelmond kon niemand van de bezoekers het beslissende zetje geven. Volgens de spelers van Olympia zelf had de bal de doellijn overigens wel gepasseerd.

In de rust wisselde coach Verlijsdonk vier keer en maakte men na rust opnieuw een frisse indruk. NWC controleerde het duel rustig en tikte de bal beheerst rond. De ingevallen Arne van Geffen deed in de tweede helft ook nog een duit in het zakje door, na een fraaie aanval over meerdere schijven, met een geplaatste uithaal in de verre hoek voor de 5-1 te zorgen. NWC was heer en meester en kwam slechts enkele keren nog in de problemen. Altijd kwam het gevaar van spits Lemmen, zo ook een kwartier voor tijd. Brüsewitz voorkwam met een knappe reflex de aansluitingstreffer en aan de overkant trad Olympia-doelman Van Dijk reddend op toen Van Geffen voor zijn neus opdook. Hij werd stijlvol gelanceerd door de eveneens ingevallen Luuk Castelijns. Vlak voor tijd was het Van Deursen die op weg was naar een hattrick, al strandde zijn solo in schoonheid. Na Van Dijk te hebben omspeeld trof de snelle spits het zijnet. Olympia-aanvaller Lemmen zette in blessuretijd nog wel een eretreffer op zijn naam door een rebound binnen te schieten: 5-2. Meteen daarna maakte Azarfane een einde aan de eerste bekerwedstrijd in de poule. NWC pakt de koppositie, gevolgd door Someren dat SSS’18 in Overloon met 0-3 versloeg. Zondagmiddag gaan de Astenaren op bezoek bij de Somerense buren, die dit seizoen uitkomen in de eerste klasse.

Woenselse Boys – PSV/av: 1-1
Knappe prestatie Woenselse Boys

Vandaag mocht Woenselse Boys aantreden tegen de amateurs van PSV. Na de wedstrijdbespreking met de nodige beelden uit de vorige wedstrijd ging Woenselse Boys met een goed gevoel de wedstrijd in. De thuisploeg speelde gedisciplineerd en hield zich goed aan de afgesproken taken, waardoor PSV het erg moeilijk had om kansen te creëren. Toch kwamen de gasten voor rust op voorsprong.

De thuisploeg ging met dezelfde beleving en inzet de tweede helft in. Trainer Oeben moest noodgedwongen wat wissels toepassen door wat kleine blessures, maar ook de ingebrachte spelers hielden zich goed aan hun taak. In de 62 minuut wordt Awad de diepte ingestuurd met een mooie pas achter de linie, waardoor de aanvaller alleen voor de uitkomende keeper kwam en hij de bal heel beheerst over de sluitpost in het netje schoot.

PSV ging meer en meer druk zetten maar de thuisploeg bleef compact spelen en op een bal op de lat na, kregen de amateurs van PSV niet echt veel uitgespeelde kansen. In de 90e minuut had Woenselse Boys nog de kans alleen voor de keeper om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dit lukte helaas niet, waardoor beide ploegen met 1-1 van het veld afliepen.

Casteren - Vessem: 0-7
Vessem met ruime cijfers langs Casteren

Na 10 minuten kwam het eerste gevaar vanuit Vessem zijde. De bal werd gespeeld naar de vrij staande Jop de Laat. Hij schoot met binnenkant voet op doel, maar de prooi was te makkelijk voor keeper Van Lippen. Na een kwartier tekende zich de 0 - 1 aan. Een afgeslagen bal werd door Chris Willems in het doel gewerkt. 5 minuten viel de 0 - 2.  Een vrije trap vanaf 40 m werd rechtstreeks door Roel Sterken in het doel geschoten. Zijn tweede vrije trap 5 minuten later was nog mooier. Vanaf 16 m schoot hij de bal in de rechterbovenhoek. 0-3. Zijn derde vrije trap op 18 m belandde op de lat. De 0-4 was een intikker voor terug van weggeweest Toon van Sambeek. Casteren verzilverde de penalty 2 minuten voor rust niet, want Marijn van Rooij tikte de bal met een uiterste krachtinspanning uit de linker benedenhoek. Aan de andere kant was het wel raak, door spits Jaap van Diessen. 0-5. Willem van Rijthoven kreeg een opgelegde kans een minuut voor rust, maar hij wist niet te scoren.

De 0-6 viel in de 20e minuut in de tweede helft. Een bekeken kopbal van Freek van Brussel was onhoudbaar voor de ingevallen keeper Siem van Es. De 0-7 eindstand was het resultaat van een mooi uitgespeelde aanval via Ruben de Haas, Chris van Ham, Jaap van Diessen en de laatste tik was voor Jop de Laat.

Rood-Wit'67/Plus – SV Brandevoort: 2-1
De eerste wedstrijd in de bekercompetitie is Rood-Wit'67/Plus goed begonnen. Het won verdiend met 2-1 van 4e klasser SV Brandevoort.

Rood-Wit'67/Plus speelde vooral voor rust een prima wedstrijd met veel kansen. Pas in de 17e minuut werd het 1-0 door een schot van Steef Damen. In de 31e Minuut schoot Youri van Gils uit de rebound de 2-0 binnen, dat was tevens ruststand.

Na rust kwam Brandevoort goed uit de kleedkamer en kreeg een viertal goede kansen maar deze werden om zeep geholpen. Lang bleef de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord staan totdat SV Brandevoort in de 88e minuut de aansluitingstreffer maakte via een treffer van Stan Cox. Daarna gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel niet meer waardoor Rood Wit’67 met een 2-1 overwinning het veld verliet.